Reclamă

Cum să-ți îngrijești părul iarna: cele mai bune metode

Sigur te-ai întrebat cum să-ți îngrijești părul iarna, după ce ai terminat cu restul corpului. În procesul de îngrijire al pielii pe timp de iarnă multe persoane se concentrează pe față și pe corp. Este adevărat că tenul și pielea de la extremități se usucă rapid, însă același lucru se întâmplă și cu părul tău.

Publicat: 22 februarie 2021, 16:20 / Actualizat: 25 februarie 2021, 12:37

Hidratarea ar trebui să fie un pas important pentru tine pe care să-l aplici inclusiv pe firele de păr. În sezonul rece și acestea au de suferit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Frigul le usucă și astfel își pierd strălucirea, iar sănătatea părului tău se va degrada considerabil. Iată câteva metode de a avea grijă de părul tău în zilele de iarnă.

Cum să-ți îngrijești părul iarna: cele mai bune metode

Celebrul hairstylist al vedetelor, Annagjid „Kee” Taylor, spune că un păr hidratat iarna va rezistat în formă lui sănătoasă pe toată durata anului. Este o regulă pe care oricine ar trebui să o urmeze dacă nu vrea să se confrunte cu procesele de reparere ale părului mai târziu.

Hidratarea este cea mai importantă

Prima dintre metodele legate de cum să-ți îngrijești părul iarna se referă, bineînțeles, la hidratarea scalpului și a părului. Acest lucru se poate face simplu și ușor, folosind diferite balsamuri și măști pentru păr. Pentru că un alt lucru important este să ai grijă inclusiv de pielea capului.

Reclamă

Evită țesăturile aspre

Potrivit Purewow.com, cea mai întâlnită problemă în timpul iernii este pierderea părului. Din cauza țesăturilor aspre cum sunt șepcile, căciulile, glugile și puloverele din lână, părul de la spate se rupe. Poți evita să se întâmple acest lucru purtând o eșarfă de satin sau de mătase pentru a proteja părul de contactul cu alte materiale.

Dormi pe lenjerie de pat din mătase

Reclamă

O altă metodă legată de cum să-ți îngrijești părul iarna face referire la felul în care dormi. Fețele de pernă din mătase îți vor proteja părul prin faptul că acesta nu se va mai freca de materialul dur al pernei. Eviți astfel ruperea lui și îngrășarea excesivă din cauza sebumului acumulat. Fețele de pernă din mătase sunt benefice și pentru tenul tău.

Tunde-ți vârfurile despicate

În cazul în care ai vârfurile părului despicate, tocite sau arse nu trebuie să le păstrezi așa pe timpul iernii. Frigul la care este supus părul tău în aceste luni va accentua problema și îl va distruge și mai tare.

Cum să-ți îngrijești părul iarna acasă

Dacă nu ai cum să ajungi la salon din cauza programului sau al pandemiei, noi îți oferim câteva sugestii de cum să-ți îngrijești părul iarna când stai acasă.

  • Măștile naturale sau cele din magazinele de specialitate sunt recomandate în anotimpul rece. Aplică-le la intervale regulate și lasă-le să-și facă efectul.
  • Spălatul des pe cap este posibil să nu fie atât de benefic precum crezi. Pe lângă faptul că îți poate aduce o răceală puternică, îți poate afecta și părul. Încearcă să-l speli mai rar pe timp de iarnă.
  • Consultă un specialist în ceea ce privește tratamentele pentru scalpul tău. Pielea capului este la fel de sensibilă ca cea a tenului, deci nu ezita să ai grijă de ea cum poți mai bine. Cele mai eficiente metode despre cum să ai grijă de părul tău iarna sunt cele despre care te informezi în prealabil.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×