Oricine crede că știe să facă un ou fiert. Să fie oare adevărat? Deși modul de preparare pare unul banal, dacă anumite aspecte sunt ignorate, putem greși chiar și cu cea mai simplă rețetă.
În lipsă de timp, ele se prepară simplu și rapid. Nu este obligatoriu să le servești la micul-dejun. Ouăle fierte sunt potrivite pentru orice moment al zilei. Pot fi o gustare sățioasă între mese, ori ingredientul esențial dintr-o delicioasă salată orientală, pe care să o savurezi atât la prânz, cât și la cină.
Ouă fierte moi sau tari: cum și în cât timp se gătesc corect
Secretul gustului și al texturii pe care ouăle o vor căpăta constă în timpul de preparare. În funcție de preferințe, trebuie să lași oul la fiert între cinci și zece minute. Niciodată mai mult sau mai puțin! Timpul mediu este de șapte minute. În acest caz oul nu va fi nici prea moale, nici prea tare.
Ouă fierte moi
Un ou fiert moale nu înseamnă că este nefăcut. La fel ca în cazul ouălor ochiuri, făcute în tigaie, poate preferi să te bucuri de gustul gălbenușului moale.
În timp ce pentru salate acesta trebuie să fie tare, în combinație cu o mâncare de spanac, spre exemplu, este de preferat ca gălbenușul să se amestece în compoziție.
Timp de fierbere:
- 5 minute: gălbenuș foarte lichid și strălucitor;
- 6 minute: gălbenuș lichid, nu la fel de strălucitor;
- 7 minute: gălbenuș aproape întărit, delicious și lipicios, scrie Bbcgoodfood.com.