Reclamă

Cum să depozitezi ceapa în mod corect

Păstrarea cepei pe termen lung este o adevărată provocare pentru multe gospodine. Deși este savuroasă și dă acel ceva fiecărei mâncări, această plantă este foarte capricioasă când vine vorba de modul de depozitare și păstrare. Descoperă cum poți să depozitezi ceapa în mod corect pentru a putea să o folosești mai mult timp.

Publicat: 27 iunie 2021, 8:40

Dacă nu este depozitată în mod corect, ceapa își poate pierde prorietățile destul de repede. În plus, pe lângă aspectul inestetic, aceasta poate împrăștia mirosuri extrem de neplăcute. Ca să nu întâmpini astfel de probleme, este important să-ți creezi un sistem corect pentru depozitarea cepei. Însă niciun sistem nu poate să funcționeze pânâ nu înțelegi care este ciclul de viață al acestei plante și ce anume o poate deteriora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să depozitezi ceapa în mod corect

Multe produse din bucătăria unei gospodine au nevoie de spații special create pentru a asigura o durată de viață cât mai lungă a acestora. La fel cum depozitarea pastelor se face în funcție de anumite criterii, așa și ceapa are nevoie de atenție și grijă.

Ceapa este o plantă foarte des întâlnită în bucătăriile gospodinelor. Datorită proprietăților sale și a gustului unic, aduce savoare oricărui preparat. Cunoașterea modului de viață a acestei plante te poate ajuta să înțelegi cum trebuie să depozitezi ceapa în mod corect.

Conform NOA, Asociația Națională a Cepei din Statele Unite ale Americii, cel mai potrivit loc pentru depozitare este unul rece, uscat și întunecat. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că temperatura ideală de păstrare a cepei este între 4 – 10 °C. Cel mai bine este să o așezi într-o lădiță de lemn sau carton pentru a-i asigura o ventilație corectă.

Ceapa are nevoie în permanență de un loc aerisit pentru a nu reține umiditatea. Datorită propietăților sale, ceapa este o plantă care poate să absoarbă apa într-un mod foarte rapid. Dacă nu ai suficient spațiu în apartament pentru acest truc, poți opta pentru ceapa sub formă de ghirlande. Ghirlandele de ceapă nu ocupă mult loc în bucătărie și pot decora cu ușurință orice spațiu. În plus, aceesta este doar una din informațiile utile despre cum poți să depozitezi ceapa în mod corect. Descoperă care sunt condițiile necesare pentru păstrarea în mod corect a cepei.

Reclamă

Condițiile de păstrare a cepei

Dacă nu știi cum să depozitezi ceapa în mod corect pentru a o păstra cât mai mult timp, specialiștii de la NOA sugerează achiziționarea unor containăre speciale. Pe lângă acestea ai nevoie să așezi ceapa într-un loc cât mai ferit de soare. Indiferent de tipul de ceapă, toate trec prin aceleași transformări atunci când nu sunt depozitate corect. În condițiile corecte de păstrare, ceapa poate fi păstrată chiar și pentru câteva luni.

Deoarece ceapa absoarbe foarte repede apa, este important să le ferești de locurile umede și călduroase. De aceea, trebuie să te ferești pe cât de mult poți din a depozita cepele în frigider sau într-un colț uitat dintr-un dulap. Dacă totuși îți dorești să ții ceapa la frigider, atunci înarmează-te cu multă răbdare.

Reclamă

Pentru depozitarea în frigider sau congelator, ceapa trebuie să fie întotdeuna tăiată. Forma acesteia rămâne alegerea ta. Cel mai bine este să o pui în pungi vidate sau recipiente din sticlă. Evită cât de mult poți folosirea caserolelor de plastic. Plasticul absoarbe mirosul cepei și-l face foarte greu de îndepărtat.

Recomandarea specialiștilor este să optezi întotdeuna pentru pungile de unică folosință pe care să le poți sigila ulterior. Dacă înveți cum să depozitezi ceapa în mod corect în frigider te poți bucura de soavoarea acesteia pentru aproximativ o săptămână. După această perioadă este recomandat să nu mai folosești ceapa depozitată anterior.

O altă alternativă pentru depozitarea cepei este punerea acesteia la murat. Ceapa murată poate să fie un ingredient cheie pentru foarte multe preparate.

Conservarea cepei – Ingrediente și mod de preparare

  • 400 g ceapă
  • 1 linguriță sare
  • 3 căței de usturoi
  • 3 lingurițe zahăr
  • 450 ml oțet

Un alt truc despre cum să depozitezi ceapa în mod corect ține de transformarea acesteia într-un preparat extrem de gustos. Ceapa murată în oțet poate să fie o variantă rapidă și gustoasă pentru orice gospodină. Prin conservarea cepei poți să o păstrezi într-un borcan pentru cel puțin un an de zile.

Modul de preparare este la fel de simplu și rapid. Pentru început feliază ceapa cât mai fin. Dacă nu stăpânești cuțitul pentru această metodă, poți apela cu încredere la un feliator special. Peste bucățile de ceapă feliate subțire adaugă sarea și zahărul. Opțional pentru gust poți adăuga usturoiul tăiat tot în felii subțiri, puțin oregană sau chiar fulgi de chilli pentru un gust mai picant.

Amestecă foarte bine ingredientele între ele pentru ca ceapa să absoarbă toate condimentele. Într-un borcan de aproximativ 500 ml așează cu atenție feliile de ceapă și presează-le ușor, dacă este cazul, apoi adaugă cu atenție oțetul. Pentru un gust mai special îți recomandăm folosirea oțetului de mere.

Oțetul pus peste ceapă trebuie să o acupere în totalitate. Ultimul pas este sigilarea borcanului și depozitarea lui în frigider. Un mod gustos și rapid pentru depozitarea cepei pe termen lung.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×