Reclamă

Trucuri pentru îngrijirea părului noaptea: 6 sfaturi utile pentru un păr sănătos

Tu câte trucuri pentru îngrijirea părului noaptea folosești? Când vine vorba de sănătatea părului tău, aceasta necesită timp și dedicare pentru ca rezultatele să fie unele de durată. Chiar dacă îi acorzi o importanță ridicată pe timpul zilei, este cu atât mai important să fii atentă la cum îți îngrijești părul noaptea. Atunci când dormi, părul trece prin ceal mai vulnerabil moment și are nevoie de toată grija ta pentru a fi plin de strălucire următoarea zi.

Publicat: 11 iulie 2021, 7:34

Dacă te bucuri de un păr care nu a trecut prin procese chimice, atunci să adopți aceste trucuri pentru îngrijirea părului noaptea ți se vor părea floare la ureche. Totuși, dacă te afli în categoria fetelor care și-au vopsit sau decolorat părul, următoarele sfaturi ți-ar putea salva părul de la fragilitate și degradare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De-a lungul vieții părul tău suferă o serie de transformări care țin de structura și textura acestuia. Transformările sunt influențate în mod direct de stilul de viață pe care îl ai. Procesele chimice și mecanice la care părul este supus, influențează la rândul lor sănătatea acestuia . Prin urmare, trebuie să fii atentă la etapele pe care le traversezi. Dacă simți că ceva nu funcționează ar trebui să iei în calcul posibilitatea unor schimbări benefice pentru tine.

Trucuri pentru îngrijirea părului noaptea

Pentru a afla care sunt trucurile pentru îngrijirea părului nopatea potrivite pentru tine, trebuie să faci o analiză a stilului de viață pe care îl ai. Stresul este un factor foarte important atunci când ne referim la problemele vizibile care pot să apară la nivelul părului. La fel ca unghii, parul are un anumit ciclu de viață.

Pentru a se regenera are nevoie de cât mai multe proteine și vitamine pe care le va lua din corp. Oferă-i părului tău o îngrijire care să pornească mai întâi din interior. În timp, acesta se va bucura de rezistență și strălucire. Îngrijirea corectă a scalpului trebuie să fie prioritară pentru tine.

Părul crește dintr-un folicul pilos, iar pentru a se dezvolta cât mai sănătos are nevoie de o rutină corectă de îngrijire a scalpului. Iată câteva trucuri pe care să le folosești pentru îngrijirea părului noaptea.

Reclamă

Folosește produsele potrivite tipului tău de păr

Dacă optezi pentru produse de curățare profesionale sau le preferi pe cele obișnuite, important este să le alegi pe acelea potrivite tipului tău de păr. Produsele profesionale nu vor avea rezultate dacă nu sunt în concordanță cu nevoile tale. Totul pornește de la curățarea corectă a părului.

Folosește un șampon potrivit pentru tine, apoi masează ușor scalpul pentru a stimula circulația sângelui. Dacă te afli sub un tratament și trebuie să folosești un șampon special, ține minte că acesta va avea tendința să-ți usuce părul. Aplică întotdeauna o mască sau un balsam hrănitor pentru a preveni problemele la descurcarea părului.

Reclamă

Dacă timpul îți permite, te poți răsfăța cu măștile naturale pentru păr. După ce ți-ai uscat părul poți să aplici un ser hidratant pentru a-i oferi mai multă strălucire. Un alt truc pentru îngrijirea părului noaptea este să aplici pe părul uscat o mască hidratanta.

Pe lungimea firului de păr poți aplica o mască hidratantă apoi să-l prinzi într-un coc lejer în vârful capului. Seara părul tău se va bucura de un adevărat răsfăț. Dimineața după spălare acesta își va recăpăta vitalitatea. Un truc minunat pentru îngrijirea părului pe care să-l adopți în nopțile călduroase de vară.

Evită să dormi cu părul ud

Întotdeauna după spălare părul tău este mai sensibil și vulnerabil. Prin urmare este necesar să-i acorzi suficient timp pentru uscare. Dacă nu ești adepta uscării cu feonul, dă-i timp să se usuce natural. În acest fel o să-ți protejezi sănătatea pe termen lung. Dacă parul tău nu este uscat corect noaptea, dimineața te-ai putea trezi cu dureri de cap. Un alt motiv să ții cont de aceste trucuri pentru îngrijirea părului noaptea este prevenția fragilității.

