Greșeli pe care le faci când folosești servețele antibacteriene

Șervețelele umede și antibacteriene sunt un bun aliat împotriva bacteriilor și își găsesc frecvent locul pe lista de cumpărături, de aceea se bucură de o reală popularitate.

20 ianuarie 2021 la 17:40
Un pachet de șervețele antibacteriene, din care o femeie scoate un șevețel umed
Nu este deloc indicat să cureți mai multe obiecte cu un singur șervețel antibacterian / Shutterstock

Cu toate aceste, îți recomandăm să acorzi atenție modului în care le utilizezi pentru ca efectul lor să fie cel scontat. 

Greșeli frecvente pe care le faci când folosești servețele antibacteriene

Iată o serie de greșeli pe care este posibil să le faci atunci când îți cureți mâinile sau alte suprafețe cu ajutorul șervețelelor umede.

Ștergi mai multe obiecte cu același servețel

Este o greșeală întâlnită frecvent. Nu este deloc indicat să cureți mai multe obiecte cu un singur șervețel umed. Poate nu realizezi, însă nu vei face decât să contaminezi cu germeni celelalte suprafețe.

În plus, un singur șervețel nu poate fi suficient în dezinfectarea suprafețelor mari. Așa că, deși necesită mai mult timp, mai mult efort și epuizarea mai rapidă a pachetului de șervețele, încearcă să folosești câte un șervețel pentru fiecare obiect în parte.

Nu citești eticheta

De multe ori se întâmplă să neglijăm parcurgerea în întregime eticheta unui produs. Acolo se pot afla informații foarte utile cu privire la utilizarea produsului respectiv. 

În cazul șervețelelor umede antibacteriene, eticheta poate avea un rol cât se poate de important. De exemplu, te poate informa cu privire la bacteriile pe care șervețelele umede au capacitatea să le elimină. De asemenea, e important să aflăm în cât timp își fac efectul de la momentul aplicării. Unele șervețele necesită câteva minute pentru a acționa asupra germenilor. 

Arunci șervețelul în toaletă

Șervețelele sunt mai groase decât hârtia igienică și nu se descompun atât de ușor, de aceea bloca țevile de scurgere, provocând blocaje sau, mai rău, deversare. Sfatul nostru este să arunci întotdeauna șervețelele uzate în coșul de gunoi.

Cureți suprafața telefonului

Deși ajută la distrugerea germenilor, șervețelele antibacteriene nu ar trebui folosite pe orice suprafață. Substanțele chimice din ele pot distruge, de asemenea, învelișul ecranelor care ar trebui să prevină urmele de amprente care apar în timpul utilizării. 

Șervețelele umede ar trebui să fie folosite numai pe partea din spate sau pe părțile fără sticlă ale telefonului.

Le depozitezi greșit

Greșelile se pot face nu doar în ceea ce privește utilizarea șervețelelor umede antibacteriene, ci și în cazul depozitării lor. Ai grijă să nu lași pachetul deschis pentru a nu se infiltra aerul în interior.

Dacă pătrunde aer, doza de alcool existentă în compoziția șervețelelor se evaporă, iar șervețelele se vor usca.

Cureți cu ele suprafețele din lemn

Șervețelele antibacteriene pot dăuna suprafețelor din lemn. Lemnul poros absoarbe lichidul din șervețel, iar în timp ajunge să se deterioreze. 

Cureți cu ele suprafețe extrem de murdare

Deși menirea lor este să curețe, șervețelele antibacteriene nu dau rezultate în orice situație. Dacă ai speranța că îți vor curăța suprafețe sau obiecte extrem de murdare, acest lucru nu se va întâmpla, conform Reader’s Digest. Nu vei face decât să împrăștii murdăria peste tot. 

Folosești șervețelele după expirarea termenului de valabilitate

Șervețelele antibacteriene dau falsa impresie că nu expiră. Contrar așteptărilor, acest lucru se întâmplă. Probabil că nu vei găsi un termen de valabilitate pe pachetul de șervețele, însă acestea nu ar trebui folosite mai mult de 2 ani de la data fabricării. 

Cureți jucăriile copiilor sau bolurile animalelor de companie

Cu toții știm că cei mici au tendința să bage în gură tot felul de jucării. De aceea, evită ștergerea lor cu șervețele antibacteriene deoarece acestea conțin chimicale. Cel mai indicat este să fie curățate cu apă. La fel se procedează și în cazul bolurilor din care animalele de companie mănâncă sau beau apă. 

Le folosești ca produs unic de curățare

Este adevărat că șervețelele antibacteriene te ajută să dezinfectezi rapid mâinile sau anumite suprafețe, însă nu sunt prea folositoare pe termen lung sau pentru o curățare completă, scrie rd.com. Șervețelele antibacteriene nu îți vor transforma niciodată baia sau bucătăria într-un spațiu perfect curat.

Recomandările CaTine.ro
1
O femeie care spală o tigaie încinsă la chiuvetă
Timp liber
De ce nu e recomandat să speli niciodată o tigaie încinsă cu apă rece
Ai observat cum, în timp, calitatea tigăii scade? Se deformează și începe să ardă jumătate din mâncare, iar cealaltă rămâne nefăcută. Poate ți s-a mai spus că nu e recomandat să speli niciodată o...
2
Paris Jackson pe covorul roșu îmbrăcată cu o rochie portocalie și o coroniță pe frunte
CaTine
Viața marcată de suferință a lui Paris Jackson
Moartea tatălui ei, Michael Jackson, a fost pentru Paris Jackson începutul unei perioade foarte lungi de suferință și autovătămare. Are doar 22 de ani, dar a trecut prin încercări prea dure pentru un adolescent....
3
Kimberley Garner, apariție ravisantă pe covorul roșu la Cannes
Divertisment
Apariția sexy a lui Kimberley Garner la plajă. Cum s-a îmbrăcat modelul
Kimberley Garner a ales o destinație preferată de multe vedete pentru relaxare, plajele din Miami. Vedeta a ales un costum de baie care a atras toate privirile. Fotografii nu au putut trece cu vederea...
4
Meghan Markle, fotografiată altături de fiul său Archie și Prințul Harry, este însărcinată pentru a doua oară.
Divertisment
Meghan Markle este din nou însărcinată. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al doilea copil
Meghan Markle este din nou însărcinată. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al cuplului pentru agenția britanică de știri Press Association, duminică, 14 februarie. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al...
5
icon
Statuete Oscar
Divertisment
Oscar 2021, lista scurtă a nominalizărilor: „Colectiv”, printre titlurile eligibile
Academia Americană de Artă și Științe Cinematografice a anunțat lista scurtă a nominalizarilor la Oscar 2021 pentru nouă categorii, inclusiv documentar și film internațional. „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost inclus la categoriile...
PARTENERI
×