Frigiderul rămâne una dintre cele mai importante zone din bucătărie, mai ales când vine vorba de depozitarea în siguranță a alimentelor. Folosit incorect, alimentele depozitate în acesta se pot strica mult mai repede. Există atât de multe nuanțe în modul în care așezăm alimentele în frigider, iar majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de metodele care vor ajuta la menținerea alimentelor în condiții de siguranță maximă.
Alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi pe raftul de jos al frigiderului
Frigiderul este împărțit în secțiuni distincte, cu scopuri unice. Ușa frigiderului și rafturile acestuia sunt convenabile, dar temperatura fluctuează din cauza deschiderilor frecvente.
Sertarul pentru legume este conceput pentru a menține produsele crocante, iar rafturile din frigider ar trebui, de asemenea, organizate având în vedere funcționalitatea. Căldura se ridică, iar raftul de sus al frigiderului este mai cald decât porțiunile inferioare. Acest raft ar trebui rezervat alimentelor pre-gătite sau gata de consum, care nu necesită reîncălzire la temperaturi ridicate.
Resturi de alimente
Raftul de sus este cea mai sigură zonă din frigider, deoarece nimic nu poate curge deasupra. Orice a fost deja gătit ar trebui păstrat acolo. În plus, deoarece raftul de sus este de obicei cel mai vizibil loc, vei fi mai puțin predispusă să uiți să mănânci mesele pregătite sau resturile care ți-au rămas din preparatele tale.
Ouă fierte tari
Ouăle fierte tari nu ar trebui depozitate împreună cu ouăle crude, deoarece cojile pot contamina ouăle fierte.
Ouăle curățate și necurățate rămân proaspete până la o săptămână pe raftul de sus al frigiderului, spre deosebire de cel de jos. Ele sunt o gustare minunată și ușor de luat la pachet.