Reclamă

Ce ai învățat despre bani în pandemie

Unele evenimente au potențialul de a influența generații întregi. Pandemia de coronavirus ne-a învățat pe fiecare dintre noi câte ceva. Poate ai decoperit cum să faci față mai bine plictiselii. Sau ți-ai însuși un nou hobby, ori o activitate sportivă. Însă cu siguranță îți gestionezi bugetul altfel decât înainte. Ce ai învățat despre bani în pandemie?

Publicat: 27 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 27 mai 2021, 11:03

Din punct de vedere economic, pandemia a afectat activitățile turistice, industria HORECA. Marii câștigători ale schimbărilor provocate de virusul COVID-19 au fost industria farmaceutică și comerțul online. Multe dintre statele lumii sunt însă în recesiune, și cu siguranță și tu privești altfel banii decât până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce ai învățat despre bani în pandemie

Multe persoane și-au pierdut slujbele, sau au suferit reduceri salariale masive. Oportunitățile de a obține un nou job sunt în continuare mici, în multe state ale lumii. Experții avertizează că ar putea fi nevoie de mulți ani până când ocuparea forței de muncă să atingă aceleași nivele ca cele de dinaintea apariției pandemiei.

Ai un plan de siguranță, pentru situații de urgență

Poate ai fost destul de inspirată încât să ai un cont de economii, la care poți apela în situațiile critice. Poate te-ai împrumutat de la prieteni, sau ai fost nevoită să-ți reduci considerabil bugetul. Chiar dacă situația ta financiară nu a fost sub nicio formă afectată de pandemie, ceea ce se întâmplă în jur nu te mai inspiră să arunci cu banii pe fereastră și ești mai calculată. În oricare dintre situații, ai învățat să pui mereu răul înainte și să fii mai moderată cu modul în care îți cheltui banii.

Mulți experți, citați de presa de specialitate, recomandă să ai puși deoparte banii care să îți asigure cheltuielile de întreținere pentru trei-șase luni. Construirea acestui fond de urgență necesită o disciplină reală. Poate ai ignorat până acum importanța economisirii. Fără a lua în calcul faptul că, pe termen lung, un plan de siguranță te va ajuta să dormi mai bine noaptea.

Reclamă

Ai descoperit cum să te bucuri de beneficiile unei vieți simple

Gătești mai des acasă decât înainte și ai învățat să îți faci cumpărături pe termen lung. Ai început să repari lucrurile atunci când se strică, în loc să le înlocuiești. Poate ai învățat de pe Youtube cum să te tunzi singură sau să grădinărești. În cazul în care te-ai bucurat alături de cei dragi în timp ce ați învățat împreună cum să faceți fursecuri sau sport, ai descoperit micile lucruri simple ale vieții. Atunci când trăim simplu, câștigăm timp, spațiu, bani, energie și atenție; resurse prețioase pe care le putem redirecționa către lucrurile care contează pentru noi.

Ai învățat să le oferi ajutorul celor din jur

Reclamă

Ce ai învățat despre bani în pandemie? S-ar putea ca această perioadă să îți fi atras mai mult atenția asupra nevoilor celorlalți. Multe persoane au traversat momente dificile și acest lucru te-a afectat. Ți-ai dorit negreșit să îți oferi ajutorul. Nu neapărat prin bani, dar și servicii. Poate i-ai ajutat pe vecinii mai bătrâni din bloc să-și fac cumpărăturile sau ai donat alimente celor neajutorați. Chiar dacă nu ai bani în plus, îi poți ajuta pe cei din jur.

Faci mai bine diferența între nevoile și dorințele tale

Cu siguranță te întrebi mult mai des atunci când faci cumpărături, dacă ai nevoie cu adevărat de acel lucru. Nevoile noastre țin de hrană, adăpost, încălzire și transport. Dorințele însă fac parte dintr-un spectru mai larg, cum ar fi îmbrăcămintea scumpă, divertismentul sau mici răsfățuri.

Nu vei dori să-ți ignori toate dorințele, pentru că vrei să te bucuri de viață, însă poți face o selecție între acestea și să alegi să le îndeplinești pe rând, nu pe toate în același timp. Pentru ca în felul acesta să te îngrijești și de economiile tale. Pentru a te îngriji mai bine de finanțele tale, citește despre miturile care stau în calea prosperității.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×