Curățarea pensulelor de machiaj în 3 pași simpli

Pensulele potrivite și corect îngrijite vor face întotdeauna diferența într-un look bine pus la punct. Îngrijirea și curățarea pensulelor de machiaj este esențială pentru a te bucura de un rezultat minunat. Cele mai multe produse cosmetice pe care le aplici pe ten necesită utilizarea unor pensule speciale. Curățarea în mod frecvent a pensulelor de machiaj îți va asigura un ten sănătos și fără imperfecțiuni.

3 mai 2021 la 11:26

Pensulele de machiaj vin în diferite forme și mărimi pentru a le putea utiliza în funcție de ce produs ai nevoie să aplici. Indiferent de pensula pe care o folosești, aceasta o să fie confecționată din peri naturali sau artificiali. Acești peri sunt răspunzători pentru apariția punctelor negre sau a coșurilor încăpățânate dacă nu sunt curațați în mod regulat.

Curățarea corectă a pensulelor de machiaj

Pensulele de machiaj ar trebui să fie spălate zilnic pentru a preveni depunerea bacteriilor. Așa cum burețelul pentru machiaj necesită o rutină de curățare, la fel și pensulele trebuie îngrijite cu atenție. Pensulele folosite pentru produsele de machiaj lichide trebuie să fie curățate imediat după folosire. Mediul umed facilitează dezvoltarea mai rapidă a bacteriilor pe pensulele tale.

Prin urmare, ai grijă să cureți aceste pensule după fiecare utilizare. O soluție simplă este să pulverizezi spirt și să le cureți cu un șervețel imediat după aplicarea produsului de machiaj. Uite trei sfaturi utile care să te ajute în curățarea corectă a pensulelor de machiaj.

Folosește soluții antibacteriale

Săpunul antibacterial poate să fie o soluție grozavă pentru eliminarea tuturor bacteriilor din perii pensulelor. Curățarea pensulelor de machiaj ar trebui să se facă sub un jet de apă călduță pentru a curăța în profunzime instrumentele folosite. Evită să lași pensulele cu perii într-un recipient cu apă.

Celebra make up artistă Katie Jane Hughes a declarat pentru InStyle cât de importantă este curățarea corectă a pensulelor de machiaj. Acesta recomandă femeilor să nu lase apa să pătrundă în zona în care perii sunt lipiți de corpul pensulelei. Pe termen lung, apa care pătrunde la lipiciul utilizat pentru prinderea perilor va determina desprinderea acestora, iar peria își va pierde din formă și grosime. Îngrijirea corectă a pensulelor de machiaj le va prelungi semnificativ durata de viață.

femeie care pulverizează o soluție de curățare pe o pensulă de machiaj
Pensulele folosite pentru produsele de machiaj lichide trebuie să fie curățate imediat după folosire / Shutterstock

Depozitează pensulele într-un loc special

Achiziționarea unui etui este mai mult decât necesară când vine vorba de îngrijirea și curățarea pensulelor de machiaj. Un etui te va ajuta să-ți așezi pensule în ordine pentru a le vedea mai ușor atunci când vrei să le folosești. Prin depozitarea lor într-un etui le vei feri de praful care ar putea să se așeze pe perii acestora. Dacă totuși ți se pare demodat un astfel de produs, poți opta pentru tub de depozitare al pensulelor sau le poți așeza într-un suport special în sertarul de la măsuța de toaletă.

Separă pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj sunt confecționate din păr natural sau artificial. Pentru curățarea eficientă a pensulelor de machiaj învață să le folosești în funție de textură. Pensulele din păr natural ar trebui să fie folosite doar pentru produsele de machiaj uscate pentru a-ți ușura munca de igienizare.

Pensulele din păr natural vor fi mult mai greu de curățat dacă au fost folosite în aplicarea unui produs lichid. Firele de păr din aceste pensule au tendința să absoarbă produsele lichide și astfel să fie mai greu de curățat. În plus, dacă folosești o pensulă din păr natural pentru aplicarea fondului de ten, ai toate șansele să irosești produsul care va râmâne printre perii pensulei. Așadar, pentru a-ți ușura procesul de curățare ai grijă să folosești pensulele potrivite pentru produsele tale de machiaj.

Dacă pensulele tale încep să-și piardă perii, atunci acesta este semnul că apa a pătruns în interior și le-a deteriorat. De asemenea, dacă remarci că pensulele tale și-au schimbat forma sau că nu mai aplică produsele la fel de ușor, înseamă că ar fi momentul să le înlocuiești. Fiecare produs are un termen de valabilitate, totuși dacă îl îngrijești corect acesta va fi pentru mult mai mult timp alături de tine.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×