Reclamă

Plante care țin căpușele la distanță: sunt aliați de nădejde

Cum vara și-a intrat în drepturi și temperaturile au început să crească în termometre, fiecare vrea să petreacă cât mai mult timp în afara casei. Cu toate acestea, la ce plante care țin căpușele la distanță poți apela ca să te protejezi. Există o mulțime care te pot ajuta să rezolvi problema ușor, fără costuri prea mari de întreținere.

Publicat: 10 iulie 2021, 7:41

Căpușele pot provoca o mulțime de probleme organismului. Deși mușcătura nu este dureroasă, bolile pe care le pot transmite căpușele pot fi devastatoare. Aceste insecte pot provoca inflamație, mâncărime, neliniște și iritarea pielii, în cel mai fericit caz. Dacă lucrurile se complică se poate ajunge la anemie, tenie și infecții bacteriene. De asemenea, pot transmite viruși, inclusiv: febra africană, anaplasmoza, virusul Heartland, boala Lyme, febra Q, meningoencefalită, tularemie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante care țin căpușele la distanță

Costul tratamentului pentru aceste afecțiuni provocate de căpușe este unul ridicat, dar mușcătura acestei insecte poate provoca și decesul. Soluția ca să scapi de ele nu este dată numai de produse chimice. Există și plante care resping căpușele și le țin la distanță.

Dacă ești interesată de câteva plante care țin căpușele la distanță, atunci acest articol este pentru tine. În cazul în care locuiești la casă, acestea pot fi plantate în curte sau în jurul casei, se întrețin foarte ușor și se adaptează foarte bine atât în exteriorul locuinței, cât și la interior.

Cum funcționează plantele care țin căpușele la distanță

Plantele sunt principala sursă de hrană pentru multe insecte. Cu toate acestea, ele și-au dezvoltat arme de auto-apărare împotriva acestor dăunători. Unele plante produc toxine sau uleiuri esențiale pentru a se proteja de insecte.

Reclamă

Uleiurile esențiale pe care le produc plantele au avantajul de a fi un insecticid natural care ține departe arahnidele, acarienii și insectele. Uleiurile esențiale pot fi un agent de respingere care perturbă metabolismul sau sistemul nervos al insectei. Unele plante au proprietăți antimicrobiene sau proprietăți antifungice pentru a se proteja. De asemenea, puteți găsi plante cu proprietăți antiparazitare.

Fă din plante un aliat de nădejde pentru protejarea proprietății și a organismului tău.

Rozmarinul

Reclamă

Pe lista plantelor care țin căpușele la distanță este rozmarinul. Acesta face parte din categoria plantelor foarte parfumate, care se adaptează ușor și la interior și la exterior. Este o plantă veșnic verde, care ține la distanță o mulțime de insecte. Te poate ajuta să scapi de muște și țânțari, dar este eficient și pentru căpușe și purici. Poți folosi uleiul din rozmarin pe haine pentru un strat de protecție.

Usturoiul

Majoritatea se gândește la usturoi ca la un ingredient pentru mâncare. Mirosul lui este incofundabil și nu e de mirare că se află pe lista plantelor care țin căpușele la distanță. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești cățeii de usturoi și să-i răspândești în perimetrul care te interesează pe tine.

Gălbenele

Gălbenelele sunt îndrăgite pentru culorile lor frumoase și pentru că sunt ușor de întreținut. Acestea se numără printre preferatele pasionaților de grădinărit de la începători până la avansați. Au un parfum subtil și țin la distanță căpușele, puricii, gândacii sau păduchii. Nu e nevoie să le faci nimic pentru a se transforma în inamicii dăunătorilor. Se adaptează ușor în orice fel de mediu, nu ocupă mult spațiu, dar sunt plăcute vizual.

Mușcatele

Mușcatele intră și ele pe lista plantelor care țin căpușele la distanță și sunt foarte eficiente. Mușcata conține o mulțime de uleiuri esențiale care o transformă într-un repelent de temut pentru dăunători precum căpușele. Poate avea consecințe negative pentru sistemul lor senzorial sau pentru organele interne. Uleiurile obține din mușcate sunt puternice, dar sunt suficient de sigure pentru a se aplica direct pe pielea Poți dilua în apă aceste uleiuri pentru a crea un spray care să îți acopere pielea și hainele. Pulverizează-l înainte de a ieși din casă.

Crizantemele

Crizantemele sunt plante care resping căpușele. De obicei sunt plante pe care le vezi pe la mai toate balcoanele sau terasele pentru că sunt ușor de plantat și întreținut. Crizantemele conțin un compus chimic care apare în mod natural în această plantă și care oprește sistemul nervos al căpușelor. Aceste flori se dezvoltă foarte bine în ghivece în interior, în locuri însorite. Crizantemele sunt și pe lista plantelor care purifică aerul în locuință, deci beneficiile lor sunt nenumărate.

Lavanda

Lavanda este bine cunoscută pentru efectele sale sedative și este un ulei esențial popular pentru relaxare și somn. Cu toate acestea, lavanda este, de asemenea, o plantă care respinge căpușele și alte insecte. Are un parfum puternic și dulce, care poate mirosi prea tare în spații mici, dar este minunat în aer liber. Uleiul obținut din lavandă poate face mirosul mai puternic. De asemenea, este posibil să faceți un spray folosind ulei esențial de lavandă și apă.

Trandafirii

Trandafirii sunt plante care țin la distanță căpușele, dar funcționează împotriva lor numai atunci când trandafirii înfloresc. Când planta nu are flori, nu sunt la fel de eficiente. Cu toate acestea, trandafirii sunt foarte rezistenți odată ce prind rădăcini, iar tulpinile lor spinoase îi fac o țintă dificilă pentru orice prădător care i-ar putea ataca. Trandafirii au un miros foarte dulce, care persistă mult timp seara. Sunt eficienți și la respingerea țânțarilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×