Pensulele de machiaj vin în diferite forme și mărimi pentru a le putea utiliza în funcție de ce produs ai nevoie să aplici. Indiferent de pensula pe care o folosești, aceasta o să fie confecționată din peri naturali sau artificiali. Acești peri sunt răspunzători pentru apariția punctelor negre sau a coșurilor încăpățânate dacă nu sunt curațați în mod regulat.
Curățarea corectă a pensulelor de machiaj
Pensulele de machiaj ar trebui să fie spălate zilnic pentru a preveni depunerea bacteriilor. Așa cum burețelul pentru machiaj necesită o rutină de curățare, la fel și pensulele trebuie îngrijite cu atenție. Pensulele folosite pentru produsele de machiaj lichide trebuie să fie curățate imediat după folosire. Mediul umed facilitează dezvoltarea mai rapidă a bacteriilor pe pensulele tale.
Prin urmare, ai grijă să cureți aceste pensule după fiecare utilizare. O soluție simplă este să pulverizezi spirt și să le cureți cu un șervețel imediat după aplicarea produsului de machiaj. Uite trei sfaturi utile care să te ajute în curățarea corectă a pensulelor de machiaj.
Folosește soluții antibacteriale
Săpunul antibacterial poate să fie o soluție grozavă pentru eliminarea tuturor bacteriilor din perii pensulelor. Curățarea pensulelor de machiaj ar trebui să se facă sub un jet de apă călduță pentru a curăța în profunzime instrumentele folosite. Evită să lași pensulele cu perii într-un recipient cu apă.
Celebra make up artistă Katie Jane Hughes a declarat pentru InStyle cât de importantă este curățarea corectă a pensulelor de machiaj. Acesta recomandă femeilor să nu lase apa să pătrundă în zona în care perii sunt lipiți de corpul pensulelei. Pe termen lung, apa care pătrunde la lipiciul utilizat pentru prinderea perilor va determina desprinderea acestora, iar peria își va pierde din formă și grosime. Îngrijirea corectă a pensulelor de machiaj le va prelungi semnificativ durata de viață.