Cum depozitezi corect pastele făinoase

Cum să depozitezi corect pastele când ai cel puțin cinci tipuri diferite deja acasă. De câte ori te duci la cumpărături mai adaugi o cutie în coș. Te uiți apoi la emisiuni culinare și descoperi alte două feluri de paste care sunt din ingrediente naturale. Dacă ai probleme la organizarea dulapurilor de paste făinoase, noi suntem aici să te ajutăm.

15 februarie 2021 la 16:42

Rigatoni, fusilli, bucatini, să nu mai vorbim de spaghete și penne, iar ultima dată când ai ieșit la magazin ai cumpărat noodleși. Dulapul tău este neîncăpător de ceva timp și te întrebi dacă nu se vor irosi toate aceste paste delicioase. Uite cum poți scăpa de această dilemă.

Cum să depozitezi corect pastele făinoase în funcție de tipul lor

Cutiile cu paste pot se pot menține în stare bună mult mai mult decât alte alimente perisabile, cum sunt legumele și carnea. Nu se vor înmuia și nici nu vor face mucegai, ceea ce le permite să se păstreze la un nivel optim timp de doi ani. Totuși, dacă vorbim despre pastele proaspete sau cele deja gătite lucrurile nu stau tocmai la fel.

Pentru a afla cum să depozitezi corect pastele, trebuie să știi că datele de expirare variază de starea în care se găsesc ele în acel moment. Termenele de valabilitate de pe cutiile de carton sunt doar o aproximare pe care o pun fabricanții pe spatele ambalajului. Poți urmări aceste indicații dacă vrei să consumi făinoasele pentru mai mult timp.

Pastele uscate

Dacă nu știi cum să depozitezi corect pastele uscate pentru a le păstra în siguranță, Purewow.com sugerează să le pui pur și simplu în dulap. Departe de căldură și umiditate, dacă sunt încă nedesfăcute, acestea rezistă timp de doi ani. În cazul în care le-ai desfăcut deja, nu trebuie să-ți faci griji pentru ele pentru un an întreg. Totuși, după această perioadă, nu vor mai fi chiar așa de calitative.

Pastele proaspete

S-a întâmplat să gătești o cantitate mai mare de paste aseară și nu ai reușit să le termini de mâncat. Pastele proaspete ar trebui consumate în maxim două zile, dacă sunt păstrate la frigider, și în două luni dacă le pui la congelator. Trebuie așezate la rece altfel se usucă, iar ingredientele se strică.

Resturile de paste

Întrebându-te cum să depozitezi corect pastele după ce ai terminat de servit pe toată lumea, vei afla că puse la frigider vor rezista timp de două zile, iar la congelator două luni.

Cum îți dai seama dacă pastele au expirat

Deși pastele făinoase pot rezista bine pe un timp îndelungat, pot apărea totuși câteva semne că își pierd din calitate la un moment dat. Textura schimbată și mirosul rânced sunt semne că pastele nu ar mai trebui consumate. Cele care deja au fost gătite pot dezvolta mucegai sau se pot lipi, iar în acest caz evită să le mănânci.

Riscurile în cazul consumului de paste vechi

Dacă mănânci preparatele după ce au stat o vreme neatinse, există șanse destul de mari să ți se facă rău sau să ai toxiinfecție alimentară.

Cum să depozitezi corect pastele pentru mai mult timp

Pentru rezerve îndelungate de paste cel mai bine este să le așezi într-un loc ferit de lumină și de umezeală. Dulapul din bucătărie este perfect, iar pentru extra precauție le poți transfera din cutia originală într-un recipient etanș din plastic. Pastele gătite pot fi puse într-un bol în frigider, dar nu trebuie uitate acolo.

Recomandările CaTine.ro
1
O femeie care spală o tigaie încinsă la chiuvetă
Timp liber
De ce nu e recomandat să speli niciodată o tigaie încinsă cu apă rece
Ai observat cum, în timp, calitatea tigăii scade? Se deformează și începe să ardă jumătate din mâncare, iar cealaltă rămâne nefăcută. Poate ți s-a mai spus că nu e recomandat să speli niciodată o...
2
Kimberley Garner, apariție ravisantă pe covorul roșu la Cannes
Divertisment
Apariția sexy a lui Kimberley Garner la plajă. Cum s-a îmbrăcat modelul
Kimberley Garner a ales o destinație preferată de multe vedete pentru relaxare, plajele din Miami. Vedeta a ales un costum de baie care a atras toate privirile. Fotografii nu au putut trece cu vederea...
3
Paris Jackson pe covorul roșu îmbrăcată cu o rochie portocalie și o coroniță pe frunte
CaTine
Viața marcată de suferință a lui Paris Jackson
Moartea tatălui ei, Michael Jackson, a fost pentru Paris Jackson începutul unei perioade foarte lungi de suferință și autovătămare. Are doar 22 de ani, dar a trecut prin încercări prea dure pentru un adolescent....
4
Meghan Markle, fotografiată altături de fiul său Archie și Prințul Harry, este însărcinată pentru a doua oară.
Divertisment
Meghan Markle este din nou însărcinată. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al doilea copil
Meghan Markle este din nou însărcinată. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al cuplului pentru agenția britanică de știri Press Association, duminică, 14 februarie. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al...
5
icon
Statuete Oscar
Divertisment
Oscar 2021, lista scurtă a nominalizărilor: „Colectiv”, printre titlurile eligibile
Academia Americană de Artă și Științe Cinematografice a anunțat lista scurtă a nominalizarilor la Oscar 2021 pentru nouă categorii, inclusiv documentar și film internațional. „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost inclus la categoriile...
PARTENERI
×