Reclamă

Cum să-ți îngrijești părul iarna: cele mai bune metode

Sigur te-ai întrebat cum să-ți îngrijești părul iarna, după ce ai terminat cu restul corpului. În procesul de îngrijire al pielii pe timp de iarnă multe persoane se concentrează pe față și pe corp. Este adevărat că tenul și pielea de la extremități se usucă rapid, însă același lucru se întâmplă și cu părul tău.

Publicat: 22 februarie 2021, 16:20 / Actualizat: 25 februarie 2021, 12:37

Hidratarea ar trebui să fie un pas important pentru tine pe care să-l aplici inclusiv pe firele de păr. În sezonul rece și acestea au de suferit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Frigul le usucă și astfel își pierd strălucirea, iar sănătatea părului tău se va degrada considerabil. Iată câteva metode de a avea grijă de părul tău în zilele de iarnă.

Cum să-ți îngrijești părul iarna: cele mai bune metode

Celebrul hairstylist al vedetelor, Annagjid „Kee” Taylor, spune că un păr hidratat iarna va rezistat în formă lui sănătoasă pe toată durata anului. Este o regulă pe care oricine ar trebui să o urmeze dacă nu vrea să se confrunte cu procesele de reparere ale părului mai târziu.

Hidratarea este cea mai importantă

Prima dintre metodele legate de cum să-ți îngrijești părul iarna se referă, bineînțeles, la hidratarea scalpului și a părului. Acest lucru se poate face simplu și ușor, folosind diferite balsamuri și măști pentru păr. Pentru că un alt lucru important este să ai grijă inclusiv de pielea capului.

Reclamă

Evită țesăturile aspre

Potrivit Purewow.com, cea mai întâlnită problemă în timpul iernii este pierderea părului. Din cauza țesăturilor aspre cum sunt șepcile, căciulile, glugile și puloverele din lână, părul de la spate se rupe. Poți evita să se întâmple acest lucru purtând o eșarfă de satin sau de mătase pentru a proteja părul de contactul cu alte materiale.

Dormi pe lenjerie de pat din mătase

Reclamă

O altă metodă legată de cum să-ți îngrijești părul iarna face referire la felul în care dormi. Fețele de pernă din mătase îți vor proteja părul prin faptul că acesta nu se va mai freca de materialul dur al pernei. Eviți astfel ruperea lui și îngrășarea excesivă din cauza sebumului acumulat. Fețele de pernă din mătase sunt benefice și pentru tenul tău.

Tunde-ți vârfurile despicate

În cazul în care ai vârfurile părului despicate, tocite sau arse nu trebuie să le păstrezi așa pe timpul iernii. Frigul la care este supus părul tău în aceste luni va accentua problema și îl va distruge și mai tare.

Cum să-ți îngrijești părul iarna acasă

Dacă nu ai cum să ajungi la salon din cauza programului sau al pandemiei, noi îți oferim câteva sugestii de cum să-ți îngrijești părul iarna când stai acasă.

  • Măștile naturale sau cele din magazinele de specialitate sunt recomandate în anotimpul rece. Aplică-le la intervale regulate și lasă-le să-și facă efectul.
  • Spălatul des pe cap este posibil să nu fie atât de benefic precum crezi. Pe lângă faptul că îți poate aduce o răceală puternică, îți poate afecta și părul. Încearcă să-l speli mai rar pe timp de iarnă.
  • Consultă un specialist în ceea ce privește tratamentele pentru scalpul tău. Pielea capului este la fel de sensibilă ca cea a tenului, deci nu ezita să ai grijă de ea cum poți mai bine. Cele mai eficiente metode despre cum să ai grijă de părul tău iarna sunt cele despre care te informezi în prealabil.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×