Reclamă

Culori de draperii pe care să le eviți în dormitor. Ce recomandă designerii dacă vrei un somn odihnitor

Somnul este vital pentru organism. Pentru ca tu să te bucuri de beneficiile acestuia e important să ai un loc care să-ți ofere liniște și confort. Se pare că somnul poate fi influențat de alegerile în materie de design interior. Iată ce spun experții despre principalele culori de draperii pe care trebuie să le eviți în dormitor.

Publicat: 18 august 2022, 7:11

Impactul culorilor asupra subconștientului a fost deseori studiat de specialiști. Aceștia au ajuns la concluzia că anumite nuanțe pot avea un efect negativ asupra somnului odihnitor. Alegerea pe care o faci când vine vorba de amenajarea dormitorului poate face diferența dintre un somn de calitate și unul care te va lăsa complet neodihnită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Culori de draperii pe care să le eviți în dormitor

Dacă ai probleme din cauza somnului, atunci află că acestea ar putea să vină de la culorile din dormitor. Anumite nuanțe îți pot influența starea de spirit, dar și modul în care te odihnești. Atât așternuturile, cât și pernele au un impact asupra somnului tău. Hai să aflăm împreună ce culoare ar trebui să aibă draperiile din dormitor pentru a avea parte de un somn liniștit.

Violet

Când vine vorba de a avea un dormitor bine pus la punct, experții spun că ar fi bine să eviți culoarea violet.

Aceasta este una din nuanțele care nu te va ajuta să ai un somn odihnitor. În timp ce unii designeri sunt de părere că violetul relaxează, alții spun că în cantități exagerate duce la distragerea atenției și la agitație.

Reclamă

Roșu

Roșul se află pe lista de culori de draperii pe care e recomandat să le eviți în dormitor. Experții sunt de părere că această culoare îți poate afecta somnul odihnitor. Culoarea roșu este intensă și stimulează activitatea creierului.

Experții spun că aceasta provoacă sentimente de entuziasm sau în unele cazuri, de furie. Prea mult rou în dormitorul tău ar putea duce la creșterea pulsului, lucru care nu te va ajuta deloc să adormi.

Reclamă

Roșul este, de asemenea, una dintre cele mai energizante culori. Această culoare simbolizează pasiunea puterea, dar și conflictul. Toate aceste sentimente nu sunt recomandate în spațiul în care ar trebui să te relaxezi.

Orange

La fel ca roșul, culoarea orange este de evitat din cauza calităților sale energizante. Paige Anderson, designer de interior, a explicat ce efect are această culoare asupra subconștientului. Se pare că portocaliul stimulează activitatea creierului și  te face să te simți alertă. Acest lucru te va face să te relaxezi mult mai greu înainte de culcare.

Nu poți să adormi ușor dacă înainte de somn ești agitată. Nu uita că nu doar culorile draperiilor îți pot influența somnul. Culorile pernelor sunt la fel de importante când vine vorba de a obține un somn de calitate.

Galben

Galbenul este și el pe lista de culori de draperii pe care să le eviți în dormitor. Deși este o culoare veselă, care îți oferă o stare de bine, galbenul nu este recomandat în zonele de relaxare. Un studiu realizat recent a dezvăluit faptul că galbenul este una din cele mai puține inspirate culori pentru dormitor.

22% din respondenții care au dormit într-un loc cu draperii galbene au mărturisit că nu au reușit să se odihnească. Veselia acestui ton nu te va ajuta să te relaxezi sau să ai parte de un somn odihnitor, spun experții.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×