Reclamă

Curățarea pensulelor de machiaj în 3 pași simpli

Pensulele potrivite și corect îngrijite vor face întotdeauna diferența într-un look bine pus la punct. Îngrijirea și curățarea pensulelor de machiaj este esențială pentru a te bucura de un rezultat minunat. Cele mai multe produse cosmetice pe care le aplici pe ten necesită utilizarea unor pensule speciale. Curățarea în mod frecvent a pensulelor de machiaj îți va asigura un ten sănătos și fără imperfecțiuni.

Publicat: 3 mai 2021, 11:26

Pensulele de machiaj vin în diferite forme și mărimi pentru a le putea utiliza în funcție de ce produs ai nevoie să aplici. Indiferent de pensula pe care o folosești, aceasta o să fie confecționată din peri naturali sau artificiali. Acești peri sunt răspunzători pentru apariția punctelor negre sau a coșurilor încăpățânate dacă nu sunt curațați în mod regulat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Curățarea corectă a pensulelor de machiaj

Pensulele de machiaj ar trebui să fie spălate zilnic pentru a preveni depunerea bacteriilor. Așa cum burețelul pentru machiaj necesită o rutină de curățare, la fel și pensulele trebuie îngrijite cu atenție. Pensulele folosite pentru produsele de machiaj lichide trebuie să fie curățate imediat după folosire. Mediul umed facilitează dezvoltarea mai rapidă a bacteriilor pe pensulele tale.

Prin urmare, ai grijă să cureți aceste pensule după fiecare utilizare. O soluție simplă este să pulverizezi spirt și să le cureți cu un șervețel imediat după aplicarea produsului de machiaj. Uite trei sfaturi utile care să te ajute în curățarea corectă a pensulelor de machiaj.

Folosește soluții antibacteriale

Săpunul antibacterial poate să fie o soluție grozavă pentru eliminarea tuturor bacteriilor din perii pensulelor. Curățarea pensulelor de machiaj ar trebui să se facă sub un jet de apă călduță pentru a curăța în profunzime instrumentele folosite. Evită să lași pensulele cu perii într-un recipient cu apă.

Reclamă

Celebra make up artistă Katie Jane Hughes a declarat pentru InStyle cât de importantă este curățarea corectă a pensulelor de machiaj. Acesta recomandă femeilor să nu lase apa să pătrundă în zona în care perii sunt lipiți de corpul pensulelei. Pe termen lung, apa care pătrunde la lipiciul utilizat pentru prinderea perilor va determina desprinderea acestora, iar peria își va pierde din formă și grosime. Îngrijirea corectă a pensulelor de machiaj le va prelungi semnificativ durata de viață.

femeie care pulverizează o soluție de curățare pe o pensulă de machiaj
Pensulele folosite pentru produsele de machiaj lichide trebuie să fie curățate imediat după folosire / Shutterstock

Depozitează pensulele într-un loc special

Reclamă

Achiziționarea unui etui este mai mult decât necesară când vine vorba de îngrijirea și curățarea pensulelor de machiaj. Un etui te va ajuta să-ți așezi pensule în ordine pentru a le vedea mai ușor atunci când vrei să le folosești. Prin depozitarea lor într-un etui le vei feri de praful care ar putea să se așeze pe perii acestora. Dacă totuși ți se pare demodat un astfel de produs, poți opta pentru tub de depozitare al pensulelor sau le poți așeza într-un suport special în sertarul de la măsuța de toaletă.

Separă pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj sunt confecționate din păr natural sau artificial. Pentru curățarea eficientă a pensulelor de machiaj învață să le folosești în funție de textură. Pensulele din păr natural ar trebui să fie folosite doar pentru produsele de machiaj uscate pentru a-ți ușura munca de igienizare.

Pensulele din păr natural vor fi mult mai greu de curățat dacă au fost folosite în aplicarea unui produs lichid. Firele de păr din aceste pensule au tendința să absoarbă produsele lichide și astfel să fie mai greu de curățat. În plus, dacă folosești o pensulă din păr natural pentru aplicarea fondului de ten, ai toate șansele să irosești produsul care va râmâne printre perii pensulei. Așadar, pentru a-ți ușura procesul de curățare ai grijă să folosești pensulele potrivite pentru produsele tale de machiaj.

Dacă pensulele tale încep să-și piardă perii, atunci acesta este semnul că apa a pătruns în interior și le-a deteriorat. De asemenea, dacă remarci că pensulele tale și-au schimbat forma sau că nu mai aplică produsele la fel de ușor, înseamă că ar fi momentul să le înlocuiești. Fiecare produs are un termen de valabilitate, totuși dacă îl îngrijești corect acesta va fi pentru mult mai mult timp alături de tine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×