Reclamă

Plante care țin căpușele la distanță: sunt aliați de nădejde

Cum vara și-a intrat în drepturi și temperaturile au început să crească în termometre, fiecare vrea să petreacă cât mai mult timp în afara casei. Cu toate acestea, la ce plante care țin căpușele la distanță poți apela ca să te protejezi. Există o mulțime care te pot ajuta să rezolvi problema ușor, fără costuri prea mari de întreținere.

Publicat: 10 iulie 2021, 7:41

Căpușele pot provoca o mulțime de probleme organismului. Deși mușcătura nu este dureroasă, bolile pe care le pot transmite căpușele pot fi devastatoare. Aceste insecte pot provoca inflamație, mâncărime, neliniște și iritarea pielii, în cel mai fericit caz. Dacă lucrurile se complică se poate ajunge la anemie, tenie și infecții bacteriene. De asemenea, pot transmite viruși, inclusiv: febra africană, anaplasmoza, virusul Heartland, boala Lyme, febra Q, meningoencefalită, tularemie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante care țin căpușele la distanță

Costul tratamentului pentru aceste afecțiuni provocate de căpușe este unul ridicat, dar mușcătura acestei insecte poate provoca și decesul. Soluția ca să scapi de ele nu este dată numai de produse chimice. Există și plante care resping căpușele și le țin la distanță.

Dacă ești interesată de câteva plante care țin căpușele la distanță, atunci acest articol este pentru tine. În cazul în care locuiești la casă, acestea pot fi plantate în curte sau în jurul casei, se întrețin foarte ușor și se adaptează foarte bine atât în exteriorul locuinței, cât și la interior.

Cum funcționează plantele care țin căpușele la distanță

Plantele sunt principala sursă de hrană pentru multe insecte. Cu toate acestea, ele și-au dezvoltat arme de auto-apărare împotriva acestor dăunători. Unele plante produc toxine sau uleiuri esențiale pentru a se proteja de insecte.

Reclamă

Uleiurile esențiale pe care le produc plantele au avantajul de a fi un insecticid natural care ține departe arahnidele, acarienii și insectele. Uleiurile esențiale pot fi un agent de respingere care perturbă metabolismul sau sistemul nervos al insectei. Unele plante au proprietăți antimicrobiene sau proprietăți antifungice pentru a se proteja. De asemenea, puteți găsi plante cu proprietăți antiparazitare.

Fă din plante un aliat de nădejde pentru protejarea proprietății și a organismului tău.

Rozmarinul

Reclamă

Pe lista plantelor care țin căpușele la distanță este rozmarinul. Acesta face parte din categoria plantelor foarte parfumate, care se adaptează ușor și la interior și la exterior. Este o plantă veșnic verde, care ține la distanță o mulțime de insecte. Te poate ajuta să scapi de muște și țânțari, dar este eficient și pentru căpușe și purici. Poți folosi uleiul din rozmarin pe haine pentru un strat de protecție.

Usturoiul

Majoritatea se gândește la usturoi ca la un ingredient pentru mâncare. Mirosul lui este incofundabil și nu e de mirare că se află pe lista plantelor care țin căpușele la distanță. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești cățeii de usturoi și să-i răspândești în perimetrul care te interesează pe tine.

Gălbenele

Gălbenelele sunt îndrăgite pentru culorile lor frumoase și pentru că sunt ușor de întreținut. Acestea se numără printre preferatele pasionaților de grădinărit de la începători până la avansați. Au un parfum subtil și țin la distanță căpușele, puricii, gândacii sau păduchii. Nu e nevoie să le faci nimic pentru a se transforma în inamicii dăunătorilor. Se adaptează ușor în orice fel de mediu, nu ocupă mult spațiu, dar sunt plăcute vizual.

Mușcatele

Mușcatele intră și ele pe lista plantelor care țin căpușele la distanță și sunt foarte eficiente. Mușcata conține o mulțime de uleiuri esențiale care o transformă într-un repelent de temut pentru dăunători precum căpușele. Poate avea consecințe negative pentru sistemul lor senzorial sau pentru organele interne. Uleiurile obține din mușcate sunt puternice, dar sunt suficient de sigure pentru a se aplica direct pe pielea Poți dilua în apă aceste uleiuri pentru a crea un spray care să îți acopere pielea și hainele. Pulverizează-l înainte de a ieși din casă.

Crizantemele

Crizantemele sunt plante care resping căpușele. De obicei sunt plante pe care le vezi pe la mai toate balcoanele sau terasele pentru că sunt ușor de plantat și întreținut. Crizantemele conțin un compus chimic care apare în mod natural în această plantă și care oprește sistemul nervos al căpușelor. Aceste flori se dezvoltă foarte bine în ghivece în interior, în locuri însorite. Crizantemele sunt și pe lista plantelor care purifică aerul în locuință, deci beneficiile lor sunt nenumărate.

Lavanda

Lavanda este bine cunoscută pentru efectele sale sedative și este un ulei esențial popular pentru relaxare și somn. Cu toate acestea, lavanda este, de asemenea, o plantă care respinge căpușele și alte insecte. Are un parfum puternic și dulce, care poate mirosi prea tare în spații mici, dar este minunat în aer liber. Uleiul obținut din lavandă poate face mirosul mai puternic. De asemenea, este posibil să faceți un spray folosind ulei esențial de lavandă și apă.

Trandafirii

Trandafirii sunt plante care țin la distanță căpușele, dar funcționează împotriva lor numai atunci când trandafirii înfloresc. Când planta nu are flori, nu sunt la fel de eficiente. Cu toate acestea, trandafirii sunt foarte rezistenți odată ce prind rădăcini, iar tulpinile lor spinoase îi fac o țintă dificilă pentru orice prădător care i-ar putea ataca. Trandafirii au un miros foarte dulce, care persistă mult timp seara. Sunt eficienți și la respingerea țânțarilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
O sală de clasă cu o tablă pe care este scris Succes
Timp liber
Mesaje pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a. Cele mai frumoase urări și gânduri la sfârșit de gimnaziu
În ziua absolvirii, în care se încheie un ciclu academic, emoțiile sunt intense. Elevii, profesorii, părinții, cu toții au trăiri intense și sărbătoresc parcursul pe care l-au avut împreună. Dacă vrei să bucuri un...
3
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
4
Divertisment
Costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte. Cine este vedeta care a făcut furori cu silueta ei în vacanță
Arabella Chi a ales costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte. Diva și-a expus fizicul de invidiat într-un costum dintr-o singură piesă. Paparazzi au fotografiat-o din cele mai bune unghiuri,...
5
femeie frumoasă îmbrăcată într-un costum portocaliu stă în picioare într-un avion privat
Horoscop
2 zodii care sunt predestinate să ajungă bogate în iunie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Energia astrologică reușește să atingă doar doi nativi atunci când vorbim de partea financiară. Află care sunt acele 2 zodii care sunt predestinate să ajungă bogate în iunie 2024. Este extrem de benefic să...
PARTENERI
×