Reclamă

Cum să depozitezi ceapa în mod corect

Păstrarea cepei pe termen lung este o adevărată provocare pentru multe gospodine. Deși este savuroasă și dă acel ceva fiecărei mâncări, această plantă este foarte capricioasă când vine vorba de modul de depozitare și păstrare. Descoperă cum poți să depozitezi ceapa în mod corect pentru a putea să o folosești mai mult timp.

Publicat: 27 iunie 2021, 8:40

Dacă nu este depozitată în mod corect, ceapa își poate pierde prorietățile destul de repede. În plus, pe lângă aspectul inestetic, aceasta poate împrăștia mirosuri extrem de neplăcute. Ca să nu întâmpini astfel de probleme, este important să-ți creezi un sistem corect pentru depozitarea cepei. Însă niciun sistem nu poate să funcționeze pânâ nu înțelegi care este ciclul de viață al acestei plante și ce anume o poate deteriora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să depozitezi ceapa în mod corect

Multe produse din bucătăria unei gospodine au nevoie de spații special create pentru a asigura o durată de viață cât mai lungă a acestora. La fel cum depozitarea pastelor se face în funcție de anumite criterii, așa și ceapa are nevoie de atenție și grijă.

Ceapa este o plantă foarte des întâlnită în bucătăriile gospodinelor. Datorită proprietăților sale și a gustului unic, aduce savoare oricărui preparat. Cunoașterea modului de viață a acestei plante te poate ajuta să înțelegi cum trebuie să depozitezi ceapa în mod corect.

Conform NOA, Asociația Națională a Cepei din Statele Unite ale Americii, cel mai potrivit loc pentru depozitare este unul rece, uscat și întunecat. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că temperatura ideală de păstrare a cepei este între 4 – 10 °C. Cel mai bine este să o așezi într-o lădiță de lemn sau carton pentru a-i asigura o ventilație corectă.

Ceapa are nevoie în permanență de un loc aerisit pentru a nu reține umiditatea. Datorită propietăților sale, ceapa este o plantă care poate să absoarbă apa într-un mod foarte rapid. Dacă nu ai suficient spațiu în apartament pentru acest truc, poți opta pentru ceapa sub formă de ghirlande. Ghirlandele de ceapă nu ocupă mult loc în bucătărie și pot decora cu ușurință orice spațiu. În plus, aceesta este doar una din informațiile utile despre cum poți să depozitezi ceapa în mod corect. Descoperă care sunt condițiile necesare pentru păstrarea în mod corect a cepei.

Reclamă

Condițiile de păstrare a cepei

Dacă nu știi cum să depozitezi ceapa în mod corect pentru a o păstra cât mai mult timp, specialiștii de la NOA sugerează achiziționarea unor containăre speciale. Pe lângă acestea ai nevoie să așezi ceapa într-un loc cât mai ferit de soare. Indiferent de tipul de ceapă, toate trec prin aceleași transformări atunci când nu sunt depozitate corect. În condițiile corecte de păstrare, ceapa poate fi păstrată chiar și pentru câteva luni.

Deoarece ceapa absoarbe foarte repede apa, este important să le ferești de locurile umede și călduroase. De aceea, trebuie să te ferești pe cât de mult poți din a depozita cepele în frigider sau într-un colț uitat dintr-un dulap. Dacă totuși îți dorești să ții ceapa la frigider, atunci înarmează-te cu multă răbdare.

Reclamă

Pentru depozitarea în frigider sau congelator, ceapa trebuie să fie întotdeuna tăiată. Forma acesteia rămâne alegerea ta. Cel mai bine este să o pui în pungi vidate sau recipiente din sticlă. Evită cât de mult poți folosirea caserolelor de plastic. Plasticul absoarbe mirosul cepei și-l face foarte greu de îndepărtat.

Recomandarea specialiștilor este să optezi întotdeuna pentru pungile de unică folosință pe care să le poți sigila ulterior. Dacă înveți cum să depozitezi ceapa în mod corect în frigider te poți bucura de soavoarea acesteia pentru aproximativ o săptămână. După această perioadă este recomandat să nu mai folosești ceapa depozitată anterior.

O altă alternativă pentru depozitarea cepei este punerea acesteia la murat. Ceapa murată poate să fie un ingredient cheie pentru foarte multe preparate.

Conservarea cepei – Ingrediente și mod de preparare

  • 400 g ceapă
  • 1 linguriță sare
  • 3 căței de usturoi
  • 3 lingurițe zahăr
  • 450 ml oțet

Un alt truc despre cum să depozitezi ceapa în mod corect ține de transformarea acesteia într-un preparat extrem de gustos. Ceapa murată în oțet poate să fie o variantă rapidă și gustoasă pentru orice gospodină. Prin conservarea cepei poți să o păstrezi într-un borcan pentru cel puțin un an de zile.

Modul de preparare este la fel de simplu și rapid. Pentru început feliază ceapa cât mai fin. Dacă nu stăpânești cuțitul pentru această metodă, poți apela cu încredere la un feliator special. Peste bucățile de ceapă feliate subțire adaugă sarea și zahărul. Opțional pentru gust poți adăuga usturoiul tăiat tot în felii subțiri, puțin oregană sau chiar fulgi de chilli pentru un gust mai picant.

Amestecă foarte bine ingredientele între ele pentru ca ceapa să absoarbă toate condimentele. Într-un borcan de aproximativ 500 ml așează cu atenție feliile de ceapă și presează-le ușor, dacă este cazul, apoi adaugă cu atenție oțetul. Pentru un gust mai special îți recomandăm folosirea oțetului de mere.

Oțetul pus peste ceapă trebuie să o acupere în totalitate. Ultimul pas este sigilarea borcanului și depozitarea lui în frigider. Un mod gustos și rapid pentru depozitarea cepei pe termen lung.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×