Reclamă

Cinci insule mai puțin cunoscute din Europa. Unde poți petrece o vacanță de vis vara aceasta

Te gândești tot mai des la vacanță, dar îți dorești să ai parte de un loc liniștit? Dacă nu ți-ai făcut deja un plan pentru vara aceasta, noi îți propunem cinci insule mai puțin cunoscute din Europa. Locuri în care să te poți bucura de frumusețea naturii și de ospitalitatea localnicilor dornici să întâlnească turiști noi.

Publicat: 21 iunie 2022, 7:02

În loc să-ți petreci vacanța într-un loc aglomerat, mai bine te bucuri de liniște și spațiu într-o destinație de vis. Dacă nu ești adepta drumețiilor pe munte și îți dorești să te relaxezi la plajă sau să te bucuri de apele calde, atunci o insulă retrasă ar putea fi cea mai bună soluție pentru tine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cinci insule mai puțin cunoscute din Europa

Iată o listă cu cinci insule mai puțin cunoscute din Europa în care să te relaxezi vara aceasta. Pregătește-te cu atenție și alege-ți ținutele preferate pentru a te bucura de peisaje de poveste. Nu uita să incluzi în bagajul tău un chit de prim ajutor pentru vacanțe, iar dacă ai probleme în găsirea spațiului pentru toate ținutele pe care ți le dorești în concediu, uite câteva sfaturi practice care să te ajute la împachetarea bagajelor. Hai să descoperim împreună unde te poți distra vara aceasta.

Tabarca, Spania

Prima de pe lista de cinci insula mai puțin cunoscute din Europa este insula Tabarca din Spania. Situată în Marea Mediterană, aceasta se află la aproape 20 de km de orașul spaniol Alicante și la doar 8 km distanță de orașul Santa Pola. Apele acesteia sunt foarte clare de o culoare care te vor cuceri din primul moment.

Fotografie panoramă cu una din insulele mai puțin cunoscute din Europa, insula Tabarca din Spania
Situată în Marea Mediterană, aceasta se află la aproape 20 de km de orașul spaniol Alicante / Shutterstock
Reclamă

Pe insulă se poate ajunge cu ajutorul unui feribot menit să faciliteze transportul turiștilor. Localnicii sunt extrem de prietenoși și își întâmpină oaspeții adeseori cu preparate tradiționale sau gustări răcoritoare. Deși nu este o insulă foarte mare, se pot face o mulțime de activități. De la plajă, la plimbări prin orașul cetate sau chiar snorkeling.

Porquerolles, Franța

A doua destinație pe care ți-o propunem de pe lista de cinci insule mai puțin cunoscute în Europa este Insula Porquerolles din Franța. Cine nu visează la o vacanță departe de agitația orașelor pe minunata Coastă de Azur a Franței. Destinația ideală pentru tine ar putea fi chiar această insulă mai puțin cunoscută de turiști. Apele turcoaz te vor fascina încă din primul moment.

Reclamă
Fotografie panoramă cu insula Porquerolles din Franța
Destinația ideală pentru tine ar putea fi chiar această insulă mai puțin cunoscută de turiști / Shutterstock

Pe insulă se poate ajunge cu ajutorul feribotului, iar acolo te poți bucura de o mulțime de activități. Poți lua la pas orașul construit sau te poți relaxa pe nisipul fin. Cu toate acestea, trebuie să-ți alegi cu atenție perioada înc are decizi să-ți planifici vacanța, vremea poate fi foarte schimbătoare în această regiune.

Syros, Grecia

Insula Syros este una din cele mai spectaculoase insule din Europa. Pe lângă istoria de-a dreptul fascinantă, aceasta se bucură de peisaje și de o arhitectură de poveste. Pe lângă atracțiile culturale, aici te poți bucura de peisaje impresionante, dar și de grația cu care a fost construit orașul Ermoupolis, capitala insulei.

Fotografie panoramică cu insula Syros din Grecia
Insula Syros este una din cele mai spectaculoase insule din Europa / Shutterstock

De la biserici impunătoare, la locuințe din marmură menite să atragă privirile oricui le întâlnește, insula poate fi un refugiu ideal pentru o vacanță de vis în vara anului 2022.

Tinos, Grecia

Tinos este o altă insulă grecească impresionantă situată în Marea Egee. Aceasta face parte din arhipelagul Ciclade și se află în apropiere de insulele Mykonos și Andros. Spre deosebire de Syros, Tinos este o insulă destul de micuță, iar acest lucru o face să fie cu atât mai atrăgătoare dacă îți dorești să ai parte de o vacanță într-un loc retras și ferit de privirile curioșilor.

Fotografie cu una din principalele insule mai puțin cunoscute din Europa, insula Tinos din Grecia
Populația insulei este mai mică de 1.000 de locuitori / Shutterstock

Pe lângă frumusețea peisajelor naturale, insula găzduiește o mulțime de muzee și vestigii antice. Dacă îți dorești o vacanță liniștită în apele limpezi ale Egeei, atunci Tinos ar putea fi alegerea ideală pentru tine.

Lastovo, Croația

Lastovo se numără pe lista cu cele cinci insule mai puțin cunoscute din Europa. Această insulă liniștită este locația ideală pentru o vacanță departe de agitația orașului. Portul este liniștit, iar din zare se pot observa mici tufe și alte zone cu vegetația naturală care a fost ferită de intervenția oamenilor.

Panoramă cu un sat construit pe insula Iastavo din Croația
Această insulă liniștită este locația ideală pentru o vacanță departe de agitația orașului / Shutterstock

Este o insulă care îți oferă confortul singurtății și îți permite să te relaxezi în voie meditând la lucrurile importante pentru tine. Rareori se întâmplă ca această minunăție a naturii să fie împânzită de turiști curioși prin urmare te poți bucura în liniște de frumusețile sale. Populația insulei este mai mică de 1.000 de locuitori, prin urmare vei avea confortul liniștei asigurat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×