Miturile despre dezinfectare, demontate de experții în curățenie

Casa ta și suprafețele din ea nu sunt la fel de curate precum ai crede. Dacă nu te-ai gândit prea mult la dezinfectare înainte, este posibil ca anul 2020 să fi schimbat acest lucru. Pentru că sănătatea este pe primul loc, miturile despre dezinfectare au fost demontate de experții în sănătate.

Publicat: 2 februarie 2021, 11:05 / Actualizat: 11 februarie 2021, 16:54

Dezinformarea abundă în era internetului, iar domeniul curățăniei nu este imun. Poate ai încercat anumite practici vehiculate, care s-au dovedit a fi un eșec. Există concepte despre curățenie vechi sau mai recente care nu sunt adevărate.

Miturile despre dezinfectare

S-a vorbit mult despre curățare și dezinfectare anul acesta, dar nu și despre cum să o facem în mod eficient.

Igienizarea este la fel ca dezinfectarea

Deși sunt utilizate în mod sinonim, curățarea, igienizarea și dezinfectarea sunt trei lucruri separate. Conform Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), curățarea îndepărtează orice murdărie vizibilă, praf și resturi de pe o suprafață prin spălare și clătire, de obicei cu apă și săpun. Procedeul nu presupune și dezinfectarea automată.

Igienizarea diminuează riscul de îmbolnăvire prin reducerea unora dintre bacterii, iar dezinfectarea ucide majoritatea bacteriilor și virușilor.

Un igienizant sau dezinfectant eficient poate îndepărta murdăria în profunzime

Pentru igienizarea sau dezinfectarea adecvată a unei suprafețe murdare este nevoie mai întâi de o ștergere rapidă. Înainte de dezinfectare, curăță depunerile vizibie cu apă și spun. Verifică întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj pentru detalii.

Produsele de curățenie pe bază de plante nu funcționează

Atunci când sunt utilizați corect, dezinfectanții pe bază de plante pot fi la fel de eficienți ca agenții de curățare chimici. S-ar putea doar ca efectul lor să își facă apariția mai greu. Dar, la fel ca produsele de curățenie pe bază de substanțe chimice, nu toate formulele sunt create după aceeași formulă.

Oțetul poate ucide germenii

Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor, deși oțetul este un produs de curățare adecvat, asta înseamnă că este adecvat pentru a îndepărta orice este vizibil de pe o suprafață , oțetul și produsele de curățare pe bază de oțet nu sunt considerate dezinfectanți.

Soluțiile pe bază de apă și înălbitor sunt eficiente pe termen lung

Aruncă amestecul de apă și înălbitor după fiecare utilizare. „O soluție nouă trebuie preparată de fiecare dată când dorești să o utilizezi”, spune expertul în curățenie Carolyn Forte, pentru Good Housekeeping. „Odată amestecat cu apă, înălbitorul își pierde eficiența după aproximativ o zi”, adaugă Forte.

Produsele de dezinfectare funcționează instantaneu

Dezinfectarea corectă necesită timp. Indiferent de produsul pe care îl folosești, este esențial să verifici instrucțiunile despre timpul în care suprafețele dure și neporoase trebuie să rămână umede pentru a ucide cel mai eficient germenii.

Suprafețele moi pot fi dezinfectate

„Dezinfectanții funcționează numai pe suprafețe dure, neporoase. Mulți dezinfectanți pot fi utilizață în siguranță pentru suprafețele moi și ucid germenii, dar igienizează, nu dezinfectează”, spune expertul în curățenie.

Igienizanții reduc riscul de expunere la bacterii și viruși, dar nu la fel de bine ca dezinfectanții.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Madison LeCroy, fotografiată în timp ce se afla prin Zoom, la o emisiune tv
Divertisment
Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben Affleck. Ce a spus frumoasa blondină
Despre frumoasa blondină s-a scris mult în ultimul timp. Chiar dacă a oferit doar scurte declarații despre relația ei cu Alex Rodriguez, recent Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben...
3
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la filmările unui videoclip, în 2002, în timp ce se țin de mână
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Imaginile care confirmă povestea lor de dragoste
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Cei doi nu și-au confirmat încă relația în mod oficial. Acest gest tandru face însă mai mult decât o mie de cuvinte. Povestea lor de...
4
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
5
Beyonce și Jay-Z, apropiați, la un eveniment NBA
Divertisment
Beyonce a strălucit alături de Jay-Z. Cum s-a îmbrăcat artista pentru un eveniment sportiv
Beyonce și Jay-Z formează unul dintre cele mai sudate cupluri de celebrități. Cei doi au rar apariții în public și preferă să-și trăiască viața de cuplu departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei...
PARTENERI
×