Reclamă

Beneficiile ceaiului de mușețel pentru sănătate

Ceaiul de mușețel are beneficii nebănuite pentru sănătate. Această băutură miraculoasă poate să fie un aliat puternic în lupta cu simptomele insomniei sau cele ale anxietății. Află care sunt beneficiile ceaiului de mușețel pentru sănătate.

Publicat: 24 februarie 2021, 22:54
O ceașcă transparentă de ceai de mușețel pe o masă pe care sunt așezate flori de mușețel
Mușețelul conține substanțe chimice numite flavonoizi, un tip de nutrienți prezenți în multe plante, care joacă un rol semnificativ în efectele medicinale ale mușețelului / Shutterstock

În serile în care bei o ceașcă de ceai de mușețel după cină, s-ar putea să te simți mai relaxată și mai pregătită pentru culcare decât în ​​acele nopți în care nu o faci. Dar nu doar căldura lichidului este liniștitoare. Mușețelul are proprietăți care ajută la îmbunătățirea calității somnului și a dispoziției, susțin sănătatea oaselor și ameliorează durerea.

Eficiența ceaiurilor variază în funcție de cantitatea de mușețel. Ceaiurile mai puternice sunt, de asemenea, mai susceptibile să provoace reacții adverse în cazul persoanelor vulnerabile. Mușețelul conține substanțe chimice numite flavonoizi, un tip de nutrienți prezenți în multe plante, care joacă un rol semnificativ în efectele medicinale ale mușețelului.

Beneficiile ceaiului de mușețel pentru sănătate

Pentru majoritatea oamenilor, ceaiul de mușețel este folosit ca supliment la alte tratamente, dar nu trebuie să înlocuiască tratamentele medicale obișnuite în cazul bolilor grave.

Îmbunătățește calitatea somnului

Ceaiul de mușețel este folosit de mult timp în tratarea insomniei. Asta pentru că mușețelul conține apigenină, adică un flavonoid. Flavonoizii sunt compuși chimici care dau plantelor culoarea specifică și sunt plini de antioxidanți, ajutând corpul în lupta cu toxinele. Profilul chimic al apigeninei este similar cu benzodiazepinele, medicamente anti-anxietate, potrivit Insider.

Reclamă

Susține sănătatea oaselor

Lisa Richards, consultant certificat în nutriție, susține că flavonoidele din mușețel ajută la repararea și creșterea oaselor. Această constatare poate avea un impact mai mare pentru femei, care sunt predispuse la osteoporoză odată cu menopauza, deoarece estrogenul scade și masa osoasă se pierde. Un studiu din 2004 sugerează că organismul confundă mușețelul cu estrogenul, de aceea mușețelul are capacitatea de a stimula celulele care construiesc oasele. 

Ameliorează durerile menstruale

Reclamă

Dismenoreea sau durerile menstruale pot afecta până la 93 % dintre femei pe tot parcursul vieții. Monica Auslander Moreno, nutriționist, este de părere că băuturile calde și liniștitoare pot calma durerea. Mușețelul este alegerea potrivită, pentru că la fel ca și menta, are proprietăți care ameliorează spasmele musculare.

 Un studiu din 2010 a demonstrat că ceaiul de mușețel poate fi consumat preventiv pentru tratarea dismenoreei. Rezultatele studiului arată că femeile care au băut ceai de două ori pe zi timp de o săptămână înainte de apariția menstruației, s-au bucurat de ameliorarea durerilor și anxietății.

Reduce anxietatea

Prin îmbunătățirea somnului, relaxarea mușchilor, reducerea tensiunii arteriale și inducerea unei stări de relaxare, ceaiul de mușețel poate reduce simptomele de anxietate, precum insomnia și iritabilitatea.  În cadrul unui studiu, participanți cu tulburări de anxietate au luat doze de 500 mg de mușețel de calitate farmaceutică de 3 ori pe zi. Cercetătorii au descoperit că mușețelul a redus stările de nervozitate, depresie, ritm cardiac crescut, probleme gastro-intestinale și insomnie.

Încetinește și previne osteoporoza

Osteoporoza reprezintă pierderea progresivă a densității osoase. Această pierdere crește riscul de rupere a oaselor. Deși oricine poate dezvolta osteoporoză, afecțiunea este frecventă în rândul femeilor aflate în perioada de post-menopauză.

Un studiu din 2004 a constatat că ceaiul de mușețel ar putea avea efecte anti-estrogenice. De asemenea, contribuie la promovarea densității osoase. Autorii studiului avertizează că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a dovedi acest beneficiu aparent.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×