Reclamă

Greșeli pe care le faci când folosești servețele antibacteriene

Șervețelele umede și antibacteriene sunt un bun aliat împotriva bacteriilor și își găsesc frecvent locul pe lista de cumpărături, de aceea se bucură de o reală popularitate.

Publicat: 20 ianuarie 2021, 17:40 / Actualizat: 20 iunie 2021, 11:54

Cu toate aceste, îți recomandăm să acorzi atenție modului în care le utilizezi pentru ca efectul lor să fie cel scontat. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Greșeli frecvente pe care le faci când folosești servețele antibacteriene

Iată o serie de greșeli pe care este posibil să le faci atunci când îți cureți mâinile sau alte suprafețe cu ajutorul șervețelelor umede.

Ștergi mai multe obiecte cu același servețel

Este o greșeală întâlnită frecvent. Nu este deloc indicat să cureți mai multe obiecte cu un singur șervețel umed. Poate nu realizezi, însă nu vei face decât să contaminezi cu germeni celelalte suprafețe.

În plus, un singur șervețel nu poate fi suficient în dezinfectarea suprafețelor mari. Așa că, deși necesită mai mult timp, mai mult efort și epuizarea mai rapidă a pachetului de șervețele, încearcă să folosești câte un șervețel pentru fiecare obiect în parte.

Reclamă

Nu citești eticheta

De multe ori se întâmplă să neglijăm parcurgerea în întregime eticheta unui produs. Acolo se pot afla informații foarte utile cu privire la utilizarea produsului respectiv. 

În cazul șervețelelor umede antibacteriene, eticheta poate avea un rol cât se poate de important. De exemplu, te poate informa cu privire la bacteriile pe care șervețelele umede au capacitatea să le elimină. De asemenea, e important să aflăm în cât timp își fac efectul de la momentul aplicării. Unele șervețele necesită câteva minute pentru a acționa asupra germenilor. 

Reclamă

Arunci șervețelul în toaletă

Șervețelele sunt mai groase decât hârtia igienică și nu se descompun atât de ușor, de aceea bloca țevile de scurgere, provocând blocaje sau, mai rău, deversare. Sfatul nostru este să arunci întotdeauna șervețelele uzate în coșul de gunoi.

Cureți suprafața telefonului

Deși ajută la distrugerea germenilor, șervețelele antibacteriene nu ar trebui folosite pe orice suprafață. Substanțele chimice din ele pot distruge, de asemenea, învelișul ecranelor care ar trebui să prevină urmele de amprente care apar în timpul utilizării. 

Șervețelele umede ar trebui să fie folosite numai pe partea din spate sau pe părțile fără sticlă ale telefonului.

Le depozitezi greșit

Greșelile se pot face nu doar în ceea ce privește utilizarea șervețelelor umede antibacteriene, ci și în cazul depozitării lor. Ai grijă să nu lași pachetul deschis pentru a nu se infiltra aerul în interior.

Dacă pătrunde aer, doza de alcool existentă în compoziția șervețelelor se evaporă, iar șervețelele se vor usca.

Cureți cu ele suprafețele din lemn

Șervețelele antibacteriene pot dăuna suprafețelor din lemn. Lemnul poros absoarbe lichidul din șervețel, iar în timp ajunge să se deterioreze. 

Cureți cu ele suprafețe extrem de murdare

Deși menirea lor este să curețe, șervețelele antibacteriene nu dau rezultate în orice situație. Dacă ai speranța că îți vor curăța suprafețe sau obiecte extrem de murdare, acest lucru nu se va întâmpla, conform Reader’s Digest. Nu vei face decât să împrăștii murdăria peste tot. 

Folosești șervețelele după expirarea termenului de valabilitate

Șervețelele antibacteriene dau falsa impresie că nu expiră. Contrar așteptărilor, acest lucru se întâmplă. Probabil că nu vei găsi un termen de valabilitate pe pachetul de șervețele, însă acestea nu ar trebui folosite mai mult de 2 ani de la data fabricării. 

Cureți jucăriile copiilor sau bolurile animalelor de companie

Cu toții știm că cei mici au tendința să bage în gură tot felul de jucării. De aceea, evită ștergerea lor cu șervețele antibacteriene deoarece acestea conțin chimicale. Cel mai indicat este să fie curățate cu apă. La fel se procedează și în cazul bolurilor din care animalele de companie mănâncă sau beau apă. 

Le folosești ca produs unic de curățare

Este adevărat că șervețelele antibacteriene te ajută să dezinfectezi rapid mâinile sau anumite suprafețe, însă nu sunt prea folositoare pe termen lung sau pentru o curățare completă, scrie rd.com. Șervețelele antibacteriene nu îți vor transforma niciodată baia sau bucătăria într-un spațiu perfect curat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×