Este esențială alegerea ardeilor pentru umplut. Când mergi la piață, alege cei mai frumoși ardei pe care îi găsești. Să fie fermi și cărnoși, fără pete de alterare sau fisuri. Alege ardei multicolori deoarece aceștia vor da o savoare aparte preparatului.
A doua regulă constă în alegerea orezului. Ideal pentru acest preparat este orezul tip bob cu bob sau un orez cu bobul rotund. Se va hidrata mai frumos și se va asorta mai bine cu restul ingredientelor. Îți oferim mai jos rețeta detaliată, alături de lista de ingrediente, și pașii necesari pentru a te bucura de un preparat delicios de post.
Ardei umpluți cu orez și ciuperci – Ingrediente
- 6 bucăți ardei gras, roșii și verzi
- 300 gr ciuperci champignon albe
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 200 gr orez bob cu bob
- 30 ml ulei
- sare și piper
- 1 crenguță de cimbru
- 2 foi de dafin
- 500 ml suc de roșii
- 500 ml apă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar verde
Rețetă de ardei umpluți de post – Mod de preparare
Primul pas în prepararea ardeilor umpluți constă în pregătirea umpluturii. După pregătire, aceasta necesită puțin timp pentru a se răci.
Cum prepari umplutura pentru ardei umpluți cu orez și ciuperci
Spală bine orezul în două ape, apoi lasă-l la hidratat în apă rece, cât timp pregătești restul de ingrediente.
Curăță ceapa, toac-o mărunt și pune-o la călit, într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă și doi căței de usturoi curățați și tocați rondele. Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi toacă-le mărunt. Adaugă-le în tigaie, când ceapa devine sticloasă. Adaugă și un morcov curățat și dat pe răzătoare.