Obiecte pe care le poți igieniza în mașina de spălat vase

Spălatul vaselor este, pentru multe dintre noi, o adevărată corvoadă. Dacă ai acasă o mașină special concepută pentru această sarcină, te poți considera norocoasă! Obții o veselă impecabilă fără să depui efort, iar avantajele nu se opresc aici. Sunt multe alte obiecte pe care le poți igieniza în mașina de spălat vase, la care nici nu te-ai gândit până acum.

Publicat: 21 august 2021, 7:44
Veselă de culoare turcoaz, aflată într-o mașină de spălat vase și o femeie care așază o farfurie pe raftul inferior al mașinii.
O casă curată și ordonată te ajută garantat să ai o stare de bine. Cu toate acestea, sunt o mulțime de lucruri pe care îți dorești să le cureți temeinic, dar nu reușești. Multe dintre ele pot fi spălate rapid în mașina de spălat vase / Shutterstock

Acel aparat electrocasnic, care îți transformă ca prin magie vasele murdare în unele strălucitoare, ar putea face chiar mai mult pentru tine. Dacă nu ți-ai dat seama până acum, mașina de spălat vase poate curăța perfect și alte lucruri din gospodărie. Ține totuși cont de instrucțiunile de utilizare, pentru a nu avea surprize neplăcute.

E indicat să ai în vedere care sunt obiectele și materialele pe care nu ar trebui niciodată să le introduci în mașina de spălat vase. Printre ele se numără lemnul, fonta și cuprul.

Obiecte pe care le poți igieniza în mașina de spălat vase

O casă curată și ordonată te ajută garantat să ai o stare de bine. Cu toate acestea, sunt o mulțime de lucruri pe care îți dorești să le cureți temeinic, dar nu reușești. Multe dintre ele pot fi spălate rapid. Există câteva obiecte pe care le poți igieniza în mașina de spălat vase.

Pe lângă căni, farfurii, tacâmuri și alte ustensile de bucătărie din metal și sticlă, poți încerca să cureți și alte produse cu ajutorul mașinii de spălat vase.

Obiectele din sticlă, plastic sau metal sunt potrivite pentru a fi curățate la mașină, scrie TheSpruce.com. Uită-te în jurul tău și observă acele lucruri care sunt confecționate din aceleași materiale ca cele din care vesela pe care o ai în dulap.

Pentru a-ți ușura munca, am făcut și noi o listă cu obiecte pe care le poți introduce în mașina de spălat vase, în deplină siguranță.

Obiectele decorative

 • Vaze pentru flori: Obiectele decorative din ceramică sunt cât se poate de potrivite pentru mașina de spălat vase. Nu îți face griji în privința pierderii culorii. Nu se va întâmplaacest lucru. Poți folosi raftul superior pentru curățarea lor, dar e recomandat ca piesele grele să fie așezate în siguranță pe raftul inferior.
 • Accesorii de birou: Paharele folosite pe post de suport pentru creioane, coșurile de gunoi micuțe (pentru hârtie), rafturile din plastic pentru cărți și caiete, toate pot fi curățate temeinic în mașina de spălat vase.

Obiectele din baie

 • Vasul pentru săpun și suporturile pentru periuțe de dinți: Cu timpul, pe suprafața acestor obiecte se dezvoltă bacterii. Pentru a proteja sănătatea ta și a celor dragi, spală-le la mașină cu încredere.
 • Covorașul din cauciuc: Foarte posibil să ai așa ceva în baie, pentru a preveni alunecarea atunci când ieși de la duș. Este recomandat ca el să fie curățat săptămânal, lucru pe care îl poți face și cu ajutorul mașinii de spălat vase.
 • Para de duș, bureții și periile de baie: Și în cazul lor este recomandată curățarea săptămânală. Temperatura ridicată din mașina de spălat vase va elimina bacteriile și îndepărta mucegaiul.

Instrumentele de make-up

 • Peria sau pieptenele de păr: Aceste produse se pot curăța foarte ușor în coșul destinat veselei și ustensilelor de bucătărie. Nu băga la mașina de spălat vase perii care au în componență păr natural sau mâner din lemn.
 • Instrumentele pentru manichiură și pedichiură: Mașina de spălat vase le va oferi o igienizare temeinică și va diminua ciupercile și bacteriile.

