Obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe: cum se folosește corect

Uscătorul de rufe este un obiect electrocasnic care este din ce în ce mai des folosit în casă. Oamenii au descoperit recent cât de util este. În familiile cu mai mulți membri, acesta este chiar o necesitate. Cu toate acestea există obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe.

Publicat: 4 septembrie 2021, 7:41

De ce? Pentru că pur și simplu unele dintre ele se pot destrăma, altele pot strica uscătorul, iar altele reprezintă pericol de incendiu. Trebuie să verifici înainte de a porni uscătorul foarte bine eticheta produselor, scrie Lifehacker.com.

Obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe

Iată o listă cu produse care nu au ce să caute în uscătorul de rufe. Unele dintre ele sigur au ajuns în obiectul electrocasnic pe care tu îl deții. Informațiile sunt la îndemână, trebuie doar să te documentezi foarte bine.

Pentru a păstra mai mult timp garderoba, află cum se programează corect hainele la mașina de spălat, pe baza descoperirilor cercetătorilor.

Covorul de baie

Cauciucul de pe spatele covorului nu va rezista la căldura intensă a uscătorului. Acesta se poate sfărâma, ceea ce reprezintă un pericol iminent de incendiu, deci intră pe lista de obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe.

Șervețele parfumate

Deși șervețelele pentru miros dau un parfum plăcut hainelor, ele pot fi dăunătoare pentru obiect. Rezidurile adunate de el pot fi dăunătoare pentru uscător și se pot acumula pe filtrul obiectul electrocasnic, dăunând eficienței lui. În plus, acestea pot provoca mucegai în interior.

Haine cu nisip

Nisipul se poate bloca în tamburul uscătorului, ceea ce înseamnă că prosoapele sau hainele folosite la plajă nu au ce să caute în el până nu sunt scuturate foarte bine. Nisipul poate deteriora tamburul, ceea ce poate duce la o reparație costisitoare. După o zi la plajă, scutură tot nisipul din rufe înainte de a le spăla și usca.

Haine cu păr

Încearcă să nu pui niciodată hainele care au mult păr pe ele, dacă ai în casă un blănos. Blana animalelor de companie va înfunda filtrul de scame sau pe cel de aerisire, ceea ce va duce la un timp mai mare de uscare sau la pericol de incendiu. Încearcă să folosești mereu perie de scame pe haine înainte de a le usca.

Haine cu bomboane în buzunar

Cu toate că este mult mai simplu să pui rapid rufele strânse de prin casă în mașina de spălat rufe și mai apoi în uscător, acestea trebuie verificate temeinic în fiecare buzunar. Mai ales dacă ai copii. Obiectele care se topesc ușor cum ar fi bomboanele sau guma de mestecat, nu numai că ele vor lăsa pete pe haine, dar sunt și sursă sigură de incendiu.

Haine cu vopea pe ele

În cazul în care ai vărsat vopsea pe haine, acestea din urmă nu mai au ce să caute în uscătorul de rufe. Materialele inflamabile plus căldura uscătorului reprezintă pericol de incendiu. Și acestea sunt în topul listei cu obiecte pe care nu trebuie să le pui în uscătorul de rufe.

Rucsac sau geantă

Rucsacii sau gențile nu au ce să caute în uscătorul de rufe. Chiar dacă mașina le va curăța mai repede de murdărie, iar uscătorul le va repune rapid în folosință, materialele din plastic se vor topi din cauza căldurii uscătorului. Cel mai bine este să eviți să le pui în uscător, cu excepția celor care sunt din bumbac și atât.

Haine din piele sau piele ecologică

Să pui jacheta din piele în uscătorul de rufe nu este deloc o idee bună. Pielea este un material delicat, iar căldura uscătorului va face haina să se deformeze sau să crape. Același lucru este valabil și pentru produsele din piele ecologică.

Haine din mătase sau dantelă

Hainele din mătase sau dantelă nu au ce să caute în uscătorul de rufe. Acestea se pot rupe, mai ales dacă au fermoar. Pentru a le păstra impecabile, acestea trebuie uscate întinse, pe o suprafață plată.

O cantitate pare mare de haine

Dacă ești tentată să umpli uscătorul până la refuz, nu este deloc un lucru care se poate transforma într-un obicei. Un uscător care are încărcătură mare va avea o eficiență mai mică. Pentru a păstra obiectul electrocasnic în stare bună, sarcina lui trebuie să aibă dimensiuni rezonabile de fiecare dată.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Actrița Renee Zellweger într-o cămașă albă și cu un sacou negru la Gala Premiilor Oscar
Divertisment
Renée Zellweger este de nerecunoscut. Cum a fost surprinsă actrița pe platourile de filmare din New Orleans
Actrița Renée Zellweger este de nerecunoscut în cel mai nou rol pe care îl interpretează. Vedeta în vârstă de 52 de ani a fost surprinsă pe platourile de filmare din New Orleans, în timp...
2
O zână frumoasă, în rochie roșie, elegantă, care se află pe lista cu zodii care se vor îndrăgosti de un prieten pe data de 14 octombrie 2021
Horoscop
Zodii care se vor îndrăgosti de un prieten pe data de 14 octombrie 2021. 3 nativi care dau frâu liber sentimentelor
Odată ce Luna e în Vărsător, talentul, bunătatea, individualitatea și compasiunea sunt cuvintele de ordine pentru anumiți nativi ai zodiacului. Acest lucru înseamnă că sunt zodii care simt nevoia să aibă pace și dragoste...
3
Hailey Bieber a participat la evenimentul organizat de Tiffany & Co, din anul 2018. A purtat o rochie albă, fără bretele. Fundal albastru deschis
Divertisment
Hailey Bieber a făcut o greșeală vestimentară faimoasă. Cum a fost surprinsă pe stradă
Hailey Bieber a făcut o greșeală vestimentară faimoasă. Soția lui Justin Bieber a fost surprinsă de paparazzi pe stradă, într-o ținută cu un detaliu care a atras atenția fotografilor. Hailey Bieber (Hailey Rhode Baldwin...
4
Cântărața Halsey cu părul roz prins într-o coadă lejeră, după ce a purtat o ținută all black, cu papion la gât și cămașă albă
Divertisment
Halsey a purtat o ținută all black. Ce imagini a distribuit cântăreața pe rețelele sociale
Halsey a purtat o ținută all black și a atras atenția tuturor. Cântăreața a fost surprinsă pe străzile din New York în timp ce se îndrepta la un show de televiziune, Saturday Night Live,...
5
Jennifer Lopez într-o rochie albă în brațele lui Ben Affleck la costum la Festivalul de Film de la Veneția 2021
Divertisment
Jennifer Lopez a adoptat un trend nou. Ce a purtat vedeta la întâlnirea cu Ben Affleck
Jennifer Lopez și Ben Affleck au ieșit la o nouă întâlnire. După ce și-au făcut apariția pe covorul roșu la premiera filmului The Last Duel din New York, cei doi au decis să mai...
PARTENERI
×