Reclamă

Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mănânci repede

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mănânci prea repede? Specialiștii în nutriție recomandă mese liniștite, preparate din timp, de care corpul tău să se bucure.

Publicat: 19 ianuarie 2021, 23:42 / Actualizat: 20 iunie 2021, 11:54

Rutina zilnică, viața agitată, ritmul alert al rezolvării situațiilor din viața de zi cu zi sunt factori care, fără să vrei, te fac să greșești atunci când vine vorba despre sănătatea organismului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu siguranță trebuie să-ți îndeplinești toate obligațiile, dar dacă nu ai o stare de sănătate bună, atunci lucrurile se vor îndrepta în direcția greșită.

Sfaturi în ceea ce privește servitul meselor din timpul unei zile

Vrei să te simți mereu bine și să ai parte de energia ca să duci la bun sfârșit toate proiectele în care ești implicat? Atunci este important să acorzi o atenție mai mare alimentației și felului în care aceasta ajunge în organism.

Ce se întâmplă când mănânci repede

Dacă mănânci repede, corpul tău consumă mai multe calorii decât ar avea nevoie. Te-ai întrebat vreodată cum interpretează creierul mâncatul în grabă? Acesta pur și simplu nu are suficient timp să realizeze când și-a luat toate elementele de care are nevoie din mâncare și ajungi la excese.

Reclamă

Dacă rezervi mai mult timp servirii mesei, atunci și creierul își ia timpul necesar pentru a procesa informațiile și pentru a funcționa așa cum trebuie.

Stomacul avertizează creierul atunci când ai atins punctul de sațietate, așa că cel mai indicat este să îți cunoști organismul pentru a-i interpreta semnele. El știe cel mai bine ce are nevoie pentru a funcționa în parametri normali. 

Dacă mănâci pe fugă, te îngrași

Reclamă

Mănânci mai mult, te îngrași. Asta este logica lucrurilor. Corpul va depozita toate caloriile la nivelul celulelor, fapt ce va conduce la depunerea grăsimii și, automat la îngrășare.

Pentru a avea o greutate optimă și, mai ales, care să nu îți pună în pericol sănătatea, încearcă să nu te grăbești atunci când mănânci și să te bucuri de hrana consumată. Acest lucru te va ajuta să absorbi toți nutrienții din alimentele pe care le consumi și să previi îngrășarea.

Te poți confrunta cu indigestia

Mâncatul în grabă poate provoca afecțiuni la nivelul tractului digestiv. Atunci când alimentele nu sunt mestecate corespunzător se îngreunează și digestia, ceea ce poate cauza senzația de balonare sau pot apărea alte tipuri de disconfort abdominal.

Poți ajunge să suferi de diabet

Nu te vei îmbolnăvi de diabet după servirea câtorva mese în grabă. Riscul apariției acestei boli va fi din ce în ce mai mare dacă acest comportament devine un obicei, spun specialiștii conform Indianexpress.com.

Studiile pe această temă susțin că senzația de balonare care apare după ce ai mâncat repede este un semn că rezistența la insulină crește. Acela este unul dintre momentele în care diabetul de tip 2 se poate instala.

Te poți îneca cu mâncare

Acest lucru nu se întâmplă des, dar există acest risc. Dacă nu mesteci alimentele cum trebuie, te poți îneca. Este o problemă întâlnită cu preponderență la categoriile de vârstă de la extreme, copii și persoane în vârstă. 

Nu mai mânca pe fugă. Acordă timp necesar preparatelor din farfurie. Savurează mâncarea și astfel organismul tău va funcționa fără niciun fel de probleme.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×