Reclamă

Tratamente naturale pentru păr gras și lipsit de volum. Cele mai bune măști pe care le poți prepara acasa

Orice femeie își dorește un păr frumos și strălucitor. Totuși, femeile cu părul gras știu cât de greu este de întreținut și de îngrijit. Pentru a scăpa de aceste probleme ți-am pregătit câteva tratamente naturale pentru păr gras și lipsit de volum. Acestea conțin ingrediente naturale, iar tu le poți prepara chiar la tine acasă.

Publicat: 29 iunie 2021, 9:07

Lămâia, oul sau rozmarinul sunt doar câteva dintre ingredientele care pot combate problemele unui păr gras și lipsti de volum. Totuși, pentru a avea efecte maxime, trebuie mai întâi să-ți cunoști părul și să-i observi tendința de îngrășare. Nu uita, îngrijirea părului începe întotdeauna cu spălarea acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți verifica ce tip de păr ai

Există  multe tratamente pentru păr gras și lipsit de volum. Cu toate acestea cel mai important este să-ți cunoști părul și să-l studiezi pentru a-ți da seama în ce categorie se încadrează. Fie că vorbim de păr gras sau uscat, ți-am pregătit un mic ghid pentru a-ți da seama care este tipul tău de păr și cum trebuie el îngrijit.

De regulă, părul gras are o strălucire excesivă și uneori capătă un aspect de parcă ar fi umed. Totodată, la atingere, părul gras poate să pară puțin lipicios. Aspectul acestuia este tern și lipsit de volum, iar de cele mai multe ori scalpul este predispus la mătreață sau iritații.

Părul gras și lipsit de volum este rezultatul unui dezechilibru al glandelor sebacee. Acestea secretă sebum în exces care se depune pe lungimea firului de păr. Sebumul, este o substanță naturală cu aspect uleios, care lubrifiază și protejează scalpul.

Cauzele secreției de sebum în exces pot fi multiple. De la stres, la un dezechilibru hormonal, ele pot varia de la o persoană la alta. Totuși, când excesul de sebum devine o problemă, atunci e momentul să apelezi la câteva tratamente naturale pentru păr gras și lipsit de volum.

Reclamă

Tratamente naturale pentru păr gras și lipsit de volum

Există câteva tratamente naturale pentru păr gras și lipsit de volum care dau rezultate extraordinare. Totuși, înainte de a le aplica, trebuie să te asiguri că ți-ai spălat corect părul. Îngrijirea părului începe întotdeuna de la rutina de spălare a acestuia.

Dacă ai un păr gras și lipsit de volum, atunci specialiștii recomandă să folosești un șampon cu un pH neutru. În felul acesta te asiguri că îți speli părul corect fără să-i afectezi pe termen lung sănătatea scalpului. Evită să folosești cantități foarte mari de șampon sau să masezi scalpul în exces.

Reclamă

Totodată, cel mai indicat este să-ți creezi o rutină de curățare a părului. Părul nu trebuie spălat ziliniz, mai ales dacă este unul cu o tendință de îngrășare. În schimb fă-ți un program și încearcă să-l speli o dată la patru zile. Cu timpul vei observa o îmbunătățire la acesta, iar sebumul nu va mai fi secretat în exces.

Mască de păr cu ceai verde

Unul din cele trei tratamente naturale pentru păr gras și lipsit de volum constă în folosirea ceaiului verde. Această mască este una dintre cele mai benefice pentru păr și aduce rezultate vizibile după primele utilizări. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și ajută la curățarea în profunzime a părului.

În plus, acest ceai oferă acel plus de strălucire de care părul tău are atât de multă nevoie. Uleiul esențial de lămâie ajută la echilibrarea secreției de sebum și îndepărtează complet secrețiile depuse pe lungimea firului de păr. Tot ce îți trebuie pentru această mască este o cană mare de apă, zece picături de ulei esențial de lămâie și două pliculețe de ceai verde sau o linguriță jumătate din acesta.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi apa, apoi să adaugi pliculețele de ceai și să le lași la infuzat pentru cinci minute. În momentul în care s-a răcit adaugă și picăturile de ulei esențial de lămâie, iar apoi pulverizează pe părul umed. La final, clătește totul bine după aproximativ 45 de minute.

Masca de păr cu miere și aloe vera

Următoarea mască pe care o poți aplica pentru părul gras și lipsit de volum este cea cu miere și aloe vera. Este o mască specială din serie de tratamente naturale pentru păr gras și lipsit de volum. Este o mască foarte ușor de făcut ce te va ajuta să-ți cureți în profunzime părul și să-i oferi hidratare. Această mască îți va da strălucire, volum, iar părul tău va fi mult mai sănătors.

Vei avea nevoie de o linguriță din extractul unei plante de aloe vera, o linguriță de zeamă de lămâie și o linguriță de miere. Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele și să le aplici pe lungimea firului de păr pentru 20 de minute.

La final, clătește totul cu apă călduță și usucă-ți părul prin tapotare. Aloe vera are mulți antioxidanți și ajută la protejarea firului de păr de depunerea diferitelor bacterii. Totodată, aloe vera îmbăgățește și hidratează în profunzime firele de păr, iar acesta va avea un aspect mai sănătos și plin de volum.

Masca de păr cu ou și lămâie

Masca de păr cu ou și lămâie este unul dintre cele mai cunoscute tratamente naturale pentru păr gras și fără volum. Oul este întotdeauna o alegere ideală pentru piele și păr.

Rezultatele acestei măști sunt destul de impresionante și apar destul de repede după utilizare. Pentru această mască vei avea nevoie de un albuș de ou și zeama unei lămâi mari. Bate albușul de ou până capătă o textură spumoasă apoi agaugă zeama de lămâie. Aplică masca pe păr și stai cu ea pentru aproximativ 30 de minute.

La final spală-te cu șamponul tău obișnuit și clătește totul cu apă călduță.

Trucuri pentru a da volum părului

Dacă nu ai răbdare să încerci unul din cele trei tratamente naturale pentru păr gras și lipsit de volum, atunci există câteva trucuri rapide pe care te poți baza. Pentru început ai grijă de rădăcinile părului. Atunci când îți speli părul optează pentru mișcări circulare, acestea vor stimula circulația sângelui, iar părul tău va avea un aspect cu mai mult volum.

Un alt truc ține de folosirea bigudiurilor. Optează pentru bigudiuri late, acestea vor adăuga un plus de volum părului tău. O altă soluție pentru mai mult volum este să-ți prinzi părul de seara într-un coc sau o coadă. Dimineața părul tău va fi gata să strălucească și să fure privirea oricui.

Un alt truc pe care l-ai putea încerca ține de schimbarea cărării. Dacă obișnuiești să-ți ții cărarea pe o parte, atunci încearcă să o treci pe partea opusă, vei remarca imediat cum părul tău are mai mult volum. Acum că ai obținut volumul pe care ți-l dorești, poți trece la următorul nivel. Vara aceasta se poartă câteva culori de păr care îți vor schimba radical înfățișarea și te vor face să fii mult mai încrezătoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×