Reclamă

Greșeli pe care le poți face atunci când folosești mașina de spălat vase

În acest articol vei descoperi greșeli pe care le poți face atunci când folosești mașina de spălat vase. Probabil că până acum nici nu ți-ai dat seama de ele. Fiecare gospodină își dorește să aibă vase strălucitoare și imaculate. De aceea, mașina de spălat vase este considerată invenția tuturor timpurilor.

Publicat: 12 ianuarie 2023, 6:38

Pe lângă faptul că vei câștiga mai mult timp liber lăsând mașina de spălat să își facă treaba, economisești apă și energie. Desigur, pentru a te bucura de rezultatele garantate de mașina de spălat, există unele obiceiuri de care să ții cont.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Greșeli pe care le poți face atunci când folosești mașina de spălat vase

Mașinile de spălat sunt o metodă rapidă și convenabilă când vine vorba de curățarea veselei. Cu toate acestea, există greșeli frecvente pe care le faci atunci când folosești mașina de spălat vase care afectează rezultatul final.

Mașinile de spălat vase au dimensiuni diferite și dispun de compartimente mai mici sau mai mari, în funcție de nevoile tale. Felul în care organizezi vasele înainte de spălare, în interiorul mașinii va face mereu diferența între curățenie și murdărie, scrie Express.

Clătirea vaselor înainte de a le pune în mașină

Pentru a economisi apă și energie, este suficient să așezi vasele murdare în compartimentele special dedicate. Întreg scopul mașinii de spălat vase este de a le curăța, de aceea, nu mai ai nevoie de clătirea lor înainte.

Reclamă

Mașinile de spălat vase au fost concepute pentru a-ți ușura viața și pentru a-ți oferi mai mult timp liber. Cele mai noi modele au incorporate sisteme inteligente care detectează, prin senzori, murdăria de pe vase. De asemenea, un ciclu de spălare este programat pentru o anumită cantitate de vase, deci, ai grijă câte obiecte pui în mașina de spălat.

Așezarea incorectă a veselei

Se întâmplă destul de des ca ustensilele de bucătărie, farfuriile și paharele să fie așezate greșit în mașina de spălat. De aceea, nu vei obține niciodată vase imaculate. Spre exemplu, obiectele mari, cum ar fi tigăile și oalele, trebuie încărcate cu fața în jos, de la cele mai mari la cele mai mici. Obiectele mai mici, cum ar fi cănile trebuie să meargă în raftul superior.

Reclamă

Poziționarea vaselor în unghiuri greșite

Din lista cu greșeli pe care le poți face atunci când folosești mașina de spălat vase face parte și poziționarea obiectelor în aceasta.

Vasele ar trebui să fie așezate într-un unghi spre interior pentru cele mai bune rezultate de spălare.

Limitarea puterii jeturilor de apă

Din cauza faptului că vasele nu sunt așezate corect, acestea se opun brațelor care furnizează apa și le limitează puterea. Trebuie menținută o cale liberă prin care apa să pătrundă corespunzător pentru rezultate eficiente, scrie Southern Living

Curățarea filtrului mașinii de spălat vase

Curățarea filtrului mașinii de spălat vase este extrem de simplă. Cu toate acestea, unele persoane uită acest aspect. Trebuie doar să detașezi filtrul respectiv din interiorul mașinii de spălat și ulterior, îl clătești bine sub un jet de apă curată. În ceea ce privește frecvența cu care trebuie curățat filtrul, aceasta depinde de cât de des folosești mașina de spălat vase. Îți recomandăm mai multe idei pentru a igieniza corect mașina de spălat vase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×