Reclamă

Ardei umpluți cu orez și ciuperci: rețetă de post

Din categoria rețetelor de post delicioase, îți oferim o rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci, simplă și ușoară. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente sau de tehnici de mare bucătar pentru a pregăti această rețetă de post. Însă trebuie să ții cont de câteva reguli necesare pentru reușita preparatului.

Publicat: 9 aprilie 2021, 16:54

Este esențială alegerea ardeilor pentru umplut. Când mergi la piață, alege cei mai frumoși ardei pe care îi găsești. Să fie fermi și cărnoși, fără pete de alterare sau fisuri. Alege ardei multicolori deoarece aceștia vor da o savoare aparte preparatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A doua regulă constă în alegerea orezului. Ideal pentru acest preparat este orezul tip bob cu bob sau un orez cu bobul rotund. Se va hidrata mai frumos și se va asorta mai bine cu restul ingredientelor. Îți oferim mai jos rețeta detaliată, alături de lista de ingrediente, și pașii necesari pentru a te bucura de un preparat delicios de post.

Ardei umpluți cu orez și ciuperci – Ingrediente

  • 6 bucăți ardei gras, roșii și verzi
  • 300 gr ciuperci champignon albe
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 200 gr orez bob cu bob
  • 30 ml ulei
  • sare și piper
  • 1 crenguță de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml suc de roșii
  • 500 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar verde

Rețetă de ardei umpluți de post – Mod de preparare

Primul pas în prepararea ardeilor umpluți constă în pregătirea umpluturii. După pregătire, aceasta necesită puțin timp pentru a se răci.

Reclamă

Cum prepari umplutura pentru ardei umpluți cu orez și ciuperci

Spală bine orezul în două ape, apoi lasă-l la hidratat în apă rece, cât timp pregătești restul de ingrediente.

Curăță ceapa, toac-o mărunt și pune-o la călit, într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă și doi căței de usturoi curățați și tocați rondele. Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi toacă-le mărunt. Adaugă-le în tigaie, când ceapa devine sticloasă. Adaugă și un morcov curățat și dat pe răzătoare.

Reclamă

Lasă ingredientele să se prepare până când se evaporă lichidul lăsat de ciuperci. Nu uita să le amesteci constant. Adaugă 2 foi de dafin și o crenguță de cimbru pentru a da savoare ingredientelor. Înlătură foile de dafin după 10 minute, altfel devin amare.

Scurge bine orezul și amestecă-l cu ingredientele din tigaie. Nu uita să înlături și crenguța de cimbru, înainte de a adăuga orezul. Nu o arunca, o adaugi în sosul de roșii, ulterior. Mai lasă ingredientele 5 minute pe foc, adaugă puțină sare și puțin piper, apoi stinge focul. Pune tigaia la loc răcoros, pentru a se răci amestecul de ingrediente.

Din categoria rețetelor de post cu orez, mai poți opta pentru rețeta de pilaf cu legume, foarte simplă și rapidă.

Cum pregătești ardeii pentru umplut

Spală bine ardeii și lasă-i la scurs sau șterge-i cu prosoape de hârtie. Taie un capac de 2 mm de la ardei, cel cu codița. Curăță-l pe interior de semințe pentru că îl vei folosi la fierberea ardeilor umpluți.

Cu o linguriță, răzuiește nervurile din interiorul ardeilor și scutură-l pentru a scăpa de acestea și de semințe. Poți clăti ardeii în interior, apoi îi pui la scurs într-o sită.

Spală verdeața, toac-o mărunt și pune trei sferturi din ea în compoziția pentru umplut ardeii. Omogenizează compoziția, mai adaugă sare și piper și umple ardeii cu ea, până aproape de margini. Acoperă-i cu capacele decupate anterior și așază-i frumos într-o oală, cu capacele în sus. Amestecă sucul de roșii cu apa și toarnă-l în oala cu ardei.

Pune oala cu ardei umpluți cu orez și ciuperci la fiert, la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Adaugă în sosul de roșii sare și piper, dar și crenguța de cimbru, păstrată. Dacă ți-a mai rămas compoziție de la umplut ardeii, adaug-o în sos. Spre final de fierbere, mai adaugi un cățel de usturoi răzuit. Va da un plus de aromă sosului.

Dacă totuși nu ții post, poți opta pentru rețeta de ardei umpluți cu carne tocată.

După ce s-au fiert ardeii, stinge focul și adaugă în sos restul de verdeață tocată. Poți opta pentru a o presăra peste ardei în timpul servirii. Va conferi o notă de prospețime preparatului.

Șase ardei umpluți cu orez și ciuperci, acoperiți cu capacele lor, în sos de roșii
Ardeii umpluți se acoperă cu capace decupate de la cotoare și se fierb în sos de roșii / Shutterstock

Dacă ți-am stârnit pofta, îți dorim spor la preparat rețeta de ardei umpluți cu orez și ciuperci și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×