Specialiștii au recomandat fie reducerea ori eliminarea lor cu adevărat. Cu toate acestea, cele mai noi cercetări arată contrariul. Simplul ou a fost de mult ori neglijat, chiar dacă rolul său în menținerea unei vieți sănătoase este uriaș.
Câte ouă este indicat să consumi zilnic
În prezent, oul a fost recunoscut la adevăratul său potențial. Are nenumărate beneficii, mai ales dacă vorbim despre sănătatea oaselor. Un studiu publicat în revista Food & Function aduce o nouă perspectivă asupra relației dintre consumul de ouă și sănătatea generală. Cercetarea a urmărit aproape 19.000 de adulți. S-a constatat că cei care consumau aproximativ 1,5 ouă pe zi aveau o densitate osoasă semnificativ mai mare.
Mai exact, participanții care consumau ouă regulat prezentau o densitate osoasă cu 72% mai mare la nivelul femurului. De asemenea, cu 83% mai mare la nivelul coloanei vertebrale.
Aceste descoperiri contestă presupunerile anterioare legate de riscurile consumului de ouă și evidențiază rolul lor în promovarea sănătății oaselor, în special la adulții cu risc de osteoporoză, spun cei de la Dailygalaxy.com.
Rezultatele studiului sugerează că ouăle pot contribui la sănătatea unei persoane nu doar prin furnizarea de proteine de înaltă calitate. Proprietățile lor de susținere a sănătății oaselor reprezintă un factor cheie. Cercetarea arată că un consum regulat al acestui aliment poate fi benefic pentru integritatea scheletică.
Componentele nutritive din ou care susțin sănătatea oaselor
Ouăle oferă o gamă impresionantă de nutrienți care sunt deosebit de benefice pentru sănătatea oaselor. Fiecare ou conține minerale esențiale precum calciu, magneziu și fosfor, toate necesare pentru construirea și menținerea unor oase puternice.
În plus, ouăle sunt o sursă bună de zinc, cunoscut pentru rolul său în repararea oaselor și susținerea funcției imunitare. Vitamina D, care ajută la îmbunătățirea absorbției calciului, este de asemenea prezentă în ouă. Le face un aliment valoros pentru menținerea sănătății oaselor.