Reclamă

Curățarea periei de păr. 4 pași rapizi pentru un rezultat de succes

Podoaba capilară este foarte importantă pentru fiecare femeie. Un păr frumos, sănătos și strălucitor poate spune multe despre felul în care este îngrijit. De multe ori investim sume mari în produse de îngrijire, dar uităm cât de importantă este curățarea periei de păr.

Publicat: 24 iulie 2021, 7:17 / Actualizat: 24 iulie 2021, 8:39

Alegerea potrivită a periei de păr poate să dureze o veșnicie dacă nu-ți cunoști tipul de păr și care sunt nevoile principale ale acestuia. Dacă ai reușit totuși să te orientezi către ceea ce ai nevie, știi cât de importantă este păstrarea acestui instrument într-o condiție cât mai bună.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Curățarea periei de păr

Peria de păr este folosită zilnic de către milioane de femei. În funcție de nevoile și tipul de păr, fiecare femeie va opta pentru ceea ce are nevoie astfel încât să obțină un rezultat cât mai bun.

Există zeci de tipuri de perii de păr. Fie că vorbim de perie rotundă sau o perie lată, de o perie cu dinți sintetici sau o perie de lemn, cel mai important aspect rămâne curățarea corectă a periei de păr.

La fel ca pensulele de machiaj, peria are nevoie de o îngrijire atentă și corectă.

Pentru a realiza acest lucru într-un mod cât mai rapid și eficient, ți-am pregătit o listă cu patru pași simpli și rapizi. Frumusețea părului tău este dată uneori de cele mai mici detalii, precum o perie de păr curată și igienizată.

Reclamă

Îndepărtarea părului

Primul pas pentru curățarea corectă a periei de păr ține de îndepărtarea firelor care au rămas blocate între dinții acesteia. Pentru acest lucru poți să te folosești de un creion sau de un pix, astfel încât să-ți faci munca ușoară. Încearcă să strecori creionul la baza periei de păr în dreptul centrului acesteia. Ridică încet astfel încăt să elimini din cât mai puține mișcări părul nedorit.

Folosește foarfeca

Reclamă

După ce ai ridicat surplusul de păr cu ajutorul creionului, vei avea nevoie să-l tai. În acest fel o să-ți fie mult mai ușor să elimini toate firele care au rămas blocate sau care s-au încurcat de-a lungul timpului de peria ta de păr preferată. Foarfeca este un ajutor de nădejte pentru o curățare rapidă și eficientă a periei de păr.

Periuța de dinți este un element cheie

Folosirea periuței de dinți este un element cheie în tot acest proces. De multe ori, atunci când încercăm să ne curățăm peria de păr observăm că la baza acesteia rămân tot felul de scame neplăcute. Nicio femeie nu-și dorește să rămână cu scame în păr atunci când ăși perie părul.

De altfel, pentru părul proaspăt spălat, acestu lucru poate să devină de-a dreptul problematic. O perie cu dinții încărcați de scame sau ulei va avea tendința să-ți îngrașe părul mult mai repede.

Periuța de dinți este esențială pentru curățarea periei de păr. Într-un bol cu apă călduță și sampon înmoaie periuța, iar apoi freacă cu atenție baza și dinții periei de păr. În acest fel vei elimina orice exces și vei avea parte de o curățare în profunzime a periei de păr.

Uscarea periei de păr

Uscarea periei de păr este la fel de importantă în procesul de curățare al acesteia. După ce ai curățat bine cu periuța de dinți, pune peria de păr sub un jet de apă rece. Jetul de apă rece va elimina și ultimele impurități care ar fi putut să rămâna printre dinții periei de păr. Întinde un prosop și lasă peria la uscat cu dinții în jos. Pentru o uscare mai rapidă, poți încerca tapotarea acesteia cu un prosop curat.

Cât de des trebuie schimbată peria de păr

Chiar dacă este un accesoriu de care ne atașam de cele mai multe ori, peria de păr trebuie înlocuită cu regularitate. De multe ori uităm de acest aspect și ajungem să folosim aceași perie de păr pentru o perioadă mult prea lungă de timp. Conform expertei Eizabeth Hickman, peria de păr ar trebui înlocuită între șase luni și un an.

Acest lucru poate să varieze în funcție de ce produse pentru silizarea părului folosești. Aceste rămân de multe ori pe firul de păr și se prind de dinții periei atunci când o folosim. Cel mai important lucru este să nu uităm că peria de păr trebuie întreținută și curățată cu atenție, iar la nevoie înlocuită pentru a nu afecta frumusețea și sănătatea firului de păr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×