Reclamă

Beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate

Din cauza pandemiei din ultimul an tot mai multe persoane și-au îndreptat atenția către produsele naturale care ar putea să le îmbunătățească sănătatea. Cea mai bună alegere pentru un sistem imunitar puternic este întotdeauna o alimentație bogată în vitamine și minerale. Descoperă care sunt beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate.

Publicat: 20 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 20 mai 2021, 14:56

Sucurile naturale au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă. Pe lângă beneficiile vizibile asupra organismului, ele pot ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar. Spanacul este o plantă bogată în vitaminele A, C și B2. Pe lângă aceste vitamine, frunzele de spanac au în componență multe alte minerale benefice pentru organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate

Sucurile naturale pot fi un aliat de nădejde pentru un sistem imunitar puternic. Deși au fost puternic contestate în ultima perioadă, smoothie-urile sunt în continuare foarte populare. Mai mulți specialiști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul de preparare al smoothie-urilor. Ingredientele folosite în proporții greșite sau amestecate într-un mod necorespunzător ar putea cauza probleme de sănătate. Deși aceste probleme sunt de cele mai multe ori minore, nimeni nu-și dorește o durere de stomac neprevăzută. Cel mai bine este să consulți o carte de rețete care să te ghideze în alegerea fructelor și legumelor potrivite.

Când vine vorba de o combinație perfectă, poți să optezi cu încredere pentru frunzele de spanac și castraveți. Mai multe studii au demonstrat beneficiile nenumărate ale sucului de spanac și castravete pentru imunitate. Bogate în minerale și vitamine, pe termen lung aceste legume te vor proteja de răcelile sezoniere. Dacă ai posibilitatea, cel mai bine este să optezi pentru legume proaspete, astfel te vei bucura de un aport mult mai mare de minerale și vitamine.

Beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate se datorează conținutului bogat de aminoacizi și vitamine.

Frunzele de spanac sunt cele care îți vor asigura aportul necesar de vitamine pentru un sistem imunitar puternic. Pe lângă aceste vitamine ele conțin și clorofilă, beta catroten, lipide și fier. Combinația dintre spanac și castravete într-un suc natural este cea mai bună alegere pentru sistemul imunitar, dar te poate ajuta și în combaterea altor probleme.

Reclamă

3 elemente benefice ale spanacului și castravetelui

Atât castraveții cât și frunzele de spanac au în componența lor clorofilă, antioxidanți și cel mai important fibre. Beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate se datorează acestor trei elemente principale. Ele te pot ajuta în prevenția mai multor probleme de sănătate. Totodată, pe termen lung ți se va îmbunătății semnificativ calitatea stilului de viață.

Castravetele este una din legumele care are în componența sa cea mai mare cantitate de apă. Pe lângă acest lucru, cantitatea mare de antioxidanți te poate ajuta pentru a obține o piele cu un aspect sănătos și plin de vitalitate. În general sucurile care conțin legume verzi sunt bogate în antioxidanți. Aceștia îți protejează celulele să nu se deterioreze cu ușurință pentru a avea un aspect luminos al pielii, și totodată pot prevenii și diferite boli de inimă.

Reclamă
un tocător pe care se află frunzulițe de pătrunjel alături de un măr, un kiwi, un castravete și o lămâie tăiată pe jumătate combinate într-un pahar în care se află toate beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate
Castravetele este una din legumele care are în componența sa cea mai mare cantitate de apă / Shutterstock

Clorofila este un alt element care se găsește din abundență în legumele verzi. De altfel, clorofila este cea care dă culoarea verde plantelor și legumelor. Într-o concentrație potrivită, aceasta ajută corpul în procesul de detoxifiere. În plus, clorofila ajută la transportul oxigenului prin corpul nostru și poate să prevină formarea pietrelor la rinichi.

Aportul de fibre se numără și el printre beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate. Fibrele ajută la procesul digestiv și previn diferite probleme care ar putea apărea. De asemenea, fibrele oferă o senzație puternică de sațietate și te-ar putea ajuta dacă te lupți cu pierderea unor kilograme în plus. Doctorii specialiști recomandă consumarea a 25 g de fibre pentru femeile cu vârste între 19 – 50 ani. Tot aceștia recomandă ca după 50 de ani să se consume aproximativ 21 g de fibre.

Suc natural de spanac și castravete – Ingrediente și mod de preparare

  • 100 g de frunze de spanac
  • 1 castravete
  • 8 – 10 frunzulițe de mentă
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 1 linguriță de ghimbir dat prin răzătoare
  • 1 linguriță de miere

Pentru început este foarte important să speli cu atenție frunzele de spanac și de mentă, dar și castravetele ales. Pune frunzele de spanac la uscat, iar castravetele curăță-l de coajă și taie-l în felii subțiri. Într-un blender pune frunzele de spanac și feliile de castravete. Pentru a regla consistența sucului adaugă puțină apă.

De asemenea, ai grijă să adaugi sucul de lămâie și frunzulițele de mentă înainte să pornești blenderul. La final, potrivește gustul sucului cu ghimbirul dat prin răzătoarea mică și puțină miere. Poți decora paharele de suc cu felii de castravete sau chiar cu frunzulițe de mentă. În funcție de preferințe acest suc poate fi preparat și cu alte ingrediente în plus precum: măr, kiwi, ananas sau avocado.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×