Reclamă

Beneficiile consumului de ghimbir. Excelent pentru digestie

Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice condimente din lume. Își are originile în Asia de Sud, aparține familiei Zingiberaceae și se află în strânsă legătură cu turmericul, cardamomul și galangalul. Beneficiile consumului de ghimbir pentru sănătate fac ca această plantă să fie apreciată și folosită la scară largă.

Publicat: 27 ianuarie 2021, 13:39 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:04
Ghimbir, lămâie, ceai de ghimbir și pudră de ghimbir pe fundal roz
Ghimbirul își are originile în Asia de Sud, aparține familiei Zingiberaceae și se află în strânsă legătură cu turmericul, cardamomul și galangalul / Shutterstock

De-a lungul timpului, mai multe studii au constatat că ghimbirul este mai mult decât un remediu și că trebuie să fie tratat mai degrabă ca un medicament.

Poate fi folosit proaspăt, uscat, sub formă de pulbere, ulei sau suc. Este un ingredient foarte întâlnit în rețetele culinare. Uneori se găsește și în componența alimentelor procesate sau cosmeticelor, scrie Healthline.

Beneficiile consumului de ghimbir

Ghimbirul este bogat în magneziu, vitamina C și alte minerale, ceea ce îl face extrem de benefic pentru sănătate. Articuațiile și sistemul tău digestiv îți vor mulțumi dacă adaugi în rutina alimnetară această plantă minune.

Reduce stresul oxidativ

Parfumul și aroma unice a ghimbirului provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul.

Reclamă

Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir. Este responsabil pentru o mare parte din proprietățile medicinale ale ghimbirului.

Gingerolul are efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice, potrivit cercetărilor. De exemplu, poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, care este rezultatul unei cantități excesive de radicali liberi în organism, potrivit sursei anterior menționate.

Tratează refluxurile de acid

Reclamă

Substanțele active din ghimbir se găsesc și în medicamentele pentru tratarea refluxului acid. Prin urmare, ghimbirul este un tratament mai sigur și natural. În plus, consumul regulat al acestei rădăcini vă reduce drastic riscul de a te confrunta cu această problemă. Ai nevoie doar de o ceașcă de ceai de ghimbir o dată pe zi.

Reduce senzația de greață

Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice remedii pentru eliminarea seznației de greață. Ai nevoie doar de 1,5 grame de ghimbir pentru a scăpa de senzația deranjantă.

În plus, ajută la ameliorarea senzației de greață post-operatorie și este administrat în timpul chimioterapiei pacienților care suferă de cancer.

Contribuie la ameliorarea osteoartritei

Osteoartrita (OA) este o problemă de sănătate comună, care resupune degenerarea articulațiilor. Această afecțiune provoacă dureri articulare și înțepenire.

Un studiu a constatat că persoanele care au folosit ghimbir pentru tratarea osteoartritei au observat o reducere semnificativă a durerii și a dizabilității. Au fost observate doar reacții adverse ușoare, precum nemulțumirea față de gustul ghimbirului. Cu toate acestea, gustul ghimbirului și tuluburările gastrice au determinat aproape 22% dintre participanții la studiu să renunțe.

Contribuie la tratarea indigestiei cronice

Indigestia cronică se caracterizează prin durere recurentă și disconfort în partea superioară a stomacului.

Se crede că golirea gastrică întârziată este un factor principal al indigestiei. Un studiu publicat în revista științifcă Food Science & Nutrition a constatat că ghimbirul accelerează golirea stomacului. Persoanelor care sufereau de dispepsie funcțională, indigestie fără o cauză cunoscută, li s-au administrat fie capsule de ghimbir, fie un placebo într-un studiu din 2011. O oră mai târziu, toți participanții au consumat supă.

În cazul persoanelor care au primit capsula de ghimbir, golirea gastrică a durat 12,3 minute. Același proces a durat 16,1 minute în cazul persoanelor care au primit placebo.

Reduce semnificativ durerile menstruale

Una dintre utilizările tradiționale ale ghimbirului este ameliorarea durerii, inclusiv a durerii menstruale.

Într-un studiu din 2009, 150 de femei au primit instrucțiuni să consume fie ghimbir, fie un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) în primele trei zile ale perioadei menstruale.

Cele trei grupuri au primit patru doze zilnice de pudră de ghimbir (250 mg), acid mefenamic (250 mg) sau ibuprofen (400 mg). Ghimbirul a reușit să reducă durerea la fel de eficient ca cele două medicamente antiinflamatorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×