Reclamă

Greșeli pe care le faci când folosești servețele antibacteriene

Șervețelele umede și antibacteriene sunt un bun aliat împotriva bacteriilor și își găsesc frecvent locul pe lista de cumpărături, de aceea se bucură de o reală popularitate.

Publicat: 20 ianuarie 2021, 17:40 / Actualizat: 20 iunie 2021, 11:54

Cu toate aceste, îți recomandăm să acorzi atenție modului în care le utilizezi pentru ca efectul lor să fie cel scontat. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Greșeli frecvente pe care le faci când folosești servețele antibacteriene

Iată o serie de greșeli pe care este posibil să le faci atunci când îți cureți mâinile sau alte suprafețe cu ajutorul șervețelelor umede.

Ștergi mai multe obiecte cu același servețel

Este o greșeală întâlnită frecvent. Nu este deloc indicat să cureți mai multe obiecte cu un singur șervețel umed. Poate nu realizezi, însă nu vei face decât să contaminezi cu germeni celelalte suprafețe.

În plus, un singur șervețel nu poate fi suficient în dezinfectarea suprafețelor mari. Așa că, deși necesită mai mult timp, mai mult efort și epuizarea mai rapidă a pachetului de șervețele, încearcă să folosești câte un șervețel pentru fiecare obiect în parte.

Reclamă

Nu citești eticheta

De multe ori se întâmplă să neglijăm parcurgerea în întregime eticheta unui produs. Acolo se pot afla informații foarte utile cu privire la utilizarea produsului respectiv. 

În cazul șervețelelor umede antibacteriene, eticheta poate avea un rol cât se poate de important. De exemplu, te poate informa cu privire la bacteriile pe care șervețelele umede au capacitatea să le elimină. De asemenea, e important să aflăm în cât timp își fac efectul de la momentul aplicării. Unele șervețele necesită câteva minute pentru a acționa asupra germenilor. 

Reclamă

Arunci șervețelul în toaletă

Șervețelele sunt mai groase decât hârtia igienică și nu se descompun atât de ușor, de aceea bloca țevile de scurgere, provocând blocaje sau, mai rău, deversare. Sfatul nostru este să arunci întotdeauna șervețelele uzate în coșul de gunoi.

Cureți suprafața telefonului

Deși ajută la distrugerea germenilor, șervețelele antibacteriene nu ar trebui folosite pe orice suprafață. Substanțele chimice din ele pot distruge, de asemenea, învelișul ecranelor care ar trebui să prevină urmele de amprente care apar în timpul utilizării. 

Șervețelele umede ar trebui să fie folosite numai pe partea din spate sau pe părțile fără sticlă ale telefonului.

Le depozitezi greșit

Greșelile se pot face nu doar în ceea ce privește utilizarea șervețelelor umede antibacteriene, ci și în cazul depozitării lor. Ai grijă să nu lași pachetul deschis pentru a nu se infiltra aerul în interior.

Dacă pătrunde aer, doza de alcool existentă în compoziția șervețelelor se evaporă, iar șervețelele se vor usca.

Cureți cu ele suprafețele din lemn

Șervețelele antibacteriene pot dăuna suprafețelor din lemn. Lemnul poros absoarbe lichidul din șervețel, iar în timp ajunge să se deterioreze. 

Cureți cu ele suprafețe extrem de murdare

Deși menirea lor este să curețe, șervețelele antibacteriene nu dau rezultate în orice situație. Dacă ai speranța că îți vor curăța suprafețe sau obiecte extrem de murdare, acest lucru nu se va întâmpla, conform Reader’s Digest. Nu vei face decât să împrăștii murdăria peste tot. 

Folosești șervețelele după expirarea termenului de valabilitate

Șervețelele antibacteriene dau falsa impresie că nu expiră. Contrar așteptărilor, acest lucru se întâmplă. Probabil că nu vei găsi un termen de valabilitate pe pachetul de șervețele, însă acestea nu ar trebui folosite mai mult de 2 ani de la data fabricării. 

Cureți jucăriile copiilor sau bolurile animalelor de companie

Cu toții știm că cei mici au tendința să bage în gură tot felul de jucării. De aceea, evită ștergerea lor cu șervețele antibacteriene deoarece acestea conțin chimicale. Cel mai indicat este să fie curățate cu apă. La fel se procedează și în cazul bolurilor din care animalele de companie mănâncă sau beau apă. 

Le folosești ca produs unic de curățare

Este adevărat că șervețelele antibacteriene te ajută să dezinfectezi rapid mâinile sau anumite suprafețe, însă nu sunt prea folositoare pe termen lung sau pentru o curățare completă, scrie rd.com. Șervețelele antibacteriene nu îți vor transforma niciodată baia sau bucătăria într-un spațiu perfect curat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×