Reclamă

Curățarea corectă a buretelui de machiaj

Chiar dacă cheltui o avere pe rutina de îngrijire a pielii, precum măști faciale sau seruri nutritive, s-ar putea să nu te fi gândit că buretele de machiaj sau beautyblenderul pe care îl pui zilnic pe față ți-ar putea afecta aspectul pielii dacă este murdar și plin de bacterii. Curățarea corectă și regulată a buretelui de machiaj sau a beauty blenderului este necesară pentru un ten sănătos.

Publicat: 6 februarie 2021, 8:15 / Actualizat: 17 noiembrie 2021, 14:00

Buretele de machiaj este confecționat din material poros și umed, prin urmare acesta absoarbe și reține lichidul. Chiar și după o singură folosire, bureții rețin urme de fond de ten, corector și uleiuri, care devin un magnet pentru bacterii și microorganisme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Curățarea corectă a buretelui de machiaj

Există mai multe tehnici pe care le poți folosi pentru curățarea corectă a buretelui de machiaj sau a beauty blenderului.

Folosește săpun sau detergent de vase

Umple un bol cu apă caldă și adaugă câteva picături de detergent de vase sau săpun de mâini. Pune buretele în bol și lasă soluția să pătrundă în material, scrie Insider.com.

Lasă apoi buretele să se usuce timp de 15 minute înainte de a stoarce excesul de lichid. Pentru a elimina tot lichidul, este nevoie să repeți de câteva ori procedura.

Reclamă

Folosește demachiant

O altă metodă de curățare a buretelui de machiaj implică folosirea demachiantului. Apa micelară poate fi o alternativă eficientă. Pașii sunt simpli. Primul lucru pe care este indicat să îl faci este să umezești buretele. După aceea aplici produsul de curățare a machiajului pe care îl ai la dispoziție. Masează buretele și clătește. Încearcă să faci asta de câteva ori pentru a elimina lichidul în întregime.

Pune buretele în cuptorul cu microunde

Reclamă

Ideea de a pune un burete murdar într-un bol din care mănânci poate suna ciudat, însă efectul este uimitor. Această tehnică de curățare nu extrage machiajul din buretele. Mai degrabă, elimină bacteriile care se ascund în interiorul materialului. Pune buretele într-un bol în care ai adăugat puțină apă și lasă-l în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. 

Ține minte că această metodă nu te scapă de urmele de lichid rămase. După ce ai scos buretele din cuptor, lasă-l să se răcească și aplică prima tehnică menționată în articol. Curăță-l cu săpun sau detergent de vase.

Combină uleiul de măsline cu detergentul de vase

Amestecă, respectând un raport de doi la unu, săpunul de vase și uleiul de măsline și masează buretele sau beauty blenderul, fără să le umezești. Odată ce amestecul a fost absorbit, clătește cu apă caldă. Strânge și clătește în mod repetat buretele sau beauty blenderul până când apa care se scurge din el este curată.

Nu uita să usuci buretele de machiaj

Rețină că etapa de uscare este la fel de importantă ca cea de curățare. Aruncarea unui burete umed în geanta de machiaj sau în ambalajul său va crea mucegai. Lăsă-l să se usuce bine înainte de a-l depozita într-un spațiu închis.

Reclamă

În timp ce curățarea regulată a buretelui va contribui la păstrarea lui pentru o perioadă mai lungă de timp, este recomandat să îl schimbi la o perioadă de două sau trei luni.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×