Siguranța în bucătărie ar trebui să fie o prioritate. Depozitarea articolelor inflamabile, cum ar fi uleiurile de gătit sau alcoolul, lângă aragaz poate crește semnificativ riscul de incendiu. De asemenea, carnea crudă, fructele de mare și alte alimente perisabile pot duce la toxiinfecții alimentare dacă sunt păstrate în apropierea unei surse puternice de căldură.
Produse pe care nu e recomandat să le depozitezi lângă aragaz
Produsele perisabile se strică mai repede atunci când sunt depozitate lângă o sursă de căldură. Deși pare convenabil să păstrezi ingredientele la îndemână, depozitarea lor pe aragaz sau în imediata apropiere nu este cea mai bună opțiune.
În plus față de riscul de incendiu, căldura poate altera textura, aroma și calitatea acestor produse. Din acest motiv, multe alimente nu ar trebui niciodată păstrate lângă aragaz, atât pentru siguranța ta, cât și pentru păstrarea prospețimii lor.
Deși poate părea convenabil să păstrezi anumite ingrediente aproape de aragaz, riscurile pentru sănătate și siguranță sunt mult mai mari decât beneficiile.
Păstrează întotdeauna produsele perisabile și inflamabile în locuri adecvate, ferite de sursele de căldură. Astfel, îți protejezi casa, sănătatea și prelungesti durata de viață a ingredientelor tale preferate.
Condimente întregi și măcinate
Nu există reguli stricte privind depozitarea condimentelor, însă dacă vrei să le păstrezi aroma și prospețimea cât mai mult timp, este important să le ții departe de căldură și umezeală.
Temperaturile ridicate, lumina și umiditatea degradează uleiurile naturale din condimente, făcându-le să-și piardă aroma și eficiența. Ideal este să le depozitezi într-un spațiu răcoros, întunecat și uscat.






















