Reclamă

Cât timp e recomandat să lași geamurile deschise iarna. Beneficiile acestui obicei asupra sănătății tale

Atunci când se apropie vremea rece, cei mai mulți oameni se gândesc doar la modurile prin care să-și încălzească locuința. În acest fel, de cele mai multe ori, aerisirea încăperilor nu mai este o prioritate pentru cei dornici să aibă parte de un loc călduros. Totuși, specialiștii explică de ce este necesar să nu renunți la acest obicei atunci când se apropie sezonul rece. Iată cât timp e recomandat să lași geamurile deschise iarna și ce beneficii va avea acest obicei asupra sănătății tale.

Publicat: 25 octombrie 2022, 7:36
O femeie frumoasă care aerisește casa iarna
Iată cât timp e recomandat să lași geamurile deschise iarna și ce beneficii va avea acest obicei asupra sănătății tale / Shutterstock

Conform Agenției pentru Protecția Mediului din SUA, aerul dintr-o încăpere poate să fie mult mai poluat decât cel din exterior, în special în sezonul rece. Ferestrele închise te pot ajuta să ai parte de un loc călduros, însă în același timp îți pot pune sănătatea în pericol. O mulțime de bacterii și alergeni se dezvoltă în interiorul încăperilor pe timpul iernii. Fără ca tu să aerisești încăperile, aceștia nu vor putea fi distruși.

Cât timp e recomandat să lași geamurile deschise iarna

Temperaturile au început deja să scadă, ar acest lucru va continua și în perioada următoare. Iarna bate la ușă, iar oamenii se gândesc la soluții prin care pot să-și încălzească locuințele. Pentru a face economiile, cele mai multe persoane sunt tentate să păstreze căldura în interior și uită de importanța aerisirii încăperilor, spun specualiști.

Totuși, aerul proaspăt din exterior este esențial pentru a-ți menține sănătatea. Aerisirea încăperilor nu ar trebui să dispară pe timpul iernii. Din contră, cei mai mulți specialiștii recomandă să lași ferestrele deschise pentru cel puțin cinci minute în fiecare zi.

În felul acesta aerul proaspăt va pătrunde în încăperi și le va aerisi. Aerisirea încăperilor poate reduce riscul de a te îmbolnăvi în sezonul rece, spune publicația DoctorScreen.com.

Sezonul rece este marcat de multe ori de viroze. Menținerea ferestrelor închise poate cauza probleme de condens și acumularea de bacterii și alergeni. În felul acesta mucegaiul și alte toxine pot începe să se dezvolte în casă. Alte toxine care includ praful, fumul sau bacteriile pot rămâne în casă dacă refuzi să aerisești pe perioada iernii.

Reclamă

Beneficiile aerisirii încăperilor asupra sănătății

Mulți se întreabă cât timp e recomandat să lași geamurile deschise iarna. Recomandările variază în funcție de mărimea spațiului și nu numai. Specialiștii spun că geamurile ar trebui să fie deschise pentru cel puțin cinci minute. Perioada ideală de aerisire poate fi în unele cazuri chiar de 15 minute. Cei mai mulți poluanți din cauză vin chiar din articolele de uz casnic de zi cu zi.

Articolele precum lumânările parfumate, detergenții, parfumurile și propriul nostru dioxid de carbon pe care îl eliminăm pot produce poluanți în interiorul casei. Poluarea aerului din interior a fost clasată ca unul dintre primele cinci riscuri de mediu pentru sănătatea publică, spun specialiștii.

Reclamă

Menținerea ferestrei deschise zilnic poate reduce semnificativ poluarea interioară. În felul acesta vei îmbunătăți semnificativ calitatea aerului din interiorul încăperilor.

Ferestrele nu trebuie să rămână deschise pentru o perioadă îndelungată. Este suficientă o aerisire scurtă, dar făcută în mod regulată. Te invităm să afli mai multe și despre cât de des e recomandat să faci curățenie în casă. Specialiștii recomandă aerisirea încăperilor dimineața. Aerul proaspăt va inunda încăperile și va ține bacteriile departe.

Casa este plină de alergeni inclusiv în sezonul rece. Astfel, este important să aerisești încăperile, mai ales dacă te numeri printre persoanele care au probleme respiratorii. Specialiștii sunt de părere că geamurile deschise iarna vor ajuta la combaterea bacteriilor, dar și la apariția mucegaiului din casă.

Nu în ultimul rând, aerisirea încăperilor te va ajuta să scapi de virușii care ar putea să ducă la apariția răcelilor de sezon.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×