Reclamă

Cum să devii invizibilă în calea țânțarilor. Cercetătorii au descoperit o metodă inovatoare

Potrivit unui studiu recent, eliminarea a doi dintre receptorii de detectare a luminii ar putea afecta capacitatea acestor dăunători de a te detecta. Cum să devii invizibilă în calea țânțarilor.

Publicat: 28 august 2021, 7:31

Publicația People scrie că oamenii de știință au găsit o metodă inovatoare. Ea te poate ajuta să devii invizibilă în calea țânțarilor. Folosind un instrument de editare genică numit Crispr-Cas9, cercetătorii au descoperit o modalitate de a face oamenii aproape invizibili în ochii țânțarilor. Aceștia folosesc indicii vizuale întunecate pentru a vâna. Informația a fost făcută publică în cadrul unei noi lucrări publicate în revista Current Biology.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dr. Thakre, care nu a fost implicată în cercetare, a spus că a văzut studiul ca pe un „început excelent” pentru a înțelege ce controlează vederea țânțarilor.

Cum să devii invizibilă în calea țânțarilor

Prin eliminarea a doi dintre receptorii de detectare a luminii din ochii țânțarilor, oamenii de știință spun că le poți împiedica capacitatea de a te urmări. Craig Montell, neurobiolog la Universitatea din California, Santa Barbara, și autor al studiului, a declarat pentru The New York Times că, dacă țânțarii femele nu pot găsi o gazdă adecvată, vor zbura direct către următoarea țintă, cea mai apropiată.

„De asemenea, pot detecta unele indicii organice de pe pielea noastră”, a declarat Montrell pentru Times. El a numit căldura, umiditatea și mirosul drept principalii vinovați.

În timpul experimentului, cercetătorii au folosit dioxidul de carbon la capătul unui tunel pe care l-au creat cu 100 de dolari. Ei au dorit să vadă dacă anumite grupuri de țânțari mai pot găsi cu succes gazda. După testarea a două proteine ​​pe care le bănuiau vinovate, Montell și autorul principal Yinpeng Zhan le-au eliminat pe amândouă din setul de subiecți supuși testării pentru a vedea dacă au în continuare capacitatea de a vedea obiecte întunecate. Nu au făcut-o. Dar nici nu erau complet orbi, conform unor teste ulterioare.

Reclamă

Iată ce ar trebui să conțină o trusă medicală în cazul în care se întâmplă să ai nevoie.

Care este soluția

Deci, ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar fi nedetectabili pentru țânțari? Montell a sugerat că populația speciei va dispărea. Cum? Femelele se vor chinui mult să găsească sângele necesar ouălor lor.

Reclamă

În fiecare an, țânțarii sunt responsabili de infectarea a milioane de persoane cu boli mortale. Printre ele se numără dengue, Zika și virusul West Nile. De fapt, acest experiment ar putea ajuta la orientarea viitoarelor strategii privind controlul țânțarilor.

„Cu cât înțelegem mai bine cum simt oamenii, cu atât mai bine putem controla țânțarii”, a declarat Zhan pentru Times.

În 1937, oamenii de știință au descoperit că această specie de țânțar era în mod special atrasă de hainele închise la culoare. Dar mecanismul molecular prin care țânțarii și-au simțit vizual țintele era în mare parte necunoscut. Experții au îndemnat oamenii încă de atunci să facă schimbări în garderobă. Ei i-au îndemnat să evite purtarea hainelor închise al culoare în timpul activităților în aer. Cel mai bine este să ai grijă seara în timpul sezonului de vârf al țânțarilor sau la răsărit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×