Un păr uscat incorect devine mai sensibil, iar în timpul nopții se va freca de perna pe care dormi. Acest lucru va duce în timp la subțierea firului de păr sau la ruperea cu ușurință a acestuia. Dacă părul tău a fost tratat chimic, ai un motiv în plus să ții cont de acest sfat. Părul care a fost supus unui tratament chimic este prin definiție mai sensibil. Așadar, ai grijă să-l usuci bine înainte de culcare, iar timpul o să-ți returneze un păr mai rezistent.

Usucă părul într-un mod corect

Alegerea potrivită a metodei de uscare, te va salva de alte probleme pe care le-ai putea cauza părului. Așa cum am spus, când este ud, părul devine foarte vulnerabil. Încearcă să alegi un prosop delicat care să absoarbă apa de pe firele de păr. Alte trucuri pentru îngrijirea părului noaptea țin de tehnica folosită la uscare. Dacă ai ales să folosești un prosop ai grijă să tapotezi părul ud.

Evită întotdeauna mișcarea de frecare a părului cu prosopul. Acest obicei greșit îți va deteriora firul de păr care se va rupe cu ușurință. Mai mult, prin mișcarea de frecare nu vei face altceva decât să-ți încurci părul după spălare. Dacă optezi pentru folosirea unui feon, aplică o protecție termică pentru a feri parul de un șoc termic. Indiferent de ce alegi, oferă-i timp părului tău să se usuce complet înainte de culcare.

Nu te culca cu părul desfăcut

Indiferent dacă ai părul scurt sau lung este de preferat să nu dormi cu el desfăcut. Pe timpul nopții părul tău se poate freca de materialul pernei. Acest proces poate duce la deteriorarea și despicarea firului de păr. Un sfat este să-ți prinzi părul înainte de culcare.

Prinde-ți părul în vârful capului într-un coc lejer pentru a preveni frecarea lui de pernă. Alte trucuri pentru îngrijirea părului noaptea țin de împletirea înainte de culcare. Fă-ți o împletitură pe care să o prinzi în vârful capului. Pe lângă efectul de păr ondulat, te vei bucura dimineața de mai mult volum. Un alt sfat ține de utilizarea corectă a elasticului de păr.

Evită să folosești un elastic cu o densitate mare. Acesta îți va deteriora firul de păr. În schimb poți opta pentru elasticile cu cârlige. Sistemul lor de prindere îți va asigura părul și nu-i va produce probleme.

Folosește o pernă potrivită pentru față și păr

Dacă alegi să dormi cu părul desfăcut încearcă să ai o pernă specială acasă. Pernele din bumbac au o suprafață aspră care facilitează frecarea cu părul. Perna poate să devină o problemă reală pentru părul și tenul tău. Pentru a evita degradarea și fragilitatea părului optează pentru o pernă dintr-un bumbac satinat. Beneficiile unor astfel de perne se remarcă atât la nivelul părului cât și la nivelul tenului.

Pernele din mătase și satin trebuie să fie cele mai bune prietene ale tale. Textura lor lucioasă ajută la prevenirea frecării părului, lucru ce-l va salva de nenumărate probleme. Schimbă fețele de pernă de bumbac cu cele de mătase și satin. Magazinele oferă multă varietate și poți să optezi chiar pentru o pernă specială pentru față și păr.

Odihnește-te suficient

Niciunul din aceste trucuri pentru îngrijirea părului noaptea nu va da rezultate dacă nu ești odihnită. Este foarte important să elimini din viața ta lucrurile care te stresează. În momentele stresante din viața ta poți observa schimbarea texturii și structurii părului. Mai rău stresul îți poate afecta somnul și poate produce căderea părului. Cel mai important truc pentru îngrijirea părului noaptea este să dormi suficient.

În timpul nopții corpul tău produce un hormon numit melatonină care ajută la reglarea ciclului de somn. Mai multe studii au demonstrat că acest hormon ajută la creșterea mai rapidă a părului.

În plus, cercetătorii au studiat dacă un tratament bazat pe acest hormon poate să ajute în problemele de cădere a părului. Rezultatele au arătat rata de succes pe care tratamentul a înregistrat-o în rândul femeilor și bărbaților. Prin urmare, pentru un păr sănătos și strălucitor ai grijă să dormi suficient. Odihna rămâne un factor important pentru sănătatea ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×