Reclamă

Cum să obții linia de tuș perfectă. 6 lucruri de evitat

Eyeliner-ul are rolul de a-ți pune în evidență forma ochilor și îți intensifică privirea. Din păcate, atunci când conturul nu îți iese așa cum ar trebui, nici efectul nu mai este același. Nu este greu să obții linia de tuș perfectă, trebuie doar să exersezi suficient și să eviți unele greșeli.

Publicat: 25 martie 2021, 8:52 / Actualizat: 20 ianuarie 2022, 13:05

Linia de tuș este foarte populară și apreciată de femei din întreaga lume și poate fi realizată în diferite stiluri. În funcție de forma feței, a ochilor tăi, dar și de evenimentul la care mergi, o poți desena mai subțire, mai groasă, cu codițe lungi și îndrăznețe sau fără.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Greșeli frecvente care te împiedică să obții linia de tuș perfectă

Nu este obligatoriu ca tușul să fie negru, clasic. Poți opta și pentru un look mai îndrăzneț, care să îți evidențieze personalitatea puternică. O culoare neinspirat aleasă poate fi totuși inclusă pe lista cu lucruri de evitat atunci când vrei să folosești eyeliner.

Îți oferim mai jos o selecție de informații pe care le poți avea în vedere atunci când îți dorești să utilizezi tușul de ochi.

1. Privești direct în oglindă

Bineînțeles că ai nevoie de o oglindă atunci când te machiezi. Un aspect foarte important, potrivit make-up artiștilor, este modul în care privești în ea. Evită pe cât posibil privirea directă, este o capcană absolută! Uitându-te drept înainte, este foarte probabil să vezi că ai trasat strâmb și că ai lăsat un spațiu notabil între dunga neagră și linia genelor. Secretul constă în a privi în jos.

Reclamă

2. Tragi de pleoapă în timp ce aplici tușul

Dacă dorești să creionezi o linie dreaptă și precisă, nu este recomandat să tragi de colțul ochiului. S-ar putea ca, în momentul în care pielea revine la forma sa normală să vezi cum și codița de tuș se strânge și nu arată deloc estetic. Mai mult decât atât, specialiștii susțin că, în timp, acest obicei va face ca pleoapele să își piardă elasticitatea și să se lase. Pentru a evita astfel de neplăceri, Tina Yong, o cunoscută vloggeriță pe teme de frumusețe sfătuiește „ridicarea ușoară a capului atunci când îți aplici linia de tuș”, citează The List.

3. Creionul nu este suficient de ascuțit

Reclamă

Dacă în locul tușului alegi să folosești un creion, ai grijă să fie, în permanență, ascuțit. Știi cât de greu îți este să scrii pe un caiet cu un vârf neascuțit. De ce ar sta lucrurile altfel în cazul machiajului? Este recomandat să ascuți creionul odată la două, maxim 3 utilizări. În caz contrar, nu doar că nu vei obține aspectul dorit, îți vei dăuna și sănătății tenului. Pe vârtful creionului se adună germeni și bacterii. La fiecare nouă folosire, acestea se răspândesc direct pe tenul tău.

4. Nu aplici fard pe pleoapă

Un truc de care trebuie să ții cont dacă îți dorești linia de tuș perfectă, este să aplici fard pe pleoape înainte. Motivul? Pe parcursul zilei este foarte probabil ca tenul să transpire și să devină uleios. Dacă ai tenul gras sau mixt, riști neplăceri chiar imediat după aplicare. Mai exact, în momentul în care pleoapele se umezesc, linia de tuș sau de creion se va transfera pe partea superioară a acestora și nu numai. Eyelinerul tău va fi peste tot. Pentru a preveni asfel de incidente, este important să îl fixezi de la bun început.

Reflexia unei femei în oglindă, în timp ce încearcă să își traseze o linie de tuș neagră
Dacă vrei să obții linia de tuș perfectă, un aspect foarte important este modul cum privești în ogindă / Shutterstock

5. Folosești un tipul de eyeliner nepotrivit

Da, ai cititi bine! Greșeala poate porni chiar din magazin. La fel ca în cazul oricărui produs de frumusețe și îngrijire, trebuie să știi cum să îți alegi eyeliner-ul, în funcție de nevoile tale. Nu cumpăra un anumit produs doar pentru că l-ai văzut la o prietenă. S-ar putea ca rezultatul să fie diferit în cazul tău.

Alejandro Falcon, director artistic pentru o firmă de produse cosmetice, a prezicat pentru The List:

Cele care alunecă ușor sunt, de obicei, foarte cremoase, dar se topesc și te murdăresc ușor. Cele cu durată mai lungă tind să se usuce rapid și să te zgârie la ochi, atunci când le aplici.

– Alejandro Falcon

Dacă ești amatoare în ale machiajului, specialiștii recomandă să alegi produse waterproof (n.r. rezistente la apă).

6. Culoarea nu te avantajează

Nu în ultimul rând, alegerea culorii contează! Poate că negrul nu îți place sau nu te avantajează la orice ținută și în orice situație. Pentru un machiaj lejer, de zi, poți opta și pentru nuanțe de maro sau gri. Ele îți pot scoate ochii în evidență într-un mod mai delicat, fără a-ți face privirea să pară dură sau chiar vulgară. Nu folosi niciodată nuanțe roșiatice atunci când ai ochii oboșiți. Dacă optezi pentru albastru, specialiștii susțin că această culoare îți va face ochii mai luminoși.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×