Reclamă

Obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe: cum se folosește corect

Uscătorul de rufe este un obiect electrocasnic care este din ce în ce mai des folosit în casă. Oamenii au descoperit recent cât de util este. În familiile cu mai mulți membri, acesta este chiar o necesitate. Cu toate acestea există obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe.

Publicat: 4 septembrie 2021, 7:41

De ce? Pentru că pur și simplu unele dintre ele se pot destrăma, altele pot strica uscătorul, iar altele reprezintă pericol de incendiu. Trebuie să verifici înainte de a porni uscătorul foarte bine eticheta produselor, scrie Lifehacker.com.

Obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe

Iată o listă cu produse care nu au ce să caute în uscătorul de rufe. Unele dintre ele sigur au ajuns în obiectul electrocasnic pe care tu îl deții. Informațiile sunt la îndemână, trebuie doar să te documentezi foarte bine.

Pentru a păstra mai mult timp garderoba, află cum se programează corect hainele la mașina de spălat, pe baza descoperirilor cercetătorilor.

Covorul de baie

Cauciucul de pe spatele covorului nu va rezista la căldura intensă a uscătorului. Acesta se poate sfărâma, ceea ce reprezintă un pericol iminent de incendiu, deci intră pe lista de obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe.

Reclamă

Șervețele parfumate

Deși șervețelele pentru miros dau un parfum plăcut hainelor, ele pot fi dăunătoare pentru obiect. Rezidurile adunate de el pot fi dăunătoare pentru uscător și se pot acumula pe filtrul obiectul electrocasnic, dăunând eficienței lui. În plus, acestea pot provoca mucegai în interior.

Haine cu nisip

Reclamă

Nisipul se poate bloca în tamburul uscătorului, ceea ce înseamnă că prosoapele sau hainele folosite la plajă nu au ce să caute în el până nu sunt scuturate foarte bine. Nisipul poate deteriora tamburul, ceea ce poate duce la o reparație costisitoare. După o zi la plajă, scutură tot nisipul din rufe înainte de a le spăla și usca.

Haine cu păr

Încearcă să nu pui niciodată hainele care au mult păr pe ele, dacă ai în casă un blănos. Blana animalelor de companie va înfunda filtrul de scame sau pe cel de aerisire, ceea ce va duce la un timp mai mare de uscare sau la pericol de incendiu. Încearcă să folosești mereu perie de scame pe haine înainte de a le usca.

Haine cu bomboane în buzunar

Cu toate că este mult mai simplu să pui rapid rufele strânse de prin casă în mașina de spălat rufe și mai apoi în uscător, acestea trebuie verificate temeinic în fiecare buzunar. Mai ales dacă ai copii. Obiectele care se topesc ușor cum ar fi bomboanele sau guma de mestecat, nu numai că ele vor lăsa pete pe haine, dar sunt și sursă sigură de incendiu.

Haine cu vopea pe ele

În cazul în care ai vărsat vopsea pe haine, acestea din urmă nu mai au ce să caute în uscătorul de rufe. Materialele inflamabile plus căldura uscătorului reprezintă pericol de incendiu. Și acestea sunt în topul listei cu obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe.

Rucsac sau geantă

Rucsacii sau gențile nu au ce să caute în uscătorul de rufe. Chiar dacă mașina le va curăța mai repede de murdărie, iar uscătorul le va repune rapid în folosință, materialele din plastic se vor topi din cauza căldurii uscătorului. Cel mai bine este să eviți să le pui în uscător, cu excepția celor care sunt din bumbac și atât.

Haine din piele sau piele ecologică

Să pui jacheta din piele în uscătorul de rufe nu este deloc o idee bună. Pielea este un material delicat, iar căldura uscătorului va face haina să se deformeze sau să crape. Același lucru este valabil și pentru produsele din piele ecologică.

Haine din mătase sau dantelă

Hainele din mătase sau dantelă nu au ce să caute în uscătorul de rufe. Acestea se pot rupe, mai ales dacă au fermoar. Pentru a le păstra impecabile, acestea trebuie uscate întinse, pe o suprafață plată.

O cantitate pare mare de haine

Dacă ești tentată să umpli uscătorul până la refuz, nu este deloc un lucru care se poate transforma într-un obicei. Un uscător care are încărcătură mare va avea o eficiență mai mică. Pentru a păstra obiectul electrocasnic în stare bună, sarcina lui trebuie să aibă dimensiuni rezonabile de fiecare dată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă pe un deal în timp ce privește la luna pe care se află semnul pentru zodia Fecioară
Horoscop
Tot ce trebuie să știi despre zodia Fecioară: trăsături și personalitate
Fecioarele sunt detectivii zodiacului, asta pentru că observă fiecare părticică a vieții printr-o lupă de care nu se pot despărți. Sunt foarte atente la ce din jur și pot să-ți spună foarte ușor dacă...
2
Regina Elisabeta într-o rochie labă cu o diademă din pietre rpețioase pe cap
Divertisment
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham. Motivul pentru care a luat această decizie cu puțin înainte de aniversarea celor 70 ani de domnie
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham din Norfolk. Conform publicației People, Majestatea Sa urmează să-și petreacă timpul aici pentru a-l comemora pe Prințul Philip, dar și pentru a celebra aniversarea a...
3
Salma Hayek într-o rochie neagră, cu un colier de argint la gât, în timp cepozează pe covorul roșu
Divertisment
Salma Hayek și-a impresionat fanii într-un costum de baie albastru. Ce imagini a distribuit actrița pe rețelele sociale
Salma Hayek și-a impresionat fanii de pe internet într-un costum de baie albastru. Actrița în vârstă de 55 de ani este în continuare în vacanță pe o insulă exotică. Vedeta nu a vrut să...
4
O masă plină cu dulciuri, ciocolată, gogoși, bomboane și alte alimente dulci în mijlocul cărora se află o tăbliță pe care scrie prea mult zahăr
Sănătate
Ce schimbări apar în corpul tău dacă renunți la zahăr. Motive care să te ajută să-ți învingi pofta de dulce
Reducerea alimentelor care conțin zahăr este o decizie excelentă dacă îți dorești să abordezi un stil de viață sănătos. Zahărul procesat poate avea efecte negative asupra corpului tău dacă este consumat în exces. Deși...
5
Un blat de lemn pe care se găsesc banane, semințe de chia, pere, nuci, grâne, afine și zmeură alături de câteva cuburi cu litere pentru a reprezenta principalelel alimente bogate în fibre
Sănătate
Alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga în dieta ta. De ce este important să le consumi
Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Ele pot să-ți îmbunătățească digestia, iar în unele cazuri să te ajute să pierzi în greutate. Un studiu realizat în Amercica a demonstrat fatul că 95%...
PARTENERI
×