Reclamă

Tratamentul cu keratină: de ce să nu-l folosești pentru îndreptarea părului

Printre cele mai apreciate metode de îngrijire a părului se numără tratamentul cu keratină. Este cel mai eficient mod de a-i oferi părului tău aspectul acela lucios și culoarea vibrantă. Pe lângă aceste avantaje, pentru tipurile de păr creț sau ondulat este varianta cea mai ușoară și durabilă de a-l îndrepta.

Publicat: 8 februarie 2021, 17:21 / Actualizat: 11 februarie 2021, 16:59

Deși este o alternativă mult mai scumpă de a avea grijă de părul tău, tratamentul cu keratină se practică în anumite saloane de înfrumusețare. Totuși, aplicarea în mod repetitiv și pe o perioadă lungă de timp a keratinei poate dăuna atât părului, cât și sănătății tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tratamentul cu keratină conține de fapt formaldehidă

Se pare că acest tratament nu este compus sută la sută doar din keratină. Ingredientul de bază este o substanță numită formaldehidă și se folosește de obicei pentru îndreptarea părului. Este posibil să mai fi auzit de el și în procesul de îmbălsămare a corpului. Pe lângă acestea, formaldehida este inclusă și în compoziția lipiciului, vopselei, rășinii și textilelor.

Expunera îndelungată la tratamentul cu keratină crește riscul apariției cancerului

Datorită faptului că acest tratament este compus și din formaldehidă îl transformă în principala alegere pentru îngrijirea părului în majoritatea saloanelor de coafură. Acest ingredient este motivul testat pentru care părul își menține aspectul de proaspăt spălat, lucios și drept. Folosit în mod necorespunzător, însă, produce daune greu de reparat firelor de păr.

Potrivit unor stiliști de păr din New York, dacă un salon de renume folosește tratamentul cu keratină pentru îngrijirea și repararea părului, ar trebui să se supună unor condiții specifice. Compoziția ar putea să includă doar 0.002% formaldehidă și să fie aplicată pe păr într-un spațiu deschis, cu o ventilație care să funcționeze. Astfel, riscurile scad în ceea ce privește o posibilă îmbolnăvire de cancer.

Reclamă

Alte efecte secundare

Folosirea acestei formule te expune șanselor de a face o formă de cancer de sânge, și anume leucemia. Pe lângă acest efect secundar, formaldehida din tratament poate declanșa anumite reacții alergice deloc plăcute.

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor avertizează asupra câtorva astfel de alergii. Pielea, gâtul, plâmănii și chiar ochii pot fi expuși chimicalelor și pot suferi iritații. În timp, apare și reversul aplicării acestui amestec. În loc să întărească și să repare părul, tratamentul cu keratină va deteriora considerabil firul de păr deoarece aplicarea lui necesită folosirea plăcii de păr la o temperatură foarte ridicată.

Reclamă

Alternative pentru tratamentul cu keratină

Dacă într-adevăr vrei să folosești un astfel de tratament pentru părul tău, poți utiliza varianta fără formaldehidă. Reduci astfel efectele negative asupra sănătății tale. Totuși, dacă părul tău natural este de tipul creț sau ondulat, în urma aplicării amestecului nu va fi îndreptat total.

Pentru a evita complicații ulterioare greu de reparat consultă un specialist. Cei care se ocupă de hairstyle pot oricând să fie o sursă de informații de încredere. Aplică apoi tratamentul cu keratină în condiții optime și respectă toate măsurile. La final, caută pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea grijă de părul tau și pentru a menține efectul tratamentului pe un timp mai îndelungat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×