Reclamă

Suprafețe care nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un agent de afânare folosit preponderent în produsele de panificație, fiind unul dintre componentele prafului de copt. Acesta este un produs alimentar ieftin ce poate fi în același timp un ajutor natural de curățare a casei. Deși acest praf minune este un produs versatil, există o serie de suprafețe care nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu.

Publicat: 14 aprilie 2021, 13:52
Bicarbonat de sodiu, perii de curățat și lămâie, trioul curățeniei naturale, pe un fundal azur
Există o serie de utilizări surprinzătoare ale bicarbonatului de sodiu, dar și o listă de câteva suprafețe a cărei curățare nu trebuie efectuată cu acesta / Shutterstock

Sunt puține lucruri pe care bicarbonatul de sodiu nu le poate face. Acesta poate fi utilizat la curățenia bucătăriei sau băii, în produse cosmetice naturale, precum pasta de dinți sau deodorat fără aluminiu, sau la îndepărtarea petelor de pe textile. Nu te-ai fi gândit că un produs atât de simplu, ce poate fi cumpărat din supermarket, are putea avea atât de multe utilizări. Nu trebuie însă să folosești bicarbonat de sodiu oricând și oricum.

Suprafețe care nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu

Sticlă. Vei dori să continui să cureți geamurile cu produsele de curățenie destinate. Bicarbonatul de sodiu este un produs de curățare abraziv, așadar poate exista șansa ca acesta să zgârie geamul sau oglinda. Dacă dorești să utilizezi un produs de curățare la fel de natural, atunci oțetul ar fi recomandarea ideală.

Aluminiu. Nu este nicio problemă dacă folosești bicarbonat de sodiu pentru spălarea vaselor din aluminiu, dar este important să nu uiți să le clătești imediat. Bicarbonatul de sodiu provoacă oxidarea aluminiului, iar suprafața de aluminiu expusă o perioadă îndelungată acestuia va căpăta culoarea maro.

Plita din ceramică. Bicarbonatul de sodiu este o substanță ideală pentru curățarea plitelor, însă nu și a plitelor de ceramică. Bicarbonatul zgârie ceramica și lasă pe aceasta o peliculă albă greu de îndepărtat.

Marmura. Nu folosi niciodată bicarbonat de sodiu pentru a curăța marmura. Cu timpul bicarbonatul de sodiu provoacă deteriorarea stratului protector, lăsând în cele din urmă zgârieturi pe această suprafață.

Reclamă

Lemn. Bicarbonatul de sodiu poate fi prea dur pentru mobilierul sau parchetul din lemn. Iar utilizarea acestuia pentru curățarea suprafețelor lemnoase duce la distrugerea acestora. În cazul acestora folosește exclusiv produsele destinate lemnului, recomandă Reader’s Digest.

Argint vechi. Într-adevăr, scufundarea argintului oxidat în apă cu bicarbonat de sodiu curăță rapid argintul. Însă bicarbonatul este mult prea abraziv și patina acestuia va fi îndepărtată. În cazul anumitr obiecte dragi, trebuie apelat la ajutorul profesioniștilor pentru a menține strălucirea acestora.

Obiecte placate cu aur. Aurul este un metal moale, iar bicarbonatul de sodiu este abraziv. Bicarbonatul de sodiu va curăța obiectul de aur, dar îl va și zgâria iremediabil.

Reclamă

De evitat în ritualul de îngrijire personală

Nu exagera cu folosirea bicarbonatului pe păr. Folosit în mod frecvent pe firele de păr, bicarbonatul îndepărtează din acesta uleiurile său naturale, lăsând în urmă un păr uscat și fragil.

Dar nici pe pielea ta. Bicarbonatul de sodiu are un pH bazic, în vreme ce pielea ta este puțin acidă. Folosirea regulată a bicarbonatului de sodiu pe piele neutralizează nivelul acidului natural al pielii. Pielea ta va deveni astfel uscată și se va crăpa.

Există însă și o serie de utilizări surprinzătoare ale bicarbonatului de sodiu. Citește, informează-te și aplică ce îți este mai la îndemână.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care are creierul în analiză cu o hologramă
Sănătate
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
4
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×