Jucăriile copiilor

 • Jucăriile de baie: Acea rățușcă din cauciuc pe care micuțul tău o îndrăgește ar trebui spălată cel puțin o dată pe lună.
 • Jucării din plastic precum piesele LEGO: Blocurile de construcție și piesele jocurilor se pot spăla foarte ușor într-o pungă de plasă, pusă pe raftul superior al mașinii de spălat vase.
 • Suzete și jucării de dentiție și biberoane: Bebelușii au nevoie de o atenție specială din partea mămicilor. Nu mai este nevoie să menționăm bacteriile care se află pe acestea. Prin urmare, dacă ai renunțat la sterilizator, poți curăța aceste obiecte și cu ajutorul mașinii de spălat vase.

Alte ustensile de bucătărie

 • Filtre ale hotei de bucătărie: Majoritatea hotelor au un filtru lavabil care captează grăsimea. Pune filtrul și orice capac detașabil în mașina de spălat vase pentru o degresare completă.
 • Bureți și perii de bucătărie: Poți așeza orice burete de bucătărie în raftul superior și perii de spălat în suportul pentru ustensile. Se vor igieniza ca la carte.
 • Mănuși și plăcuțe din silicon: Așază-le pe raftul superior și te vei asigura că reziduurile alimentare și bacteriile sunt îndepărtate.
 • Farfuria din cuptorul cu microunde: Acea farfurie rotativă din cuptorul cu microude se curăță la mașină la fel de simplu ca orice alt vas.
 • Rafturi din frigider: Dacă simți că a venit momentul să cureți frigiderul, dar spălarea manuală îți ia prea mult timp, iată soluția perfectă.
 • Mânerele sertarelor: Dacă pui mâna murdară de mâncare pe ele, în timp devin lipicioase și trebuie să fie neapărat curățate. Le poți deșuruba, pune într-o pungă din plasă, pe raftul superior al mașinii pentru vase. Ulterior, vor fi ca noi.

Accesoriile animalului de companie

 • Jucăriile animalului de companie: Cele confecționate din plastic sau cauciuc dur vor scăpa pe loc de bacterii și vor arăta ca noi.
 • Zgarda și lesa: Cu condiția ca acestea să nu fie din piele.

 Obiectele de grădinărit

 • Instrumente de grădinărit: Acestea nu trebuie să aibă mânere din lemn.
 • Ghivece cu flori: Puțini știu că ghivecele murdare pot răspândi boli. Așază vasele subțiri, din plastic pe raftul superior și cele mai grele, din ceramică, în raftul inferior.
 • Grătarul: De ce să te obosești splându-l manual, când ai la dispoziție „mașinăria minune”?
 • Cizmele de cauciuc și papucii: Da, chiar și încălțările pot fi spălate în mașina de spălat vase. Condiția este ca, înainte, să fie curățată murdăria în exces. Va trebui ulterior să cureți mașina cu un produs de igienizare, până la următoarea tură de vase.
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Bella Throne, alături de iubitul ei, la Milano Fashion Week 2022, îmbrăcați elegant
Divertisment
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Machiajul și costumul actriței, superbe
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Actrița și-a sărbătorit ziua de naștere cu un machiaj tematic și un costum pe măsură. Vedeta de 24 de ani a publicat imagini de la ziua de naștere...
2
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
3
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
4
Halle Berry, într-o rochie cu imprimeu floral, la un eveniment monden
Divertisment
Halle Berry a vorbit deschis despre Van Hunt: „Nu am avut niciodată un bărbat care să mă ridice și să mă lase să fiu tot ceea ce sunt”
Halle Berry a vorbit deschis despre Van Hunt. Actrița a spus pentru prima dată că nu a mai avut un asemenea bărbat în viața ei. Actualul partener a ajutat-o să evolueze și a susținut-o...
5
icon
Adriana Trandafir în timp ce arată cu degetul spre public la interviulpentru echipa CaTine.ro
CaTine
Adriana Trandafir, despre sinceritate și emoție în competiția Asia Express: „A fost cumplit de greu, dar și o experiență specială”
Adriana Trandafir este una dintre cele mai sincere și puternice concurente din cadrul competiției Asia Express: Drumul Împăraților. În cel de-al patrulea sezon, actrița Adriana Trandafir a decis să se alăture concursului împreună cu...
PARTENERI
×