Reclamă

Cum păstrezi untul la temperatura camerei

Majoritatea dintre noi păstrează untul în frigider, de teamă că acesta s-ar putea altera. Însă știi prea bine că dacă vrei să îl folosești trebuie să ai mereu în vedere o bună organizare pentru a-l scoate in frigider mai devreme pentru ca acesta să se înmoaie înainte de a-l folosi. Ne-am întrebat astfel, cum păstrezi untul la temperatura camerei.

Publicat: 21 aprilie 2021, 10:37 / Actualizat: 21 aprilie 2021, 14:44

Untul vândut în comerț este pasteurizat. Adică este supus unei metode de conservare, ce implică fierberea, pentru a distruge bacteriile. Mai trebuie să iei în considerare și faptul că este bogat în grăsimi, cam 80%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit Agenției americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), un unt de calitate poate fi păstrat până la zece zile la o temperatură a camerei de 20 de grade Celsius. Surprinzător. Oare de ce alte lucruri ar trebui să mai ții cont?

Cum păstrezi untul la temperatura camerei

Dacă și tu adori untul atunci subiectul acesta este unul de importanță majoră. Pe pâine prăjită cu miere, sau cu un praf de sare, alături de o cană de ceai fierbinte, într-un sadwich sau în prăjituri, untul este prezent în viețile noastre încă din copilărie.

Untul se poate altera în funcție de modul în care untul a fost procesat și depozitat anterior”, conform lui Kelly Reynolds, expert în germeni, citată de Buzzfeed.

Așa că, expunerea la lumină, aer, praf și mediu ar putea face grăsimile și uleiurile să râncezează mai repede decât te-ai aștepta.

Reclamă

Temperatura camerei

Bucătăria trebuie să fie la o temperatură a camerei destul de constantă, în jur de 19-22 de grade Celsius.

Dacă ai un termostat temperatura va fi ușor de reglat. Însă dacă pe perioada verii, bucătăria ta coace mai bine prăjituri deât cuptorul, atunci ar fi indicat să păstrezi untul la frigider și să îl scoți afară cu aproximativ o oră înainte de a-l folosi.

Reclamă

Cât de des folosești untul

Dacă nu folosești untul atât de des atunci dacă este indicat să îl depozitezi într-un recipient cu capac etanș. Altfel untul va prelua din aromele care plutesc în bucatărie sau frigider.

Recipientul potrivit

Evită metalul deoare poate grăbi procesul de oxidare. Acest lucru se poate întâmpla îndesebi la untul sărat. În rest, poți descoperi pe piață soluții foarte ingenioase și atractive, după gust, informează bonappetit.com.

Untul, în preparate

La brunch, servim oaspeților unt la temperatura camerei cu pâine prăjită, deoarece este mai ușor de întins și are un gust mai bun. Nu poți surprinde ierburile sau delicioasa grăsime a laptelui unui unt de înaltă calitate, dacă acesta este prea rece„, potrivit bucătarului Testa.

Atunci când însă vrei să prepari biscuiți sau ouă trebuie să folosești untul ținut în frigider, pentru ca aluatul să fie mai pufos.

Dacă gătesc ouă jumări, îmi place să pun unt rece în tigaie. Untul se topește încet în timp ce amesteci ouăle. Ceea ce le face mai ușoare și mai pufoase. De asemenea, aluatul de biscuiți are un gust mai bun atunci când foloseși unt rece. Același lucru este valabil și pentru aluatul de tartă”, adaugă bucătarul Testa.

Dacă vrei să te răsfeți, îți recomandăm această rețetă delicioasă cornulețe pufoase cu unt.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×