Reclamă

Cum să cureți corect mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase poate să fie cea mai bună prietenă a unei femei. Dacă ești tot timpul ocupată sau pur și simplu nu-ți face plăcere să cureți tot timpul la vase, achiziționarea unei asftel de mașini o să te scutească de multe probleme. Cu toate acestea, dacă nu este îngrijită corect la final te va surprinde cu vase pline de murdărie. Uite cum poți să cureți în mod corect mașina de spălat vase pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Publicat: 15 mai 2021, 7:09 / Actualizat: 1 decembrie 2022, 20:49

Chiar dacă pare un paradox și mașina de spălat vase are nevoie de o curățare în mod regulat. Grăsimile și rezidurile de pe vase rămân uneori în mașină și astfel ea nu poate funcționa în parametrii normali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La fel ca mașina de spălat rufe și mașina de vase are nevoie de atenția și grija ta.

Cum să cureți corect mașina de spălat vase

Indiferent de tipul mașinii de spălat vase pe care alegi să-l folosești, toate au același lucru în comun, curățarea. Una dintre problemele cele mai des întâlnite când vine vorba de funcționarea corectă a mașinii tale este depunerea de grăsimi.

O altă problemă frecventă se referă la resturile de mâncare ce pot rămâne blocate în scurgere. Însă cel mai rău lucru care i se poate întâmpla este să prindă un miros neplăcut. Toate aceste probleme pot fi evitate cu ușurință dacă înveți cum să-ți cureți corect mașina de spălat vase.

Dacă mașina ta de spălat vase are deja un program presetat de auto-curățare atunci treaba ta este gata. În schimb, dacă necesită curățarea manuală, atunci s-ar putea să-ți fie utile câteva sfaturi. În plus o mare parte din treabă o va face chiar mașina, va avea nevoie doar de asistența ta. Un lucru este cert, dacă mașina ta de spălat vase nu este curată, nici vasele însăși nu vor arăta bine.  

Reclamă

Eliberează spațiul care necesită curățare

Priumul pas în curățarea unei mașini de spălat vase ține de eliberarea spațiului din aceasta. Ai nevoie de o mașină cât mai liberă pentru a pune în aplicare următoarele sfaturi. Așadar, scoate atent coșul și celelate suporturi pentru vase din mașină. Apoi verifică foarte bine interiorul acesteia pentru a te asigura că nu au rămas reziduri de mâncare de la ultima spălare. Ultimul pas este să scoți filtrul unde se acumulează de regulă toată murdăria. După ce ai eliberat mașina de toate componentele sale detașabile, poți începe curățarea lor pe rând.

Pentru început poți lăsa într-o chiuvetă cu apă caldă și detergent pentru vase coșul și suporturile din interiorul mașinii. Cu o lavetă pe care ai pus oțet le poți curăța cu grijă. Grăsimea care s-a depus pe grilaje trebuie îndepărtată în totalitate, dacă laveta nu te ajută poți opta pentru un burețel sau o periuță specială.

Reclamă

Filtrul trebuie curățat cu multă grijă și atenție, iar pentru a scăpa complet de mirosurile neplăcute este foarte important să-l lași să se usuce bine. Cât timp părțile detașabile stau la uscat, vei avea suficient timp să te ocupi de mașina de spălat.

Folosește oțet alb și bicarbonat

Nu mai este nicio surpriză faptul că oțetul și bicarbonatul de sodiu pot face minuni când vine vorba de curățarea mașinii de spălat vase. Oțetul alb o să te ajute la dizolvarea petelor de grăsime din interior, în timp ce bicarbonatul de sodiu va elimina orice miros neplăcut care ar putea să existe. Cu cele două ingrediente poți începe curățarea în trei pași simpli și rapizi.

Umple un bol cu oțet alb și așează-l cu grijă în interiorul mașinii de spălat vase. Setează apoi mașina la cel mai lung program de spălare. Ai grijă să alegi o temperatură cât mai ridicată a apaei pentru a avea parte de rezultatele dorite. Temperatura ridicată va ajuta la eliminarea în profunzime a petelor de grăsime.

După ce mașina și-a terminat ciclul de spălare, împrăștie în interiorul său două-trei lingurițe de bicarbonat de sodiu și seteaz-o la un nou ciclu de spălare cu apă fierbinte. Pentru acest pas, poți opta pentru un ciclu de spălare mai scurt. La final verifică atent fiecare loc care prezintă o adâncitură. Pentru astfel de locuri poți să folosești cu încredere o lavetă. Pregătește în prealabil o soluție făcută din oțet alb și bicarbonat de sodiu pe care să o folosești la curățare. Repetă tot procesul cel puțin o dată pe lună.

Trucuri utile pentru menținerea curățeniei

  • După fiecare ciclu de spălare golește mașina de vase și lasă ușa deschisă pentru a se usca în totalitate.
  • Curăță mai atent vasele înainte să le pui în mașina de spălat. Mai puține resturi de mâncare îți vor îmbunătății procesul de spălare.
  • Nu pune foarte multe vase într-un singur ciclu de spălare. Dacă nu sunt așezate în mod corect, acestea nu vor fi curățate în profunzime.
  • Curăță cânt de des poți filtrul mașinii și lasă-l să se usuce bine.
  • Evită să folosești detergent în exces. Acesta nu va face altceva decât să lase o mâzgă lipicioasă și neplăcută pe vasele tale.
  • Pulverizează periodic o soluție din oțet alb și bicarbonat de sodiu apoi setează mașina la un program scurt de spălare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×