Plante care țin căpușele la distanță: sunt aliați de nădejde

Cum vara și-a intrat în drepturi și temperaturile au început să crească în termometre, fiecare vrea să petreacă cât mai mult timp în afara casei. Cu toate acestea, la ce plante care țin căpușele la distanță poți apela ca să te protejezi. Există o mulțime care te pot ajuta să rezolvi problema ușor, fără costuri prea mari de întreținere.

Publicat: 10 iulie 2021, 7:41

Căpușele pot provoca o mulțime de probleme organismului. Deși mușcătura nu este dureroasă, bolile pe care le pot transmite căpușele pot fi devastatoare. Aceste insecte pot provoca inflamație, mâncărime, neliniște și iritarea pielii, în cel mai fericit caz. Dacă lucrurile se complică se poate ajunge la anemie, tenie și infecții bacteriene. De asemenea, pot transmite viruși, inclusiv: febra africană, anaplasmoza, virusul Heartland, boala Lyme, febra Q, meningoencefalită, tularemie.

Plante care țin căpușele la distanță

Costul tratamentului pentru aceste afecțiuni provocate de căpușe este unul ridicat, dar mușcătura acestei insecte poate provoca și decesul. Soluția ca să scapi de ele nu este dată numai de produse chimice. Există și plante care resping căpușele și le țin la distanță.

Dacă ești interesată de câteva plante care țin căpușele la distanță, atunci acest articol este pentru tine. În cazul în care locuiești la casă, acestea pot fi plantate în curte sau în jurul casei, se întrețin foarte ușor și se adaptează foarte bine atât în exteriorul locuinței, cât și la interior.

Cum funcționează plantele care țin căpușele la distanță

Plantele sunt principala sursă de hrană pentru multe insecte. Cu toate acestea, ele și-au dezvoltat arme de auto-apărare împotriva acestor dăunători. Unele plante produc toxine sau uleiuri esențiale pentru a se proteja de insecte.

Uleiurile esențiale pe care le produc plantele au avantajul de a fi un insecticid natural care ține departe arahnidele, acarienii și insectele. Uleiurile esențiale pot fi un agent de respingere care perturbă metabolismul sau sistemul nervos al insectei. Unele plante au proprietăți antimicrobiene sau proprietăți antifungice pentru a se proteja. De asemenea, puteți găsi plante cu proprietăți antiparazitare.

Fă din plante un aliat de nădejde pentru protejarea proprietății și a organismului tău.

Rozmarinul

Pe lista plantelor care țin căpușele la distanță este rozmarinul. Acesta face parte din categoria plantelor foarte parfumate, care se adaptează ușor și la interior și la exterior. Este o plantă veșnic verde, care ține la distanță o mulțime de insecte. Te poate ajuta să scapi de muște și țânțari, dar este eficient și pentru căpușe și purici. Poți folosi uleiul din rozmarin pe haine pentru un strat de protecție.

Usturoiul

Majoritatea se gândește la usturoi ca la un ingredient pentru mâncare. Mirosul lui este incofundabil și nu e de mirare că se află pe lista plantelor care țin căpușele la distanță. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești cățeii de usturoi și să-i răspândești în perimetrul care te interesează pe tine.

Gălbenele

Gălbenelele sunt îndrăgite pentru culorile lor frumoase și pentru că sunt ușor de întreținut. Acestea se numără printre preferatele pasionaților de grădinărit de la începători până la avansați. Au un parfum subtil și țin la distanță căpușele, puricii, gândacii sau păduchii. Nu e nevoie să le faci nimic pentru a se transforma în inamicii dăunătorilor. Se adaptează ușor în orice fel de mediu, nu ocupă mult spațiu, dar sunt plăcute vizual.

Mușcatele

Mușcatele intră și ele pe lista plantelor care țin căpușele la distanță și sunt foarte eficiente. Mușcata conține o mulțime de uleiuri esențiale care o transformă într-un repelent de temut pentru dăunători precum căpușele. Poate avea consecințe negative pentru sistemul lor senzorial sau pentru organele interne. Uleiurile obține din mușcate sunt puternice, dar sunt suficient de sigure pentru a se aplica direct pe pielea Poți dilua în apă aceste uleiuri pentru a crea un spray care să îți acopere pielea și hainele. Pulverizează-l înainte de a ieși din casă.

Crizantemele

Crizantemele sunt plante care resping căpușele. De obicei sunt plante pe care le vezi pe la mai toate balcoanele sau terasele pentru că sunt ușor de plantat și întreținut. Crizantemele conțin un compus chimic care apare în mod natural în această plantă și care oprește sistemul nervos al căpușelor. Aceste flori se dezvoltă foarte bine în ghivece în interior, în locuri însorite. Crizantemele sunt și pe lista plantelor care purifică aerul în locuință, deci beneficiile lor sunt nenumărate.

Lavanda

Lavanda este bine cunoscută pentru efectele sale sedative și este un ulei esențial popular pentru relaxare și somn. Cu toate acestea, lavanda este, de asemenea, o plantă care respinge căpușele și alte insecte. Are un parfum puternic și dulce, care poate mirosi prea tare în spații mici, dar este minunat în aer liber. Uleiul obținut din lavandă poate face mirosul mai puternic. De asemenea, este posibil să faceți un spray folosind ulei esențial de lavandă și apă.

Trandafirii

Trandafirii sunt plante care țin la distanță căpușele, dar funcționează împotriva lor numai atunci când trandafirii înfloresc. Când planta nu are flori, nu sunt la fel de eficiente. Cu toate acestea, trandafirii sunt foarte rezistenți odată ce prind rădăcini, iar tulpinile lor spinoase îi fac o țintă dificilă pentru orice prădător care i-ar putea ataca. Trandafirii au un miros foarte dulce, care persistă mult timp seara. Sunt eficienți și la respingerea țânțarilor.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
3
Regina Elisabeta la un eveniment din cadrul Westminster Abbey, 2018. Poartă un costum grena, accesorizat cu o pălărie grena, cu flori roz, fundal bej
Divertisment
Cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta. Prințul William și Prințul Harry nu ar fi favoriții ei
Mulți se întreabă cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta, dar, potrivit apropiaților, nu e nici Prințul William, nici Prințul Harry, ci o moștenitoare despre care puțini știu. Cei mai cunoscuți nepoți ai Reginei...
4
Kate Middleton, fotografie portret, într-o maletă roșie, în timp ce zâmbește
Divertisment
Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil. Ținuta îndrăzneață pentru care a optat Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge i-a luat din nou pe toți prin surpridere. Aceasta a arătat spectaculos, la fel ca întotdeauna, la cea mai recentă apariție în public. Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil,...
5
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe agenții de modele. Numele ei...
PARTENERI
×