Nisipul se poate bloca în tamburul uscătorului, ceea ce înseamnă că prosoapele sau hainele folosite la plajă nu au ce să caute în el până nu sunt scuturate foarte bine. Nisipul poate deteriora tamburul, ceea ce poate duce la o reparație costisitoare. După o zi la plajă, scutură tot nisipul din rufe înainte de a le spăla și usca.
Haine cu păr
Încearcă să nu pui niciodată hainele care au mult păr pe ele, dacă ai în casă un blănos. Blana animalelor de companie va înfunda filtrul de scame sau pe cel de aerisire, ceea ce va duce la un timp mai mare de uscare sau la pericol de incendiu. Încearcă să folosești mereu perie de scame pe haine înainte de a le usca.
Haine cu bomboane în buzunar
Cu toate că este mult mai simplu să pui rapid rufele strânse de prin casă în mașina de spălat rufe și mai apoi în uscător, acestea trebuie verificate temeinic în fiecare buzunar. Mai ales dacă ai copii. Obiectele care se topesc ușor cum ar fi bomboanele sau guma de mestecat, nu numai că ele vor lăsa pete pe haine, dar sunt și sursă sigură de incendiu.
Haine cu vopea pe ele
În cazul în care ai vărsat vopsea pe haine, acestea din urmă nu mai au ce să caute în uscătorul de rufe. Materialele inflamabile plus căldura uscătorului reprezintă pericol de incendiu. Și acestea sunt în topul listei cu obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe.
Rucsac sau geantă
Rucsacii sau gențile nu au ce să caute în uscătorul de rufe. Chiar dacă mașina le va curăța mai repede de murdărie, iar uscătorul le va repune rapid în folosință, materialele din plastic se vor topi din cauza căldurii uscătorului. Cel mai bine este să eviți să le pui în uscător, cu excepția celor care sunt din bumbac și atât.
Haine din piele sau piele ecologică
Să pui jacheta din piele în uscătorul de rufe nu este deloc o idee bună. Pielea este un material delicat, iar căldura uscătorului va face haina să se deformeze sau să crape. Același lucru este valabil și pentru produsele din piele ecologică.
Haine din mătase sau dantelă
Hainele din mătase sau dantelă nu au ce să caute în uscătorul de rufe. Acestea se pot rupe, mai ales dacă au fermoar. Pentru a le păstra impecabile, acestea trebuie uscate întinse, pe o suprafață plată.
O cantitate pare mare de haine
Dacă ești tentată să umpli uscătorul până la refuz, nu este deloc un lucru care se poate transforma într-un obicei. Un uscător care are încărcătură mare va avea o eficiență mai mică. Pentru a păstra obiectul electrocasnic în stare bună, sarcina lui trebuie să aibă dimensiuni rezonabile de fiecare dată.