Reclamă

Cum cureți corect un recipient reutilizabil

Încerci pe cât posibil să duci un stil de viață sănătos, protejându-ți nu numai corpul, dar și planeta. În încercarea ta de a deveni o ecologistă convinsă ai achiziționat o sticlă de apă reutilizabilă. Mai departe te-ai întrebat, cum cureți corect un recipient reutilizabil pentru apă.

Publicat: 18 aprilie 2021, 7:13 / Actualizat: 19 aprilie 2021, 16:23
Mâna unui bărbat care ține un recipient de apă reutilizabil, în timp ce în fundal se vede marea.
Adori sticla ta reutilizabilă. Utilizarea zilnică a acesteia însă face ca murdăria și bacteriile să se acumuleze. Află cum îi poți oferi acesteia o spălare corespunzătoare / Shutterstock

Cu siguranță ți-ai imaginat că dacă utilizezi recipientul doar pentru apa de băut atunci aceasta nu trebuie curățată temeinic de fiecare dată. Sticlele de apă însă sunt un mediu umed, întunecat, unde bacteriile și mucegaiul pot duce o viață bună. În mod deosebit, gura sticlei este un fel de magnet al bacteriilor. Dacă introduci și fructe sau legume în recipient pentru ca apa să capete diferite gusturi, atunci vei avea și mai mult material organic în aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ghid ecologic

Plasticul afectează mediu planeta într-un ritm catastrofic. La fiecare minut, la nivel mondial, sunt cumpărate un milion de sticle de plastic. Doar 9% din acest număr ajung să fie reciclate, potrivit WatterBottle.io.

Este nevoie ca fiecare dintre noi să acționeze chiar acum, altfel cantitatea de plastic o va depăși pe cea a peștilor din oceane. Cel mai bun mod de a începe reducerea cantittății de plastic este să începi să folosești o sticlă de apă utilizabilă.

Există o mulțime de motive pentru care sticlele de apă refolosibile sunt bune pentru sănătatea ta și bunăstarea planetei. Un singur recipient reutilizabil te va face să eviți cumpărarea a 156 de sticle de plastic de unică folosință. Ai putea spune că acesta este un efort impresionant de conservare a mediului înconjurător prin intermediul unei singure achiziție.

Mâna unei femei, ținând un recipient reutilizabil din aluminiu, pe un fundal azur
Un singur recipient reutilizabil de apă te va face să eviți cumpărarea a 156 de sticle de plastic de unică folosință / Shutterstuck
Reclamă

Cum cureți corect un recipient reutilizabil

Adori sticla ta reutilizabilă. Utilizarea zilnică a acesteia însă face ca murdăria și bacteriile să se acumuleze. Află cum îi poți oferi acesteia o spălare corespunzătoare.

Mașina de spălat vase

Reclamă

În cazul în care recipientul reutilizabil poate fi spălat la temperaturi ridicate și nu e de plastic, ești o norocoasă. Atunci pur și simplu pune-l în mașina de spălat alături de celelalte obiecte pe care dorești să le cureți în cadrul unui ciclu de spălare. Simplu ca bună ziua! Acesta este acum perfect igienizat.

Săpun cu apă

Nu ești sigură dacă sticla ta reutilizabilă va rezista cu brio mașinii de spălat vase?! Ar fi mai bine să nu riști atunci. Poți folosi metoda „veche” și să o freci cu săpun de vase, apă caldă și o perie lungă și subțire pentru sticlă. Ai grijă să ajungi în toate unghiurile ascunse. Ideal ar fi să deții un set de perii mici pe care le poți utiliza să cureți până și paiul de băut, conform Purewow.com.

Bicarbonat de sodiu

Apa și săpunul curăță sticla, însă nu îndepărtează mirosurile neplăcute ale acesteia. Dacă vrei să scapi de mirosurile suspecte apelează la vechiul tău prieten bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de bicarbonat în sticla umplută cu apă și să lași formula magică să-și facă treaba peste noapte. Dimineața poți clăti bine, iar sticla este gata să fie reutilizată.

Fii atentă pentru că există o serie de lucruri ce nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu.

Oțet

Oțetul este un alt produs natural de curățare ce poate fi găsit în orice bucătărie. Ca și în cazul bicarbonatului de sodiu, tot ce trebuie să faci este să-ți umpli sticla cu apă și oțet și să lași la înmuiat peste noapte. După aceea vei clăti bine și sticla va fi tocmai bună de folosit… refolosit.

Uneori faci un efort să întreprinzi toate aceste lucruri, însă planeta Pământ este prima care îți va mulțumi pentru dedicația de care dai dovadă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×