Folosește demachiant
O altă metodă de curățare a buretelui de machiaj implică folosirea demachiantului. Apa micelară poate fi o alternativă eficientă. Pașii sunt simpli. Primul lucru pe care este indicat să îl faci este să umezești buretele. După aceea aplici produsul de curățare a machiajului pe care îl ai la dispoziție. Masează buretele și clătește. Încearcă să faci asta de câteva ori pentru a elimina lichidul în întregime.
Pune buretele în cuptorul cu microunde
Ideea de a pune un burete murdar într-un bol din care mănânci poate suna ciudat, însă efectul este uimitor. Această tehnică de curățare nu extrage machiajul din buretele. Mai degrabă, elimină bacteriile care se ascund în interiorul materialului. Pune buretele într-un bol în care ai adăugat puțină apă și lasă-l în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.
Ține minte că această metodă nu te scapă de urmele de lichid rămase. După ce ai scos buretele din cuptor, lasă-l să se răcească și aplică prima tehnică menționată în articol. Curăță-l cu săpun sau detergent de vase.
Combină uleiul de măsline cu detergentul de vase
Amestecă, respectând un raport de doi la unu, săpunul de vase și uleiul de măsline și masează buretele sau beauty blenderul, fără să le umezești. Odată ce amestecul a fost absorbit, clătește cu apă caldă. Strânge și clătește în mod repetat buretele sau beauty blenderul până când apa care se scurge din el este curată.
Nu uita să usuci buretele de machiaj
Rețină că etapa de uscare este la fel de importantă ca cea de curățare. Aruncarea unui burete umed în geanta de machiaj sau în ambalajul său va crea mucegai. Lăsă-l să se usuce bine înainte de a-l depozita într-un spațiu închis.
În timp ce curățarea regulată a buretelui va contribui la păstrarea lui pentru o perioadă mai lungă de timp, este recomandat să îl schimbi la o perioadă de două sau trei luni.