Cum păstrezi untul la temperatura camerei

Majoritatea dintre noi păstrează untul în frigider, de teamă că acesta s-ar putea altera. Însă știi prea bine că dacă vrei să îl folosești trebuie să ai mereu în vedere o bună organizare pentru a-l scoate in frigider mai devreme pentru ca acesta să se înmoaie înainte de a-l folosi. Ne-am întrebat astfel, cum păstrezi untul la temperatura camerei.

21 aprilie 2021 la 10:37
Felie de pâine, unsă cu unt, care are deasupra pătrunjel, lângă o pâine tăiată și un cuțit
Nu poți surprinde ierburile sau delicioasa grăsime a laptelui unui unt de înaltă calitate, dacă este prea rece / Shutterstock

Untul vândut în comerț este pasteurizat. Adică este supus unei metode de conservare, ce implică fierberea, pentru a distruge bacteriile. Mai trebuie să iei în considerare și faptul că este bogat în grăsimi, cam 80%.

Potrivit Agenției americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), un unt de calitate poate fi păstrat până la zece zile la o temperatură a camerei de 20 de grade Celsius. Surprinzător. Oare de ce alte lucruri ar trebui să mai ții cont?

Cum păstrezi untul la temperatura camerei

Dacă și tu adori untul atunci subiectul acesta este unul de importanță majoră. Pe pâine prăjită cu miere, sau cu un praf de sare, alături de o cană de ceai fierbinte, într-un sadwich sau în prăjituri, untul este prezent în viețile noastre încă din copilărie.

Untul se poate altera în funcție de modul în care untul a fost procesat și depozitat anterior”, conform lui Kelly Reynolds, expert în germeni, citată de Buzzfeed.

Așa că, expunerea la lumină, aer, praf și mediu ar putea face grăsimile și uleiurile să râncezează mai repede decât te-ai aștepta.

Temperatura camerei

Bucătăria trebuie să fie la o temperatură a camerei destul de constantă, în jur de 19-22 de grade Celsius.

Dacă ai un termostat temperatura va fi ușor de reglat. Însă dacă pe perioada verii, bucătăria ta coace mai bine prăjituri deât cuptorul, atunci ar fi indicat să păstrezi untul la frigider și să îl scoți afară cu aproximativ o oră înainte de a-l folosi.

Cât de des folosești untul

Dacă nu folosești untul atât de des atunci dacă este indicat să îl depozitezi într-un recipient cu capac etanș. Altfel untul va prelua din aromele care plutesc în bucatărie sau frigider.

Recipientul potrivit

Evită metalul deoare poate grăbi procesul de oxidare. Acest lucru se poate întâmpla îndesebi la untul sărat. În rest, poți descoperi pe piață soluții foarte ingenioase și atractive, după gust, informează bonappetit.com.

Untul, în preparate

La brunch, servim oaspeților unt la temperatura camerei cu pâine prăjită, deoarece este mai ușor de întins și are un gust mai bun. Nu poți surprinde ierburile sau delicioasa grăsime a laptelui unui unt de înaltă calitate, dacă acesta este prea rece„, potrivit bucătarului Testa.

Atunci când însă vrei să prepari biscuiți sau ouă trebuie să folosești untul ținut în frigider, pentru ca aluatul să fie mai pufos.

Dacă gătesc ouă jumări, îmi place să pun unt rece în tigaie. Untul se topește încet în timp ce amesteci ouăle. Ceea ce le face mai ușoare și mai pufoase. De asemenea, aluatul de biscuiți are un gust mai bun atunci când foloseși unt rece. Același lucru este valabil și pentru aluatul de tartă”, adaugă bucătarul Testa.

Dacă vrei să te răsfeți, îți recomandăm această rețetă delicioasă cornulețe pufoase cu unt.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×