Reclamă

Ce ai învățat despre bani în pandemie

Unele evenimente au potențialul de a influența generații întregi. Pandemia de coronavirus ne-a învățat pe fiecare dintre noi câte ceva. Poate ai decoperit cum să faci față mai bine plictiselii. Sau ți-ai însuși un nou hobby, ori o activitate sportivă. Însă cu siguranță îți gestionezi bugetul altfel decât înainte. Ce ai învățat despre bani în pandemie?

Publicat: 27 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 27 mai 2021, 11:03
O famiie formată din mama, tata și fetița, stau în jurul unei pușculițe albe de bani
Mulți experți recomandă să ai puși deoparte banii care să îți asigure cheltuielile de întreținere pentru 3-6 luni / Shutterstock

Din punct de vedere economic, pandemia a afectat activitățile turistice, industria HORECA. Marii câștigători ale schimbărilor provocate de virusul COVID-19 au fost industria farmaceutică și comerțul online. Multe dintre statele lumii sunt însă în recesiune, și cu siguranță și tu privești altfel banii decât până acum.

Ce ai învățat despre bani în pandemie

Multe persoane și-au pierdut slujbele, sau au suferit reduceri salariale masive. Oportunitățile de a obține un nou job sunt în continuare mici, în multe state ale lumii. Experții avertizează că ar putea fi nevoie de mulți ani până când ocuparea forței de muncă să atingă aceleași nivele ca cele de dinaintea apariției pandemiei.

Ai un plan de siguranță, pentru situații de urgență

Poate ai fost destul de inspirată încât să ai un cont de economii, la care poți apela în situațiile critice. Poate te-ai împrumutat de la prieteni, sau ai fost nevoită să-ți reduci considerabil bugetul. Chiar dacă situația ta financiară nu a fost sub nicio formă afectată de pandemie, ceea ce se întâmplă în jur nu te mai inspiră să arunci cu banii pe fereastră și ești mai calculată. În oricare dintre situații, ai învățat să pui mereu răul înainte și să fii mai moderată cu modul în care îți cheltui banii.

Mulți experți, citați de presa de specialitate, recomandă să ai puși deoparte banii care să îți asigure cheltuielile de întreținere pentru trei-șase luni. Construirea acestui fond de urgență necesită o disciplină reală. Poate ai ignorat până acum importanța economisirii. Fără a lua în calcul faptul că, pe termen lung, un plan de siguranță te va ajuta să dormi mai bine noaptea.

Reclamă

Ai descoperit cum să te bucuri de beneficiile unei vieți simple

Gătești mai des acasă decât înainte și ai învățat să îți faci cumpărături pe termen lung. Ai început să repari lucrurile atunci când se strică, în loc să le înlocuiești. Poate ai învățat de pe Youtube cum să te tunzi singură sau să grădinărești. În cazul în care te-ai bucurat alături de cei dragi în timp ce ați învățat împreună cum să faceți fursecuri sau sport, ai descoperit micile lucruri simple ale vieții. Atunci când trăim simplu, câștigăm timp, spațiu, bani, energie și atenție; resurse prețioase pe care le putem redirecționa către lucrurile care contează pentru noi.

Ai învățat să le oferi ajutorul celor din jur

Reclamă

Ce ai învățat despre bani în pandemie? S-ar putea ca această perioadă să îți fi atras mai mult atenția asupra nevoilor celorlalți. Multe persoane au traversat momente dificile și acest lucru te-a afectat. Ți-ai dorit negreșit să îți oferi ajutorul. Nu neapărat prin bani, dar și servicii. Poate i-ai ajutat pe vecinii mai bătrâni din bloc să-și fac cumpărăturile sau ai donat alimente celor neajutorați. Chiar dacă nu ai bani în plus, îi poți ajuta pe cei din jur.

Faci mai bine diferența între nevoile și dorințele tale

Cu siguranță te întrebi mult mai des atunci când faci cumpărături, dacă ai nevoie cu adevărat de acel lucru. Nevoile noastre țin de hrană, adăpost, încălzire și transport. Dorințele însă fac parte dintr-un spectru mai larg, cum ar fi îmbrăcămintea scumpă, divertismentul sau mici răsfățuri.

Nu vei dori să-ți ignori toate dorințele, pentru că vrei să te bucuri de viață, însă poți face o selecție între acestea și să alegi să le îndeplinești pe rând, nu pe toate în același timp. Pentru ca în felul acesta să te îngrijești și de economiile tale. Pentru a te îngriji mai bine de finanțele tale, citește despre miturile care stau în calea prosperității.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer Lopez într-o mașină în timp ce vine la un eveniment public din Los Angeles
Divertisment
Jennifer Lopez a avut parte de o schimbare de look. Coafura artistei a atras privirile tuturor
Jennifer Lopez a avut parte de o schimbare de look. Artista internațională și-a luat prin surprindere fanii din lumea întreagă. Diva latino și-a schimbat coafura și a atras privirile tuturor. Paparazzi au surprind-o în...
2
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă stă întinsă în pat
Horoscop
Zodii a căror inimă e greu de cucerit. Ce spun specialiștii despre acești nativi
Există zodii a căror inimă e greu de cucerit, dar alături de care vei trăi momente unice și povești frumoase. Doar persoanele care știu cât de ușor pot fi rănite se vor lăsa citite...
3
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie subțire, doarme
Horoscop
Cele mai zen zodii din horoscop. Își păstrează calmul în orice situație, indiferent de ce se întâmplă în jur
Cu toții încercăm să găsim un echilibru în viață, însă acestea sunt cele mai zen zodii din horoscop. Cele care nu se lasă doborâte de furtunile care ajung pe neașteptate și care găsesc liniștea...
5
Icre de fasole cu ceapă caramelizată în bol alb
Rețete
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Dacă adori preparatele pe bază de fasole boabe, nu ezita să încerci și rețeta de icre de fasole cu ceapă caramelizată. Este delicioasă servită cu felii de pâine prăjită. Denumirea rețetei este atribuită faptului...
PARTENERI
×