Reclamă

Curățarea corectă a buretelui de machiaj

Chiar dacă cheltui o avere pe rutina de îngrijire a pielii, precum măști faciale sau seruri nutritive, s-ar putea să nu te fi gândit că buretele de machiaj sau beautyblenderul pe care îl pui zilnic pe față ți-ar putea afecta aspectul pielii dacă este murdar și plin de bacterii. Curățarea corectă și regulată a buretelui de machiaj sau a beauty blenderului este necesară pentru un ten sănătos.

Publicat: 6 februarie 2021, 8:15 / Actualizat: 17 noiembrie 2021, 14:00

Buretele de machiaj este confecționat din material poros și umed, prin urmare acesta absoarbe și reține lichidul. Chiar și după o singură folosire, bureții rețin urme de fond de ten, corector și uleiuri, care devin un magnet pentru bacterii și microorganisme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Curățarea corectă a buretelui de machiaj

Există mai multe tehnici pe care le poți folosi pentru curățarea corectă a buretelui de machiaj sau a beauty blenderului.

Folosește săpun sau detergent de vase

Umple un bol cu apă caldă și adaugă câteva picături de detergent de vase sau săpun de mâini. Pune buretele în bol și lasă soluția să pătrundă în material, scrie Insider.com.

Lasă apoi buretele să se usuce timp de 15 minute înainte de a stoarce excesul de lichid. Pentru a elimina tot lichidul, este nevoie să repeți de câteva ori procedura.

Reclamă

Folosește demachiant

O altă metodă de curățare a buretelui de machiaj implică folosirea demachiantului. Apa micelară poate fi o alternativă eficientă. Pașii sunt simpli. Primul lucru pe care este indicat să îl faci este să umezești buretele. După aceea aplici produsul de curățare a machiajului pe care îl ai la dispoziție. Masează buretele și clătește. Încearcă să faci asta de câteva ori pentru a elimina lichidul în întregime.

Pune buretele în cuptorul cu microunde

Reclamă

Ideea de a pune un burete murdar într-un bol din care mănânci poate suna ciudat, însă efectul este uimitor. Această tehnică de curățare nu extrage machiajul din buretele. Mai degrabă, elimină bacteriile care se ascund în interiorul materialului. Pune buretele într-un bol în care ai adăugat puțină apă și lasă-l în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. 

Ține minte că această metodă nu te scapă de urmele de lichid rămase. După ce ai scos buretele din cuptor, lasă-l să se răcească și aplică prima tehnică menționată în articol. Curăță-l cu săpun sau detergent de vase.

Combină uleiul de măsline cu detergentul de vase

Amestecă, respectând un raport de doi la unu, săpunul de vase și uleiul de măsline și masează buretele sau beauty blenderul, fără să le umezești. Odată ce amestecul a fost absorbit, clătește cu apă caldă. Strânge și clătește în mod repetat buretele sau beauty blenderul până când apa care se scurge din el este curată.

Nu uita să usuci buretele de machiaj

Rețină că etapa de uscare este la fel de importantă ca cea de curățare. Aruncarea unui burete umed în geanta de machiaj sau în ambalajul său va crea mucegai. Lăsă-l să se usuce bine înainte de a-l depozita într-un spațiu închis.

Reclamă

În timp ce curățarea regulată a buretelui va contribui la păstrarea lui pentru o perioadă mai lungă de timp, este recomandat să îl schimbi la o perioadă de două sau trei luni.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×