Reclamă

Alimente pe care nu e recomandat le mănânci pe stomacul gol

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Află ce alimente nu e recomandat mănânci pe stomacul gol, conform sfaturilor nutriționiștilor.

Publicat: 18 ianuarie 2021, 23:47 / Actualizat: 9 august 2023, 10:43

Iaurt, o cană de cafea sau un suc natural de portocale sunt opțiuni pe care le-ai inclus probabil de multe ori în masa ta de dimineață. Din păcate, nutriționiștii subliniază faptul că unele dintre aceste alimente sunt de evitat la micul dejun. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce alimente nu e recomandat mănânci pe stomacul gol

Îți oferim mai jos o listă de alimente pe care nutriționiștii recomandă să nu le consumi la prima oră a dimineți.

Roșii

Deși sunt bogate în Vitamina C și nutrienți esențiali, mai bine le eviți în prima parte a zilei. Acidul tanic (tanin) conținut de roșii poate crește aciditatea în stomac, iar în timp poți dezvolta afecțiuni digestive.

Reclamă

Persoanele care suferă de ulcer ar trebui să evite consumul de citrice, precum sunt portocalele sau lămâile.

Legume verzi proaspete

Legumele proaspete sunt bogate în aminoacizi, însă consumul lor pe stomacul gol poate produce arsuri la stomac, flatulență sau dureri abdominale. 

Reclamă

Unul dintre motivele pentru care legumele verzi produc un astfel de disconfort este faptul că au în compoziția lor fibre insolubile și ar trebui evitate de persoanele care suferă de afecțiuni digestive.

Banane

Dacă bananele sunt primul lucru pe care alegi să îl consumi dimineața, este bine să reconsideri acest obicei. Este adevărat că aceste fructe sunt bogate în potasiu, fibre și magneziu, însă conțin și o cantitate considerabilă de zahăr și sunt acide.

Consumul de alimente acide poate cauza probleme la nivelul intestinelor. Mai mult, dacă mănânci o cantitatea prea mare de zahăr dimineața, sunt șanse mari să te simți moleșită și lipsită de energie după doar câteva ore de la servirea micului dejun. 

Toate aceste probleme pot fi evitate dacă combini banana cu alte alimente, cum ar fi un terci de ovăz cu nuci sau un mix de semințe.

Iaurt 

Nu toate tipurile de iaurturi reprezintă o opțiune bună pentru micul dejun. Iaurtul este unul dintre cele mai populare alimente consumate dimineața. Cu toate acestea, nutriționiștii ne recomandă să selectăm cu grijă acest gen de produse lactate. 

Specialiștii avertizează că multe dintre iaurturile pe care le găsim pe rafturile magazinelor conțin adaos de zahăr. Iaurturile light, cu un conținut scăzut de grăsimi, sunt cele mai puțin indicate deoarece gustul lor este potențat cu ajutorul îndulcitorilor artificiali.

Terci instant de ovăz

Ovazul este întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să începi ziua în forță. Această cereală este bogată în fibre, vitamine, proteine și nu conține gluten. 

Mixurile instant conțin o cantitate mare de zahăr, sare și coloranți artificiali. Sărace din punct de vedere nutrițional, recomandarea este să le eviți pe cât posibil.

Pere

Deși perele pot fi o gustare sănătoasă, cu un conținut scăzut de calorii, încărcată de vitamine și potasiu, nutriționiștii nu recomandă să le consumi dimineața, pe stomacul gol. 

Perele conțin fibre care pot afecta mucoasa stomacului atunci când acestea sunt mâncate dimineața. Situația se aplică mai ales în cazul perelor tari.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să eviți perele. Consumă-le pe post de gustare. Conform mai multor studii, persoanele care le mănâncă cu regularitate au șanse mici să devină obeze și tind să aibă o dietă mult mai echilibrată și bogată nutritiv, scrie Brightside.me.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×