Reclamă

Culori de draperii pe care să le eviți în dormitor. Ce recomandă designerii dacă vrei un somn odihnitor

Somnul este vital pentru organism. Pentru ca tu să te bucuri de beneficiile acestuia e important să ai un loc care să-ți ofere liniște și confort. Se pare că somnul poate fi influențat de alegerile în materie de design interior. Iată ce spun experții despre principalele culori de draperii pe care trebuie să le eviți în dormitor.

Publicat: 18 august 2022, 7:11
Un dormitor cu draperii maro, culoare care nu se află pe lista de culori de draperii pe care ar trebui să le eviți în dormitor
Iată ce spun experții despre principalele culori de draperii pe care trebuie să le eviți în dormitor / Shutetrstock

Impactul culorilor asupra subconștientului a fost deseori studiat de specialiști. Aceștia au ajuns la concluzia că anumite nuanțe pot avea un efect negativ asupra somnului odihnitor. Alegerea pe care o faci când vine vorba de amenajarea dormitorului poate face diferența dintre un somn de calitate și unul care te va lăsa complet neodihnită.

Culori de draperii pe care să le eviți în dormitor

Dacă ai probleme din cauza somnului, atunci află că acestea ar putea să vină de la culorile din dormitor. Anumite nuanțe îți pot influența starea de spirit, dar și modul în care te odihnești. Atât așternuturile, cât și pernele au un impact asupra somnului tău. Hai să aflăm împreună ce culoare ar trebui să aibă draperiile din dormitor pentru a avea parte de un somn liniștit.

Violet

Când vine vorba de a avea un dormitor bine pus la punct, experții spun că ar fi bine să eviți culoarea violet.

Aceasta este una din nuanțele care nu te va ajuta să ai un somn odihnitor. În timp ce unii designeri sunt de părere că violetul relaxează, alții spun că în cantități exagerate duce la distragerea atenției și la agitație.

Reclamă

Roșu

Roșul se află pe lista de culori de draperii pe care e recomandat să le eviți în dormitor. Experții sunt de părere că această culoare îți poate afecta somnul odihnitor. Culoarea roșu este intensă și stimulează activitatea creierului.

Experții spun că aceasta provoacă sentimente de entuziasm sau în unele cazuri, de furie. Prea mult rou în dormitorul tău ar putea duce la creșterea pulsului, lucru care nu te va ajuta deloc să adormi.

Reclamă

Roșul este, de asemenea, una dintre cele mai energizante culori. Această culoare simbolizează pasiunea puterea, dar și conflictul. Toate aceste sentimente nu sunt recomandate în spațiul în care ar trebui să te relaxezi.

Orange

La fel ca roșul, culoarea orange este de evitat din cauza calităților sale energizante. Paige Anderson, designer de interior, a explicat ce efect are această culoare asupra subconștientului. Se pare că portocaliul stimulează activitatea creierului și  te face să te simți alertă. Acest lucru te va face să te relaxezi mult mai greu înainte de culcare.

Nu poți să adormi ușor dacă înainte de somn ești agitată. Nu uita că nu doar culorile draperiilor îți pot influența somnul. Culorile pernelor sunt la fel de importante când vine vorba de a obține un somn de calitate.

Galben

Galbenul este și el pe lista de culori de draperii pe care să le eviți în dormitor. Deși este o culoare veselă, care îți oferă o stare de bine, galbenul nu este recomandat în zonele de relaxare. Un studiu realizat recent a dezvăluit faptul că galbenul este una din cele mai puține inspirate culori pentru dormitor.

22% din respondenții care au dormit într-un loc cu draperii galbene au mărturisit că nu au reușit să se odihnească. Veselia acestui ton nu te va ajuta să te relaxezi sau să ai parte de un somn odihnitor, spun experții.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×