Rigatoni, fusilli, bucatini, să nu mai vorbim de spaghete și penne, iar ultima dată când ai ieșit la magazin ai cumpărat noodleși. Dulapul tău este neîncăpător de ceva timp și te întrebi dacă nu se vor irosi toate aceste paste delicioase. Uite cum poți scăpa de această dilemă.
Cum să depozitezi corect pastele făinoase în funcție de tipul lor
Cutiile cu paste pot se pot menține în stare bună mult mai mult decât alte alimente perisabile, cum sunt legumele și carnea. Nu se vor înmuia și nici nu vor face mucegai, ceea ce le permite să se păstreze la un nivel optim timp de doi ani. Totuși, dacă vorbim despre pastele proaspete sau cele deja gătite lucrurile nu stau tocmai la fel.
Pentru a afla cum să depozitezi corect pastele, trebuie să știi că datele de expirare variază de starea în care se găsesc ele în acel moment. Termenele de valabilitate de pe cutiile de carton sunt doar o aproximare pe care o pun fabricanții pe spatele ambalajului. Poți urmări aceste indicații dacă vrei să consumi făinoasele pentru mai mult timp.
Pastele uscate
Dacă nu știi cum să depozitezi corect pastele uscate pentru a le păstra în siguranță, Purewow.com sugerează să le pui pur și simplu în dulap. Departe de căldură și umiditate, dacă sunt încă nedesfăcute, acestea rezistă timp de doi ani. În cazul în care le-ai desfăcut deja, nu trebuie să-ți faci griji pentru ele pentru un an întreg. Totuși, după această perioadă, nu vor mai fi chiar așa de calitative.
Pastele proaspete
S-a întâmplat să gătești o cantitate mai mare de paste aseară și nu ai reușit să le termini de mâncat. Pastele proaspete ar trebui consumate în maxim două zile, dacă sunt păstrate la frigider, și în două luni dacă le pui la congelator. Trebuie așezate la rece altfel se usucă, iar ingredientele se strică.