Reclamă

Cum să-ți usuci hainele mai rapid. Metodele simple pe care le poți folosi în interiorul casei

Vremea este tot mai rece, iar uscarea hainelor devine tot mai dificilă pentru gospodine. Dacă nu te bucuri de un uscător de rufe, atunci lucrurile s-ar putea să fie cu atât mai dificile pentru tine. Experții în curățenie îți vin și de această dată în ajutor cu câteva sfaturi. Iată cum poți să-ți usuci hainele mai rapid în interiorul casei.

Publicat: 26 octombrie 2022, 7:43

Uscarea hainelor în interiorul casei nu este cea mai ușoară sarcină. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când faci această alegere. De altfel, este important să iei seama la încăperea pe care o alegi. În cazul în care spațiul nu este potrivit riști să dezvolți alte probleme cum ar fi apariția mucegaiului.

Cum să-ți usuci hainele mai rapid

Cum iarna se apropie cu pași repezi, iar costurile la energie vor fi tot mai ridicate, fiecare gospodină caută metode ieftine și simple pentru a usca hainele mai rapid. Deși multe persoane folosesc deja un uscător de rufe, există și alte opțiuni pe care le poți avea la dispoziție pentru a te bucura de haine uscate în mod natural. Dacă îți dorești să limitezi costurile la energia electrică, atunci renunțarea pentru o perioadă la uscătorul de rufe poate fi o alternativă potrivită pentru tine.

Folosește uscătorul de rufe într-un mod eficient

Dacă nu vrei să renunți la uscătorul de rufe, atunci uite câteva sfaturi pentru a învăța cum să-ți usuci hainele mai rapid. Pentru început trebuie să te asiguri că hainele pe care le pui în uscător sunt cât mai zvântate cu putință. Evită să pui în uscătorul de haine obiecte vestimentare care sunt îmbibate în apă. În felul acesta vei ușura procesul aparatului tău.

Totodată, experții recomandă să nu umpli uscătorul de rufe cu foarte multe haine. Încearcă să incluzi articole cât mai mici și mai ușor de uscat. Este importantă și partea tehnică în procesul de uscare. Prin urmare trebuie să te asiguri că ventilatorul uscătorului este mereu curățat.

Reclamă

Nu în ultimul rând, atunci când alegi să folosești uscătorul de haine trebuie să alegi obiectele vestimentare în funcție de teșăturile acestora. Uite aici și câteva sfaturi utile despre cum poți să îți păstrezi uscătorul de rufe curat. Iată cum poți să îndepărtezi părul de animale din acesta.

Usucă hainele în încăperi în care nu petreci foarte mult timp

Multe gospodine sunt tentate să-și usuce hainele în interiorul casei, în special iarna. Dar acest lucru poate duce la apariția mucegaiului din cauza umezelii în exces. Experții recomandă pentru Homes and Gardens uscarea hainelor în încăperi unde obișnuiești deja să petreci foarte mult timp.

Reclamă

Aceștia spun că hainele se vor usca mult mai rapid într-o încăpere în care nu petreci la fel de mult timp. Totodată, aceștia recomandă ca încăperea să aibă ferestre. În felul acesta vei permite aerului proaspăt să intre în cameră și să usuce mai rapid articolele vestimentare. Este important ca hainele tale să primească suficient aer pentru a se usca. Ventilarea aerului este un aspect foarte important.

Prin urmare, atunci când alegi să usuci hainele în casă încearcă să nu îngrămădești foarte multe într-un singur loc. Acestea au nevoie de spațiu pentru ca aerul să circule printre ele și să se usuce mai rapid.

Întinde hainele imediat după ce le-ai spălat

Un aspect foarte important pentru uscarea mai rapidă a hainelor este acela ca ele să fie întinse imediat după spălare. În felul acesta hainele vor avea timp să se usuce și nu vor căpăta un miros neplăcut

. Hainele lăsate mult prea mult în mașina de spălat după terminarea procesului de spălare ar putea începe să aibă un miros neplăcut. Află mai multe și despre cât de important este să deschizi ferestrele iarna.

Încearcă să faci o prioritate din întinderea obiectelor vestimentare imediat după ce le-ai spălat. Nu în ultimul rând, asigură-te că în încăperea în care le usuci ai un dezumidificator. Acesta va strânge umezeala în exces care se află în ar. În felul acesta te vei asigura că pereții tăi nu vor ajunge să dezvolte mucegai. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
3
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii decembrie 2022. Balanțele au nevoie de echilibru în viața lor. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii decembrie 2022 spune că Balanțele au nevoie de echilibru în viața or. Această lună vine cu multe transformări pentru nativii din zodiac. Ultima lună din an este presărată de momente frumoase. Cele...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie de prințesă este în pădure lângă un cal
Horoscop
Personalitatea bărbatului Leu și femeia perfectă pentru acesta
Pentru ca personalitatea bărbatului Leu să fie înțeleasă pe deplin este important să se cunoască anumite aspecte ce se regăsesc în viața tuturor acestor nativi. Există câteva lucruri simple pe care cu toții le...
PARTENERI
×