Crăparea cojii ouălor poate permite albușului să se scurgă în timp ce acestea fierb. Acest lucru face ca ouăle să fie aproape necomestibile în unele cazuri. Ouăle fierte sunt unul dintre cele mai gustoase și sănătoase feluri de mâncare pe care le poți prepara atunci când nu ai mult timp la dispoziție.
Ce e recomandat să pui în apa în care fierbi ouăle pentru a nu crăpa coaja
Poate fi dificil să obții ouăle fierte perfecte. Totuși, cu sfaturile potrivite, fierberea lor poate deveni o joacă. Dacă îți place acest fel de mâncare sau vrei să prepari ouă fierte perfecte pentru micul dejun, atunci trebuie să urmezi sfaturile de mai jos.
Majoritatea oamenilor păstrează ouăle în frigider și le folosesc pentru gătit. Este important să le aduci mai întâi la temperatura camerei și abia apoi să le fierbi.
Dacă pui ouăle reci direct în apa fierbinte, există riscul să se spargă. Acest lucru se datorează faptului că gazele din interior se încălzesc și se dilată, ceea ce crește presiunea și poate duce la crăparea cojii.
Iată ce poți face pentru a preveni crăparea cojii ouălor:
Pune sare în apa în care le fierbi
Doar o linguriță de sare poate preveni eficient crăparea ouălor în timpul fierberii. Umple o oală cu apă și pune-o pe foc. Amestecă în ea o lingură de sare.
Când apa dă în clocot, pune ușor ouăle și lasă-le să fiarbă timp de 10 minute pentru a obține gălbenușul perfect gătit.