Reclamă

Trenduri de culori pentru living. Care sunt recomandările specialiștilor pentru anul 2023

Specialiștii în design interior au dezvăluit care sunt principalele trenduri de culori pentru living în anul 2023. Dacă te întrebi ce nuanțe se vor purta anul viitor, află că acestea sunt în general îndrăznețe și pline de semnificații aparte. Aceste nuanțe ar putea să aducă un suflu nou locuinței tale. Hai să aflăm împreună ce mai este nou în materie de design interior.

Publicat: 13 octombrie 2022, 6:49

În timpul pandemiei, oamenii au petrecut destul de mult timp acasă. Pandemia ne-a demonstrat că mediu în care trăim este extrem de important. Dacă te numeri printre persoanele care au renovat în acea perioadă, atunci acest material ar putea să fie exact ceea ce îți trebuie. Specialiștii în design interior dezvăluie semnificația culorilor care au ajuns în trend și ce anume le face să fie atât de speciale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trenduri de culori pentru living

Când vine vorba de culorile pe care le alegem în casă, specialiștii spun că trebuie să ne raportăm la schema de culori pe care o avem deja. Mobilierul trebuie să se potrivească cu tonurile pereților, a podelei, dar și a obiectelor de decor.

În 2023 se preconizează că vor prinde tot mai multă popularitate culorile calde, dar și tonurile neutre. Cea mai mare parte a timpului este petrecută în living.

Fie că este vorba de o reuniune de familie sau pur și simplu de o seară alături de persoana iubită, camera aceasta are o semnificație deosebită în casa noastră. Prin urmare, atenția la detalii nu trebuie să lipsească. Livingul trebuie să fie un spațiu primitor, care să te ajute să te relaxezi după o zi obositoare.

Când vine vorba de relaxare, experții în design spun că verdele este culoarea benefică pentru sănătatea ta mintală. Află mai multe despre psihologia din spatele acestei culori și cum îți poate influența stilul de viață.

Reclamă

Culori neutre

Nuanțele de maro bogate, maro cremos și detaliile gri-verzui creează o atmosferă sofistiată și un spațiu liniștitor. Acestea sunt unele dintre cele mai apreciate culori din anul 2023. Cele mai multe companii de design de mobilier se concentrează pe materiale naturale, cu texturi tactile și palete de culori cât mai neutre și restrânse.

Acest lucru duce la apariția unui nou trend, acela al culorilor neutre. Aceste culori oferă cadrul ideal pentru piesele artizanale. În plus sunt culori care nu acaparează atenția de la obiectele de mobilier sau cele de decor. În felul acesta spațiul va fi unul primitor, iar toată atenția vizitatorilor va fi îndreptată asupra obiectelor de design interior.

Reclamă

Verde și albastru

Verdele este o culoare vie și vibrantă care îți poate aduce armonie și liniște. Această culoare este recomandată de specialiștii în design, în special dacă te confrunți cu stări de anxietate. Verdele are proprietăți uimitoare asupra stării tale de spirit, spun studiile specialiștilor.

În 2023 verdele și albastrul capătă tot mai multă popularitate. Aceste nuanțe inspiră apropierea de natură. Alături de nuanțe de maro bogat sau crem palid, verdele și albastrul vor domina alegerile designerilor în 2023.

Acestea sunt revigorante și funcționează foarte bine împreună. Pentru a compensa aceste nuanțe reci, tot ce trebuie să faci este să alegi tonuri mai calde, cum ar fi un roz murdar sau un caramel cald, tonuri pe care să le incluzi în piesele de decor sau cele de mobilier.

Culori pastel

Culorile pastel sunt vesele și liniștitoare. Acestea sunt și ele printre preferatele anului 2023. Aceste culori sunt deja în tendințe când vine vorba de living și dormitor. Experții spun că sunt nuanțe dulci, ușor de integrat, mai ales dacă sunt completate de culori puțin mai reci.

Culorile pastel inspirată armonie și echilibru, prin urmare sunt ideale pentru zona de living. Dacă îți dorești un spațiu primitor, atunci acestea ar putea fi ideale pentru tine. Nu uita să aduci un plus atmosferei pe care o creezi cu ajutorul obiectelor de decor pe care le alegi.

Tonuri calde și reci

Dacă îți dorești să aduci un suflu nou livingului tău atunci poți lua în calcul folosirea culorii roz pentru pereți. Rozul pudrat este la mare căutare în 2023. Acesta trebuie completat cu tonuri reci care să se găsească în piesele de mobilier. Combinația subtilă de roz și bej pe pereți poate fi o altă alternativă ideală pentru tine.

Oferă un suflu cald locuinței. Pentru a contrasta frumos designul poți încerca prin a adăuga tonuri reci în jurul ferestrei. Amestecarea tonurilor reci și a celor calde necesită multă îndemânare. Specialiștii recomandă alegerea cu atenție a culorilor calde pe care le alegi.

Când vine vorba de piesele de mobilier, aceștia sunt de părere că lemnul este neutru ca textură și poate fi integrat cu ușurință  într-o cameră care este concepută cu ajutorul tonurilor calde și a celor reci. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×