Untul vândut în comerț este pasteurizat. Adică este supus unei metode de conservare, ce implică fierberea, pentru a distruge bacteriile. Mai trebuie să iei în considerare și faptul că este bogat în grăsimi, cam 80%.
Potrivit Agenției americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), un unt de calitate poate fi păstrat până la zece zile la o temperatură a camerei de 20 de grade Celsius. Surprinzător. Oare de ce alte lucruri ar trebui să mai ții cont?
Cum păstrezi untul la temperatura camerei
Dacă și tu adori untul atunci subiectul acesta este unul de importanță majoră. Pe pâine prăjită cu miere, sau cu un praf de sare, alături de o cană de ceai fierbinte, într-un sadwich sau în prăjituri, untul este prezent în viețile noastre încă din copilărie.
„Untul se poate altera în funcție de modul în care untul a fost procesat și depozitat anterior”, conform lui Kelly Reynolds, expert în germeni, citată de Buzzfeed.
Așa că, expunerea la lumină, aer, praf și mediu ar putea face grăsimile și uleiurile să râncezează mai repede decât te-ai aștepta.
Temperatura camerei
Bucătăria trebuie să fie la o temperatură a camerei destul de constantă, în jur de 19-22 de grade Celsius.
Dacă ai un termostat temperatura va fi ușor de reglat. Însă dacă pe perioada verii, bucătăria ta coace mai bine prăjituri deât cuptorul, atunci ar fi indicat să păstrezi untul la frigider și să îl scoți afară cu aproximativ o oră înainte de a-l folosi.