Reclamă

Cum te îmbrățișezi precaut în pandemie. Sfaturi de la experți

Potrivit studiilor, îmbrățișarea unei alte fințe umane are beneficii reale asupra stării tale. Aceasta scade stresul și tensiunea arterială. Însă pe toată perioada pandemiei, ni s-a recomandat să fim precauți. Am adunat sfaturi din partea experților cu privire la modul în care te poți îmbrățișa în siguranță. Cum te îmbrățișezi precaut în pandemie?

Publicat: 19 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 19 mai 2021, 10:52

Robin Dunbar, psiholog evoluționist la Universitatea din Oxford, spune că „atingerea umană este fundamentală pentru starea de bine a oamenilor". "În cazul lipsei acesteia, relațiile dintre oameni se deteriorează” , a completat specialistul citat de BBC News.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Îmbrățișările, atingerile umerilor și brațelor sunt specifice prietenilor și membrilor familiei și sunt cu adevărat importante. Ne fac mai fericiți”, a adăugat aceasta. Atingerea este primul simț care se dezvoltă în uter, iar cercetările demonstrează că îmbrățișările pot reduce efectul stresului.

Cum te îmbrățișezi precaut, în pandemie

Studiile demonstrează că îmbrățișările scad ritmul cardiac, tensiunea arterială și reduc stresul. Oamenii au nevoie de contact fizic deoarece aceștia au evoluat din primate, care se îngrijesc reciproc. Îmbrățișările stimulează creierul să elibereze endorfină, hormonul fericirii.

Îmbrățișări rapide

Durata pe care o petreci într-o îmbrățișară strânsă face, de asemenea, o diferență.

Reclamă

Perioadele mai lungi ale unui contact strâns cresc riscul transmiterii virusului. Amintește-ți însă că virusul poate fi transmis chiar și prin intermediul unei îmbrățișări scurte. Nu există o perioadă complet sigură de contact strâns.

Fii selectivă

Limitează-ți îmbrățișările la membrii familiei. Riscul crește pe măsură ce numărul celor pe care îi îmbrățișezi este tot mai mare.

Reclamă

„Nu este indicat să îmbrățișezi toate persoanele pe care le cunoști. Dacă ai de gând să îmbrățișezi pe cineva, restrânge numărul celor cu care faci acest lucru, la cei din partea cărora chiar apreciezi o îmbrățișare”, recomandă profesoara Sally Jane Cutler, de la Universitatea East London.

Guvernul britanic sugerează oamenilor să aibă în continuare mai multă grijă față de persoanele vulnerabile la Covid-19. Poți alege chiar să nu îți îmbrățișezi rudele în vârstă, mai ales dacă acestea nu s-au vaccinat încă împotriva virusului.

  • Poartă mască în cazul în care știi că unul dintre voi este mai vulnerabil
  • Nu îmbrățișa mai multe persoane în același timp

Nu sta față în față

Încearcă pe cât posibil să eviți să stai față în față cu cineva, extrem de aproape, pentru a nu transmite virusul. Întoarce-ți ușor capul într-o parte atunci când îmbrățișezi pe cineva. Igiena mâinilor este, de asemenea, foarte importantă în procesul îmbrățișării.

„În momentul în care atingi pe cineva, atingi în același timp și lucrurile pe care aceasta a pus mâna”, afirmă Linda Bauld, cercetător la Universitatea din Edinburh.

Îmbrățișări în aer liber

Experții au transmis că riscurile de infectare cu COVIS-19 sunt mai mici în aer liber. Dacă ai poftă de îmbrățișări stabilește o întâlnire cu cei dragi în aer liber.

Deschide ferestrele și ușile sau pur, sau simplu stai în curte. Cu cât aerisești mai mult, cu atât crești șansele să îndepărtezi și virusul.

Testează-te

Testează-te mai des, pentru ca cei apropiați ție să fie în siguranță. Chiar dacă nu ai simptome. Aproximativ una din trei persoane infectate cu coronavirus nu prezintă simptome. Deci poate răspândi virusul fără să știe. Testarea regulată ajută  nespus la reducerea riscului de infectare cu COVID-19. Îți urăm multă sănătate!

Dacă ești preocupată de igienă, mai ales în contextul actual, vezi care sunt miturile legate de dezinfectare. S-ar putea ca unele dintre lucrurile pe care le aplici să nu fie tocmai potrivite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×