Reclamă

Cum să-ți organizezi eficient garderoba

Ordinea nu este punctul forte al tuturor, dar garderoba noastră este un spațiu sacru și ar trebui să ne facă plăcere sa o perfecționăm. Dacă simplul fapt de a te îmbrăca în fiecare dimineață rezultă în haos absolut, află cum să-ți organizezi eficient garderoba de la oamenii care o fac în mod profesionist.

Adelina Miron
Adelina Miron
Publicat: 17 iulie 2021, 8:28 / Actualizat: 9 ianuarie 2023, 16:00

Înainte de a afla cum să-ți organizezi eficient garderoba și să pui în aplicare sfaturile, experții subliniază că trebuie să treci printr-o sesiune de sortare. Acordă atenție fiecărei piese vestimentară pe care o ai și renunță la ceea ce nu mai porți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Profită de tot spațiul pe care îl ai

Raftul de sus al dulapului tinde să devină spațiul de depozitare al obiectelor de care te atingi mai rar. Hanoracele, eșarfele, gențile și altele similare ajung să se amestece în grămezi dezordonate care stau să cadă pe marginea sertarului.

Potrivit organizatorului profesionist consultat de InStyle, Stacey Agin Murray, acesta este un spațiu esențial atunci când vine vorba de curățenie. Separatoarele te pot ajuta să profiți la maximum de acest spațiu. 

„Așezați unul pe ambele părți ale unui teanc de pulovere pentru a împiedica grămada de haine să se deranjeze. Împărțiți spațiul raftului prin separatoare pentru a crea ‘locuri de parcare’ pentru gențile de mână mari, hanorace sau seturi de cearșafuri pentru pat”, spune expertul. 

Înființează o cutie pentru donații sau pentru depozitare

Reclamă

Chiar dacă ți-ai sortat garderoba înainte de a o reorganiza, poate ai ratat câteva cămăși sau pantaloni. Pentru a evita o altă sesiune majoră de organizare pe viitor, experta în organizare Jane Stoller sugerează să păstrezi o cutie sau o geantă în dulapul tău pentru a servi drept loc de depozitare al pieselor vestimentare pe care nu le mai porți.

Folosește un înălțător

Organizarea nu presupune doar gruparea unor piese similare. Curățenia face parte din proces. Din păcate, păstrarea hainelor bine împăturite în orice moment este mult mai ușor de gândit decât de făcut. Trucul este să lucrezi la nivelul ochilor, chiar dacă asta înseamnă să-ți cumperi un scaun pentru a ajunge acolo.

Reclamă

Când scoți o haină împăturită din mijlocului teancului, este mai bine să lucrezii la nivelul ochilor decât să tragi neglijent de ea. Un înălțător își va fi de mare ajutor în această situație.

Separă hainele pe anotimpuri

Unul dintre cele mai simple moduri de a-ți organiza dulapul și de a face inventarul piesele vestimentare pe care o să le îmbraci în următoarea perioadă este să le sortezi pe anotimpuri. Așează hainele pe care le vei îmbrăca peste trei sau șase luni într-un spațiu de depozitare separat. Poți folosi pungi de depozitare sau pungi de compresie pentru acest lucru.

Creează un aspect atrăgător garderobei

Fiecare cameră, colț și spațiu din locuința ta, chiar și dulapul, transmite energia pe care tu o creezi. Pentru Kate Turk, designer de interior, obiectivul este să organizeze dulapul unui client astfel încât să se simtă de parcă ar face cumpărături de fiecare dată când îl deschide.

„Adaugă doar acel ceva în plus care te face să îți dorești cu adevărat să menții curățenia” spune Kate Turk.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×