Reclamă

Top 10 destinații turistice din Grecia

Grecia s-a aflat mereu în rândul celor mai apreciate locuri de vacanță din întreaga lume. Leagănul civilizației occidentale nu încetează să ne uimească prin frumusețea plajelor nisipoase și a apei turcoaz, dar și a abundenței de locuri cu adevărat fermecătoare și speciale. Am selectat top 10 destinații turistice din Grecia, pentru a-ți fi mai ușor să decizii unde te vei relaxa vara aceasta.

Publicat: 28 mai 2021, 7:30

În anul 2019, țara grecească a fost vizitată de un număr record de 34 de milioane de turiști. Pandemia de coronavirus a afectat însă puternic sectorul turismului din întrega lume. Așa că în 2020, Grecia a fost vizitată de doar 7,4 milioane de turiști. Un an mai târziu, datorită stabilizării ratei de infecții și programului de vaccinare, grecii își doresc să reînvie turismul de altădată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 10 destinații turistice din Grecia

Greek City Times a alcătuit o listă a celor mai frumoase destinații turistice din Grecia. În rândul acestor obiective se numără cele mai vizitate obiective de către turiști, pe care cu siguranță merită să le vizitezi măcar o dată în viață.

Atena

Atena este de departe cel mai vizitat loc din Grecia. Atena se află în regiunea Attica și este unul dintre cele mai vechi orașe ale lumii. Zeița înțelepciunii, Atena, era considerată protectoarea capitalei grecești. Pune pe lista ta Parthenonul, templul dedicat zeiței protectoare a orașului. Situat în vârful acropolei, colina fortificată din centrul orașului. Atena este un oraș cosmopolit, cu o bogată viață de noapte și nenumărate obiective turistice. Nu rata nici portul Pireu, cu acces la Marea Mediterană.

Vezi mai multe foto în Galeria FOTO!

Reclamă

Santorini

Reclamă

Santorini ar putea fi cea mai șarmantă destinație a Greciei. Santorini este o insulă vulcanică ce face parte din Arhipelagul Insulelor Ciclade, din Marea Egee. Aceasta găzduiește 13 sate și are sub 14.000 de locuitori. Cele mai cunoscute orașe ale acesteia sunt Fira și Oia. Casele tradiționale de culoare albă crează un contrast de neuitat cu albastrul mării. Vizitează plajele cu nisip vulcanic din sudul și estul insulei și situl arheologic Akrotiri, o așezare din civilizația minoică, acoperită de lavă vulcanică în urmă cu 3.600 de ani în urmă.

Salonic

În nordul Greciei, vei descoperi al doilea cel mai mare oraș grecesc, Salonic. Acest oraș poartă numele surorii lui Alexandru ce Mare, Thessalonica. Salonicul este un important oraș universitar care în trecut a făcut parte din Imperiul Roman, iar apoi din cel Bizantin. De aceea, aici există nenumărate obiective turistice antice de vizitat, precum o serie de biserici bizantine, monumente de pe vremea romanilor, printre care Arcul lui Galerius, ori un uimitor muzeu bizantin.

La o oră distanță de Salonic, în orașul Vergina vei descoperi mormântul lui Filip al II-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru Macedon.

Corfu

Corfu este o insulă ce se situează în Marea Ionică, în partea vestică a Greciei. Capitala acestei insule, Corfu, face parte din patrimoniul UNESCO. Aceasta s-a aflat sub conducerea venețienilor pentru câteva secole. Descoperă vechile fortificații din secolul al XVI-lea ale insulei, sau străduțele pietruite. Nu uita însă nici de plajele-i minunate.

Meteora

Meteora se află în centrul Greciei și este unul dintre cele mai mari complexe mânăstirești. Denumirea de „meteora” înseamnă în limba grecească „aproape de ceruri”. Mânăstirile au fost construite în vârful unor stânci de către pustnicii ce trăiau în peșteri înainte. Prima mânăstire din cele șase a fost fondată în secolul al XIV-lea. Meteora se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar șase dintre mănăstiri sunt deschise publicului. Mânăstirile pot fi vizitate în tururi organizate.

Creta

Creta este cea mai sudică insulă din Marea Egee. Una dintre cele mai populare trasee sunt Cheile Samariei, un defileu spectaculos cu lungimea de 18 km, ce traversează păduri de chiparoși și pini. Traseul poate fi făcut între 4-7 ore. Defileul poate fi găsit în Parcul Național Samaria. Tot pe insula Creta, poți regăsi Cnossos, cel mai mare sit arheologic din epoca bronzului, și cel mai vechi oraș din Europa. Aici poți vedea Palatul minoic, reședința regelui Minos, cel care, potrivit legendelor ar fi comandat construirea Labirintului Minotaurului.

Nauplion

Nauplion este o destinație populară pentru atenieni. Orașul este construit pe o bucățică a peninsulei Peloponezului. Nauplion a fost prima capitală a Greciei, înaintea Atenei. În partea veche a orașului nu circulă mașini. Piața și cetatea Palamidi au fost construite de venețieni, aici aflându-se și primul parlament grec, găzduit într-o moschee din secolul al XVIII-lea, moschea Trianon (1730). Străduțele pline de farmec amintesc de vremuri de demult.

Delphi

Delphi este construit la poalele Muntelui Parnas. Acest loc era considerat sacru de anticii greci, care veneau aici în pelerinaje pentru a se închina lui Apollo. Apollo era fiul lui Zeus, zeul luminii, al profețiilor, muzicii și vindecării. Aici, aceștia ofereau ofrande și cereau sfaturi din partea Pitiei, preoteasă a lui Apollo. Actualul sit arheologic este alcătuit din ruinele prăbușite ale numeroaselor temple, ale unui teatru și ale unui stadion. Teatrul antic din Delphi a fost construit pe un deal și le oferea oaspeților o vedere de neuitat.

Mikonos

Mykonos este denumită și Insula Vânturilor. Este o destinație cosmopolită și recunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase atracții turistice din Grecia. Orașul Mykonos are un labirint de străzi micuțe și case vopsite în alb. Mikonos este un oraș vibrant, cu restaurante elegante, baruri și cluburi de noapte. În rândul atracțiilor se află și Paraportiani, o biserică de culoare albastră, dar și numeroase plaje de nisip.

Olympia

Olympia este un sit antic de pe peninsula Peloponez, ce a găzduit Jocurile Olimpice, fondate în secolul al VIII-lea î.e.n. Ruinele acestui sit includ zone de antrenament, un stadion și temple dedicate zeilor Hera și Zeus. Muzeul Arheologic din Olimpia include o statuie a lui Hermes atribuită sculptorului Praxiteles, unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai Greciei Antice.

Înainte de a porni la drum, verifică recomandările de călătorie, dar și sfaturile de siguranță.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×