Reclamă

Beneficiile consumului de ghimbir. Excelent pentru digestie

Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice condimente din lume. Își are originile în Asia de Sud, aparține familiei Zingiberaceae și se află în strânsă legătură cu turmericul, cardamomul și galangalul. Beneficiile consumului de ghimbir pentru sănătate fac ca această plantă să fie apreciată și folosită la scară largă.

Publicat: 27 ianuarie 2021, 13:39 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:04
Ghimbir, lămâie, ceai de ghimbir și pudră de ghimbir pe fundal roz
Ghimbirul își are originile în Asia de Sud, aparține familiei Zingiberaceae și se află în strânsă legătură cu turmericul, cardamomul și galangalul / Shutterstock

De-a lungul timpului, mai multe studii au constatat că ghimbirul este mai mult decât un remediu și că trebuie să fie tratat mai degrabă ca un medicament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poate fi folosit proaspăt, uscat, sub formă de pulbere, ulei sau suc. Este un ingredient foarte întâlnit în rețetele culinare. Uneori se găsește și în componența alimentelor procesate sau cosmeticelor, scrie Healthline.

Beneficiile consumului de ghimbir

Ghimbirul este bogat în magneziu, vitamina C și alte minerale, ceea ce îl face extrem de benefic pentru sănătate. Articuațiile și sistemul tău digestiv îți vor mulțumi dacă adaugi în rutina alimnetară această plantă minune.

Reduce stresul oxidativ

Parfumul și aroma unice a ghimbirului provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul.

Reclamă

Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir. Este responsabil pentru o mare parte din proprietățile medicinale ale ghimbirului.

Gingerolul are efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice, potrivit cercetărilor. De exemplu, poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, care este rezultatul unei cantități excesive de radicali liberi în organism, potrivit sursei anterior menționate.

Tratează refluxurile de acid

Reclamă

Substanțele active din ghimbir se găsesc și în medicamentele pentru tratarea refluxului acid. Prin urmare, ghimbirul este un tratament mai sigur și natural. În plus, consumul regulat al acestei rădăcini vă reduce drastic riscul de a te confrunta cu această problemă. Ai nevoie doar de o ceașcă de ceai de ghimbir o dată pe zi.

Reduce senzația de greață

Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice remedii pentru eliminarea seznației de greață. Ai nevoie doar de 1,5 grame de ghimbir pentru a scăpa de senzația deranjantă.

În plus, ajută la ameliorarea senzației de greață post-operatorie și este administrat în timpul chimioterapiei pacienților care suferă de cancer.

Contribuie la ameliorarea osteoartritei

Osteoartrita (OA) este o problemă de sănătate comună, care resupune degenerarea articulațiilor. Această afecțiune provoacă dureri articulare și înțepenire.

Un studiu a constatat că persoanele care au folosit ghimbir pentru tratarea osteoartritei au observat o reducere semnificativă a durerii și a dizabilității. Au fost observate doar reacții adverse ușoare, precum nemulțumirea față de gustul ghimbirului. Cu toate acestea, gustul ghimbirului și tuluburările gastrice au determinat aproape 22% dintre participanții la studiu să renunțe.

Contribuie la tratarea indigestiei cronice

Indigestia cronică se caracterizează prin durere recurentă și disconfort în partea superioară a stomacului.

Se crede că golirea gastrică întârziată este un factor principal al indigestiei. Un studiu publicat în revista științifcă Food Science & Nutrition a constatat că ghimbirul accelerează golirea stomacului. Persoanelor care sufereau de dispepsie funcțională, indigestie fără o cauză cunoscută, li s-au administrat fie capsule de ghimbir, fie un placebo într-un studiu din 2011. O oră mai târziu, toți participanții au consumat supă.

În cazul persoanelor care au primit capsula de ghimbir, golirea gastrică a durat 12,3 minute. Același proces a durat 16,1 minute în cazul persoanelor care au primit placebo.

Reduce semnificativ durerile menstruale

Una dintre utilizările tradiționale ale ghimbirului este ameliorarea durerii, inclusiv a durerii menstruale.

Într-un studiu din 2009, 150 de femei au primit instrucțiuni să consume fie ghimbir, fie un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) în primele trei zile ale perioadei menstruale.

Cele trei grupuri au primit patru doze zilnice de pudră de ghimbir (250 mg), acid mefenamic (250 mg) sau ibuprofen (400 mg). Ghimbirul a reușit să reducă durerea la fel de eficient ca cele două medicamente antiinflamatorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×