Gustă în timp ce prepari rețeta
Ar trebui să-ți formezi deja o idee despre ce gust ar trebui să aibă mâncarea pe are urmează să o servești. Gust-o constant pe parcursul procesului de gătire. Astfel îi mai poți da savoare din condimente sau o poți salva dacă se duce prea mult în extremele culinare.
Adaugă câte un praf de sare în timp ce gătești
Nu trebuie să-ți fie frică să adaugi sare, în fond ea este baza gustului. Ai libertatea să adaugi câte condimente dorești, scrie Goodhousekeeping. Nu folosi însă tubul de sare. Pune condimentele într-o strecurătoare sau un bol micuț pentru a menține cantitatea dorită. Riști altfel să nu poți controla câtă sare adaugi.
Cleștii sunt o extensie a mâinilor
Răspunsul la cum să fii un chef în bucătăria ta sunt cleștii. Această ustensilă atât de folositoare este considerată o extensie a mâinilor unui bucătar. Îl vei vedea prezent pe fiecare masă de lucru sau atârnat de șorțul chefilor. Poți să întorci bucățile de carne sau alte preparate cu el. De asemena este de folos când dorești să scoți o tavă din cuptor.
Așază un prosop umed sub tocător
Eviți zgomotul infernal pe care-l faci atunci când bați cu putere o bucată de carne sau când toci rapid ingredientele. Prosopul umed așezat sub tocător mențene de asemenea și stabilitatea lui. Nu există astfel riscul să alunece pe masa umedă.
Fierbe pieptul de pui, apoi pune-l la cuptor
Un alt secret de chef pe care ar trebui să-l știi este cum să pregătești o carne perfectă. Fie că vorbim de pieptul de pui sau de un tip de pește, pune-l mai întâi să fiarbă puțin. Apoi bagă-l la cuptor și vei obține astfel un rezultat mult mai moale, fără arsuri.
Nu aglomera tigaia
Când călești sau prăjești ingredientele ai obiceiul să pui multe lucruri în tigaie pentru a le face mai repede. Nu este însă cea mai bună practică. Trebuie să folosești cantități mici pe care să le pregătești. Altfel, căldura nu ajunge la tot amestecul pe care-l ai și nu vei obține rezultatul caramelizat pe care-l cauți.
Fii chef în bucătăria ta: gătește cu ulei și unt
Un alt secret legat despre cum fii un chef în bucătăria ta are la bază ulei și unt. Folosește aceste două ingrediente mereu în combinație. Astfel, uleiul va împiedica untul să se ardă, iar untul va adăuga savoare preparatului.
Taie întotdeauna codițele ingredientelor
Pentru un aspect plăcut în preparat, dar și în farfurie, trebuie să tai cozile ingredientelor când le pregătești de gătit. Fie că vorbim de ceapă, roșii ori pepene galben, codițele nu trebuie să existe. Vei avea și o mai mare stabilitate pe tocător.
Amestecă până se întrepătrund ingredientele
Dacă ești mai mult genul care gătește deserturi, ai grijă să amesteci bine. Dar trebuie să repeți acest proces doar până ți se transformă totul într-un amestec omogen. Dacă vei exagera, exită posibilitatea să apară gluten în făină. Vrei să ai prăjituri moi și ușoare, nu?
Mirosul îți poate salva preparatul
Dacă simți la un moment dat că mâncarea miroase delicios, dar ea ar mai trebui gătită încă 30 de minute, verific-o. Se poate ca focul să fie dat prea tare sau să se fi gătit mai mult decât trebuia.
O masă de lucru curată îți asigură un gătit fără stres
Cel mai simplu secret despre cum fii un chef în bucătăria ta se leagă de curățenie. Pe masa de lucru ar trebui să fie întotdeauna ordine pentru a evita accidentele. Dacă nu vrei să te rănești, să pierzi ingrediente sau să ai unele în plus în tigaie, fii o bucătăreasă ordonată.
Poftă bună!