Cum te îmbrățișezi precaut în pandemie. Sfaturi de la experți

Potrivit studiilor, îmbrățișarea unei alte fințe umane are beneficii reale asupra stării tale. Aceasta scade stresul și tensiunea arterială. Însă pe toată perioada pandemiei, ni s-a recomandat să fim precauți. Am adunat sfaturi din partea experților cu privire la modul în care te poți îmbrățișa în siguranță. Cum te îmbrățișezi precaut în pandemie?

Publicat: 19 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 19 mai 2021, 7:52

Robin Dunbar, psiholog evoluționist la Universitatea din Oxford, spune că „atingerea umană este fundamentală pentru starea de bine a oamenilor". "În cazul lipsei acesteia, relațiile dintre oameni se deteriorează” , a completat specialistul citat de BBC News.

„Îmbrățișările, atingerile umerilor și brațelor sunt specifice prietenilor și membrilor familiei și sunt cu adevărat importante. Ne fac mai fericiți”, a adăugat aceasta. Atingerea este primul simț care se dezvoltă în uter, iar cercetările demonstrează că îmbrățișările pot reduce efectul stresului.

Cum te îmbrățișezi precaut, în pandemie

Studiile demonstrează că îmbrățișările scad ritmul cardiac, tensiunea arterială și reduc stresul. Oamenii au nevoie de contact fizic deoarece aceștia au evoluat din primate, care se îngrijesc reciproc. Îmbrățișările stimulează creierul să elibereze endorfină, hormonul fericirii.

Îmbrățișări rapide

Durata pe care o petreci într-o îmbrățișară strânsă face, de asemenea, o diferență.

Perioadele mai lungi ale unui contact strâns cresc riscul transmiterii virusului. Amintește-ți însă că virusul poate fi transmis chiar și prin intermediul unei îmbrățișări scurte. Nu există o perioadă complet sigură de contact strâns.

Fii selectivă

Limitează-ți îmbrățișările la membrii familiei. Riscul crește pe măsură ce numărul celor pe care îi îmbrățișezi este tot mai mare.

„Nu este indicat să îmbrățișezi toate persoanele pe care le cunoști. Dacă ai de gând să îmbrățișezi pe cineva, restrânge numărul celor cu care faci acest lucru, la cei din partea cărora chiar apreciezi o îmbrățișare”, recomandă profesoara Sally Jane Cutler, de la Universitatea East London.

Guvernul britanic sugerează oamenilor să aibă în continuare mai multă grijă față de persoanele vulnerabile la Covid-19. Poți alege chiar să nu îți îmbrățișezi rudele în vârstă, mai ales dacă acestea nu s-au vaccinat încă împotriva virusului.

  • Poartă mască în cazul în care știi că unul dintre voi este mai vulnerabil
  • Nu îmbrățișa mai multe persoane în același timp

Nu sta față în față

Încearcă pe cât posibil să eviți să stai față în față cu cineva, extrem de aproape, pentru a nu transmite virusul. Întoarce-ți ușor capul într-o parte atunci când îmbrățișezi pe cineva. Igiena mâinilor este, de asemenea, foarte importantă în procesul îmbrățișării.

„În momentul în care atingi pe cineva, atingi în același timp și lucrurile pe care aceasta a pus mâna”, afirmă Linda Bauld, cercetător la Universitatea din Edinburh.

Îmbrățișări în aer liber

Experții au transmis că riscurile de infectare cu COVIS-19 sunt mai mici în aer liber. Dacă ai poftă de îmbrățișări stabilește o întâlnire cu cei dragi în aer liber.

Deschide ferestrele și ușile sau pur, sau simplu stai în curte. Cu cât aerisești mai mult, cu atât crești șansele să îndepărtezi și virusul.

Testează-te

Testează-te mai des, pentru ca cei apropiați ție să fie în siguranță. Chiar dacă nu ai simptome. Aproximativ una din trei persoane infectate cu coronavirus nu prezintă simptome. Deci poate răspândi virusul fără să știe. Testarea regulată ajută  nespus la reducerea riscului de infectare cu COVID-19. Îți urăm multă sănătate!

Dacă ești preocupată de igienă, mai ales în contextul actual, vezi care sunt miturile legate de dezinfectare. S-ar putea ca unele dintre lucrurile pe care le aplici să nu fie tocmai potrivite.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Madison LeCroy, fotografiată în timp ce se afla prin Zoom, la o emisiune tv
Divertisment
Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben Affleck. Ce a spus frumoasa blondină
Despre frumoasa blondină s-a scris mult în ultimul timp. Chiar dacă a oferit doar scurte declarații despre relația ei cu Alex Rodriguez, recent Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben...
3
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la filmările unui videoclip, în 2002, în timp ce se țin de mână
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Imaginile care confirmă povestea lor de dragoste
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Cei doi nu și-au confirmat încă relația în mod oficial. Acest gest tandru face însă mai mult decât o mie de cuvinte. Povestea lor de...
4
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
5
Beyonce și Jay-Z, apropiați, la un eveniment NBA
Divertisment
Beyonce a strălucit alături de Jay-Z. Cum s-a îmbrăcat artista pentru un eveniment sportiv
Beyonce și Jay-Z formează unul dintre cele mai sudate cupluri de celebrități. Cei doi au rar apariții în public și preferă să-și trăiască viața de cuplu departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei...
PARTENERI
×