Reclamă

Cele mai bune măști naturale pentru păr

Ai achiziționat fel și fel de produse pentru păr și nu au avut efectul pe care îl așteptai? Îți propunem să încerci și variantele mai puțin costisitoare. Iată o listă cu cele mai bune măști naturale pentru păr, pe care le poți obține acasă.

Publicat: 25 martie 2021, 7:12 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 14:38

Oul, lămâia sau iaurtul sunt doar câteva dintre alimentele care te pot ajuta atunci când ai părul uscat, deteriorat sau lipsit de volum. Îți oferim mai jos unele dintre cele mai bune variante de măști naturale pentru păr realizate din ingrediente la îndemâna oricui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Măști naturale pentru păr

Sunt multe femei care se confruntă cu părul despicat sau lipsit de volum, deci nu te îngrijora. Soluția este mult mai simplă, decât să pierzi timp căutând printre produsele scumpe de pe rafturile magazinelor. Îți poți face singură măști naturale pentru păr, chiar la tine acasă.

Ulei de cocos și miere

Uleiul de cocos și mierea repară firul de păr. Uleiul de cocos face ca părul tău să fie moale, hidratat și previne ruperea lui. Pentru că uleiul de cocos este bogat în acizi grași, acesta pătrunde mai adânc în suprafața firului de păr decât balsamurile obișnuite, lăsându-ți părul catifelat și strălucitor. La rândul său, mierea este un bun aliat împotriva părului uscat, scrie Luxyhair.com. Acest aliment minune asigură podoabei tale capilare hidratarea de care are nevoie. 

Pentru a prepara masca de păr cu ulei de cocos și miere, ai nevoie de câte o lingură din fiecare ingredient. Mixează totul într-un bol, apoi pune amestecul într-o oală pe care o lași pe foc până când uleiul de cocos și mierea se topesc. Aplică pe păr compoziția călduță de la rădăcină spre vârf și tot ce trebuie să faci este să o lași să acționeze 15-20 de minute. Ultimul pas este să clătești bine părul.

Reclamă

Ulei de cocos și scorțișoară

Se pare că uleiul de cocos este ingredientul magic. Am stabilit deja care sunt beneficiile sale uimitoare, însă nici scorțișoara nu este de ignorat. Acest condiment are nenumărate proprietăți impresionante. Printre altele, contribuie la creșterea părului, îndepărtează mătreața, întărește firului de păr și previne căderea părului. 

Amestecă o lingură de ulei de cocos cu una de scorțișoară într-un bol. Aplică pe scalpul părului, masând ușor, apoi acoperă părul cu un prosop. Lasă amestecul să acționeze 30-45 de minute, apoi clătește folosind șamponul și balsam pe care le utilizezi în mod normal.

Reclamă

Ou și lămâie, una dintre cele mai bune măști naturale pentru păr

Ouăle sunt bogate în vitaminele A, D și E, proteine și acizi grași, ceea ce le pune pe lista ingredientelor ideale pentru păstrarea luciului și a strălucirii părului. Lămâia, sursă de vitamina C,  este potrivită pentru părul gras și cu tendință de rupere. Contribuie, de asemenea, la îndepărtarea mătreții, o problemă care este din ce în ce mai prezentă în viața noastră.

Ai nevoie de un ou și o jumătate de lămâie. Sparge oul, separă albușul de gălbenuș și folosește doar albușul. Stoarce apoi jumătatea de lămâie peste el. Amestecă-le împreună până rezultă o compoziție consistentă. Aplică pe părul umed de sus în jos și acoperă părul cu un prosop. Lasă să acționeze timp de 30-45 de minute și clătește cu apă din abundență. Ultimul pas constă în spalarea normală cu șampon și balsam. Este una dintre cele mai bune măști naturale pentru păr.

Zahăr brun și ulei de măsline

Zahărul brun este un bun exfoliant pentru păr și ajută la eliminarea de pe suprafața scalpului a celulelor moarte.

Uleiul de măsline este soluția ideală în prevenirea ruperii firului de păr și a vârfurilor despicate. Acesta poate fi folosit drept balsam natural pentru păr uscat.

Mixează o lingură de ulei de măsline cu 2 linguri de zahăr brun. Aplică amestecul obținut pe păr de sus în jos și lasă-l să acționeze 15-20 de minute. Clătește bine. Nu e minunat că poți obține chiar la tine acasă una dintre cele mai bune măști naturale pentru păr?

Banană, iaurt și miere

Bananele conțin foarte multe uleiuri naturale, potasiu, carbohidrați și vitamine, toate acestea contribuind la hidratarea părului. Iaurtul are un nivel ridicat de acid lactic, ceea ce îl face să fie un tratament ideal pentru părul deteriorat.

Combină toate ingredientele într-un blender și amestecă pentru câteva secunde. Aplică masca pe părul umed de sus în jos. Strânge părul într-un prosop și lasă masca să acționeze timp 30-45 minute. Clătește cu apă călduță și apoi spală bine părul cu șampon.

Ulei de cocos, avocado și miere

Avocado conține peste 20 de vitamine și minerale, printre care potasiu, acid folic, vitamine importante precum C și E. Datorită conținutului ridicat de nutrienți, acest fruct contribuie la strălucirea și hidratarea părului în egală măsură.

Trebuie să ai la îndemână un avocado, 2 ouă, o lingură de miere și o lingură de ulei de cocos. Pisează fructul de avocado până când obții un piure, adaugă mierea, ouăle și uleiul și amestecă bine totul până obții o compoziție omogenă. Aplică pe păr de la vârf spre rădăcini. Lasă să acționeze 15-20 de minute și clătește cu apă din abundență.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×