Reclamă
căpușă
Sănătate
// 29 mai 2024
Măsuri de protecție împotriva căpușelor. La ce e recomandat să fii atentă când ieși în natură
Te întrebi ce măsuri de protecție poți lua împotriva căpușelor? Descoperă la ce e recomandat să fii atentă atunci când ieși în natură. Căpușele pot fi purtătoare de boli, un motiv în plus pentru care e recomandat să fii foarte atentă atunci când faci o plimbare în parc sau în aer liber.
Reclamă
Sănătate
// 12 iulie 2023
De ce să nu scoți o căpușă cu degetele. La ce riscuri te poți expune
Multe persoane iubesc plimbările în aer liber și adoră să-și petreacă timpul în parc. Însă, anotimpul cald vine cu o serie de riscuri, care includ mușcăturile insectelor parazite. Află de ce să nu scoți o căpușă cu degetele și ce boli poate transmite aceasta.
Sănătate
// 20 iulie 2021
Ce faci dacă te înțeapă o căpușă. Măsuri pe care le poți lua pentru prevenirea apariției bolii Lyme
Cum vara și-a intrat în drepturi, iar căldura este din ce în ce mai mare, este momentul oportun să afli ce trebuie să faci dacă te înțeapă o căpușă. Multe căpușe nu transmit boli. Totuși este bine de știut care sunt măsurile pe care trebuie să le iei în cazul în care ai fost mușcată de o căpușă. Există unele specii care pot transmite boli grave, precum boala Lyme. Mușcăturile de căpișă sunt extrem de periculoase și pot transmite nenumărate boli.
Sănătate
// 10 iulie 2021
Plante care țin căpușele la distanță: sunt aliați de nădejde
Cum vara și-a intrat în drepturi și temperaturile au început să crească în termometre, fiecare vrea să petreacă cât mai mult timp în afara casei. Cu toate acestea, la ce plante care țin căpușele la distanță poți apela ca să te protejezi. Există o mulțime care te pot ajuta să rezolvi problema ușor, fără costuri prea mari de întreținere.
Reclamă
Sănătate
// 11 mai 2021
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre care 25 de specii din familia Ixodidae, căpușe tari, și două specii din familia Argasidelor, căpușe moi. Dintre acestea, doar patru specii de căpușe transmit boli omului. Căpușele atacă diverse animale, bovine, ovine, câini, pisici, animale sălbatice precum cerbi, păsări, rozătoare, etc. dar și omul. Cea mai frecventă specie de căpușă de la noi este Ixodes Ricinus, căpușa tare. Află ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă.