Reclamă

Cum depozitezi corect pastele făinoase

Cum să depozitezi corect pastele când ai cel puțin cinci tipuri diferite deja acasă. De câte ori te duci la cumpărături mai adaugi o cutie în coș. Te uiți apoi la emisiuni culinare și descoperi alte două feluri de paste care sunt din ingrediente naturale. Dacă ai probleme la organizarea dulapurilor de paste făinoase, noi suntem aici să te ajutăm.

Publicat: 15 februarie 2021, 16:42 / Actualizat: 11 aprilie 2022, 12:50

Rigatoni, fusilli, bucatini, să nu mai vorbim de spaghete și penne, iar ultima dată când ai ieșit la magazin ai cumpărat noodleși. Dulapul tău este neîncăpător de ceva timp și te întrebi dacă nu se vor irosi toate aceste paste delicioase. Uite cum poți scăpa de această dilemă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să depozitezi corect pastele făinoase în funcție de tipul lor

Cutiile cu paste pot se pot menține în stare bună mult mai mult decât alte alimente perisabile, cum sunt legumele și carnea. Nu se vor înmuia și nici nu vor face mucegai, ceea ce le permite să se păstreze la un nivel optim timp de doi ani. Totuși, dacă vorbim despre pastele proaspete sau cele deja gătite lucrurile nu stau tocmai la fel.

Pentru a afla cum să depozitezi corect pastele, trebuie să știi că datele de expirare variază de starea în care se găsesc ele în acel moment. Termenele de valabilitate de pe cutiile de carton sunt doar o aproximare pe care o pun fabricanții pe spatele ambalajului. Poți urmări aceste indicații dacă vrei să consumi făinoasele pentru mai mult timp.

Pastele uscate

Dacă nu știi cum să depozitezi corect pastele uscate pentru a le păstra în siguranță, Purewow.com sugerează să le pui pur și simplu în dulap. Departe de căldură și umiditate, dacă sunt încă nedesfăcute, acestea rezistă timp de doi ani. În cazul în care le-ai desfăcut deja, nu trebuie să-ți faci griji pentru ele pentru un an întreg. Totuși, după această perioadă, nu vor mai fi chiar așa de calitative.

Reclamă

Pastele proaspete

S-a întâmplat să gătești o cantitate mai mare de paste aseară și nu ai reușit să le termini de mâncat. Pastele proaspete ar trebui consumate în maxim două zile, dacă sunt păstrate la frigider, și în două luni dacă le pui la congelator. Trebuie așezate la rece altfel se usucă, iar ingredientele se strică.

Resturile de paste

Reclamă

Întrebându-te cum să depozitezi corect pastele după ce ai terminat de servit pe toată lumea, vei afla că puse la frigider vor rezista timp de două zile, iar la congelator două luni.

Cum îți dai seama dacă pastele au expirat

Deși pastele făinoase pot rezista bine pe un timp îndelungat, pot apărea totuși câteva semne că își pierd din calitate la un moment dat. Textura schimbată și mirosul rânced sunt semne că pastele nu ar mai trebui consumate. Cele care deja au fost gătite pot dezvolta mucegai sau se pot lipi, iar în acest caz evită să le mănânci.

Riscurile în cazul consumului de paste vechi

Dacă mănânci preparatele după ce au stat o vreme neatinse, există șanse destul de mari să ți se facă rău sau să ai toxiinfecție alimentară.

Cum să depozitezi corect pastele pentru mai mult timp

Pentru rezerve îndelungate de paste cel mai bine este să le așezi într-un loc ferit de lumină și de umezeală. Dulapul din bucătărie este perfect, iar pentru extra precauție le poți transfera din cutia originală într-un recipient etanș din plastic. Pastele gătite pot fi puse într-un bol în frigider, dar nu trebuie uitate acolo.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×