Reclamă

Obiecte pe care le poți igieniza în mașina de spălat vase

Spălatul vaselor este, pentru multe dintre noi, o adevărată corvoadă. Dacă ai acasă o mașină special concepută pentru această sarcină, te poți considera norocoasă! Obții o veselă impecabilă fără să depui efort, iar avantajele nu se opresc aici. Sunt multe alte obiecte pe care le poți igieniza în mașina de spălat vase, la care nici nu te-ai gândit până acum.

Publicat: 21 august 2021, 7:44
Veselă de culoare turcoaz, aflată într-o mașină de spălat vase și o femeie care așază o farfurie pe raftul inferior al mașinii.
O casă curată și ordonată te ajută garantat să ai o stare de bine. Cu toate acestea, sunt o mulțime de lucruri pe care îți dorești să le cureți temeinic, dar nu reușești. Multe dintre ele pot fi spălate rapid în mașina de spălat vase / Shutterstock

Acel aparat electrocasnic, care îți transformă ca prin magie vasele murdare în unele strălucitoare, ar putea face chiar mai mult pentru tine. Dacă nu ți-ai dat seama până acum, mașina de spălat vase poate curăța perfect și alte lucruri din gospodărie. Ține totuși cont de instrucțiunile de utilizare, pentru a nu avea surprize neplăcute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

E indicat să ai în vedere care sunt obiectele și materialele pe care nu ar trebui niciodată să le introduci în mașina de spălat vase. Printre ele se numără lemnul, fonta și cuprul.

Obiecte pe care le poți igieniza în mașina de spălat vase

O casă curată și ordonată te ajută garantat să ai o stare de bine. Cu toate acestea, sunt o mulțime de lucruri pe care îți dorești să le cureți temeinic, dar nu reușești. Multe dintre ele pot fi spălate rapid. Există câteva obiecte pe care le poți igieniza în mașina de spălat vase.

Pe lângă căni, farfurii, tacâmuri și alte ustensile de bucătărie din metal și sticlă, poți încerca să cureți și alte produse cu ajutorul mașinii de spălat vase.

Obiectele din sticlă, plastic sau metal sunt potrivite pentru a fi curățate la mașină, scrie TheSpruce.com. Uită-te în jurul tău și observă acele lucruri care sunt confecționate din aceleași materiale ca cele din care vesela pe care o ai în dulap.

Reclamă

Pentru a-ți ușura munca, am făcut și noi o listă cu obiecte pe care le poți introduce în mașina de spălat vase, în deplină siguranță.

Obiectele decorative

  • Vaze pentru flori: Obiectele decorative din ceramică sunt cât se poate de potrivite pentru mașina de spălat vase. Nu îți face griji în privința pierderii culorii. Nu se va întâmplaacest lucru. Poți folosi raftul superior pentru curățarea lor, dar e recomandat ca piesele grele să fie așezate în siguranță pe raftul inferior.
  • Accesorii de birou: Paharele folosite pe post de suport pentru creioane, coșurile de gunoi micuțe (pentru hârtie), rafturile din plastic pentru cărți și caiete, toate pot fi curățate temeinic în mașina de spălat vase.
Reclamă

Obiectele din baie

  • Vasul pentru săpun și suporturile pentru periuțe de dinți: Cu timpul, pe suprafața acestor obiecte se dezvoltă bacterii. Pentru a proteja sănătatea ta și a celor dragi, spală-le la mașină cu încredere.
  • Covorașul din cauciuc: Foarte posibil să ai așa ceva în baie, pentru a preveni alunecarea atunci când ieși de la duș. Este recomandat ca el să fie curățat săptămânal, lucru pe care îl poți face și cu ajutorul mașinii de spălat vase.
  • Para de duș, bureții și periile de baie: Și în cazul lor este recomandată curățarea săptămânală. Temperatura ridicată din mașina de spălat vase va elimina bacteriile și îndepărta mucegaiul.

Instrumentele de make-up

  • Peria sau pieptenele de păr: Aceste produse se pot curăța foarte ușor în coșul destinat veselei și ustensilelor de bucătărie. Nu băga la mașina de spălat vase perii care au în componență păr natural sau mâner din lemn.
  • Instrumentele pentru manichiură și pedichiură: Mașina de spălat vase le va oferi o igienizare temeinică și va diminua ciupercile și bacteriile.

Jucăriile copiilor

  • Jucăriile de baie: Acea rățușcă din cauciuc pe care micuțul tău o îndrăgește ar trebui spălată cel puțin o dată pe lună.
  • Jucării din plastic precum piesele LEGO: Blocurile de construcție și piesele jocurilor se pot spăla foarte ușor într-o pungă de plasă, pusă pe raftul superior al mașinii de spălat vase.
  • Suzete și jucării de dentiție și biberoane: Bebelușii au nevoie de o atenție specială din partea mămicilor. Nu mai este nevoie să menționăm bacteriile care se află pe acestea. Prin urmare, dacă ai renunțat la sterilizator, poți curăța aceste obiecte și cu ajutorul mașinii de spălat vase.

Alte ustensile de bucătărie

  • Filtre ale hotei de bucătărie: Majoritatea hotelor au un filtru lavabil care captează grăsimea. Pune filtrul și orice capac detașabil în mașina de spălat vase pentru o degresare completă.
  • Bureți și perii de bucătărie: Poți așeza orice burete de bucătărie în raftul superior și perii de spălat în suportul pentru ustensile. Se vor igieniza ca la carte.
  • Mănuși și plăcuțe din silicon: Așază-le pe raftul superior și te vei asigura că reziduurile alimentare și bacteriile sunt îndepărtate.
  • Farfuria din cuptorul cu microunde: Acea farfurie rotativă din cuptorul cu microude se curăță la mașină la fel de simplu ca orice alt vas.
  • Rafturi din frigider: Dacă simți că a venit momentul să cureți frigiderul, dar spălarea manuală îți ia prea mult timp, iată soluția perfectă.
  • Mânerele sertarelor: Dacă pui mâna murdară de mâncare pe ele, în timp devin lipicioase și trebuie să fie neapărat curățate. Le poți deșuruba, pune într-o pungă din plasă, pe raftul superior al mașinii pentru vase. Ulterior, vor fi ca noi.

Accesoriile animalului de companie

  • Jucăriile animalului de companie: Cele confecționate din plastic sau cauciuc dur vor scăpa pe loc de bacterii și vor arăta ca noi.
  • Zgarda și lesa: Cu condiția ca acestea să nu fie din piele.

 Obiectele de grădinărit

  • Instrumente de grădinărit: Acestea nu trebuie să aibă mânere din lemn.
  • Ghivece cu flori: Puțini știu că ghivecele murdare pot răspândi boli. Așază vasele subțiri, din plastic pe raftul superior și cele mai grele, din ceramică, în raftul inferior.
  • Grătarul: De ce să te obosești splându-l manual, când ai la dispoziție „mașinăria minune”?
  • Cizmele de cauciuc și papucii: Da, chiar și încălțările pot fi spălate în mașina de spălat vase. Condiția este ca, înainte, să fie curățată murdăria în exces. Va trebui ulterior să cureți mașina cu un produs de igienizare, până la următoarea tură de vase.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×