Reclamă

Ardei umpluți cu orez și ciuperci: rețetă de post

Din categoria rețetelor de post delicioase, îți oferim o rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci, simplă și ușoară. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente sau de tehnici de mare bucătar pentru a pregăti această rețetă de post. Însă trebuie să ții cont de câteva reguli necesare pentru reușita preparatului.

Publicat: 9 aprilie 2021, 16:54

Este esențială alegerea ardeilor pentru umplut. Când mergi la piață, alege cei mai frumoși ardei pe care îi găsești. Să fie fermi și cărnoși, fără pete de alterare sau fisuri. Alege ardei multicolori deoarece aceștia vor da o savoare aparte preparatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A doua regulă constă în alegerea orezului. Ideal pentru acest preparat este orezul tip bob cu bob sau un orez cu bobul rotund. Se va hidrata mai frumos și se va asorta mai bine cu restul ingredientelor. Îți oferim mai jos rețeta detaliată, alături de lista de ingrediente, și pașii necesari pentru a te bucura de un preparat delicios de post.

Ardei umpluți cu orez și ciuperci – Ingrediente

  • 6 bucăți ardei gras, roșii și verzi
  • 300 gr ciuperci champignon albe
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 200 gr orez bob cu bob
  • 30 ml ulei
  • sare și piper
  • 1 crenguță de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml suc de roșii
  • 500 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar verde

Rețetă de ardei umpluți de post – Mod de preparare

Primul pas în prepararea ardeilor umpluți constă în pregătirea umpluturii. După pregătire, aceasta necesită puțin timp pentru a se răci.

Reclamă

Cum prepari umplutura pentru ardei umpluți cu orez și ciuperci

Spală bine orezul în două ape, apoi lasă-l la hidratat în apă rece, cât timp pregătești restul de ingrediente.

Curăță ceapa, toac-o mărunt și pune-o la călit, într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă și doi căței de usturoi curățați și tocați rondele. Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi toacă-le mărunt. Adaugă-le în tigaie, când ceapa devine sticloasă. Adaugă și un morcov curățat și dat pe răzătoare.

Reclamă

Lasă ingredientele să se prepare până când se evaporă lichidul lăsat de ciuperci. Nu uita să le amesteci constant. Adaugă 2 foi de dafin și o crenguță de cimbru pentru a da savoare ingredientelor. Înlătură foile de dafin după 10 minute, altfel devin amare.

Scurge bine orezul și amestecă-l cu ingredientele din tigaie. Nu uita să înlături și crenguța de cimbru, înainte de a adăuga orezul. Nu o arunca, o adaugi în sosul de roșii, ulterior. Mai lasă ingredientele 5 minute pe foc, adaugă puțină sare și puțin piper, apoi stinge focul. Pune tigaia la loc răcoros, pentru a se răci amestecul de ingrediente.

Din categoria rețetelor de post cu orez, mai poți opta pentru rețeta de pilaf cu legume, foarte simplă și rapidă.

Cum pregătești ardeii pentru umplut

Spală bine ardeii și lasă-i la scurs sau șterge-i cu prosoape de hârtie. Taie un capac de 2 mm de la ardei, cel cu codița. Curăță-l pe interior de semințe pentru că îl vei folosi la fierberea ardeilor umpluți.

Cu o linguriță, răzuiește nervurile din interiorul ardeilor și scutură-l pentru a scăpa de acestea și de semințe. Poți clăti ardeii în interior, apoi îi pui la scurs într-o sită.

Spală verdeața, toac-o mărunt și pune trei sferturi din ea în compoziția pentru umplut ardeii. Omogenizează compoziția, mai adaugă sare și piper și umple ardeii cu ea, până aproape de margini. Acoperă-i cu capacele decupate anterior și așază-i frumos într-o oală, cu capacele în sus. Amestecă sucul de roșii cu apa și toarnă-l în oala cu ardei.

Pune oala cu ardei umpluți cu orez și ciuperci la fiert, la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Adaugă în sosul de roșii sare și piper, dar și crenguța de cimbru, păstrată. Dacă ți-a mai rămas compoziție de la umplut ardeii, adaug-o în sos. Spre final de fierbere, mai adaugi un cățel de usturoi răzuit. Va da un plus de aromă sosului.

Dacă totuși nu ții post, poți opta pentru rețeta de ardei umpluți cu carne tocată.

După ce s-au fiert ardeii, stinge focul și adaugă în sos restul de verdeață tocată. Poți opta pentru a o presăra peste ardei în timpul servirii. Va conferi o notă de prospețime preparatului.

Șase ardei umpluți cu orez și ciuperci, acoperiți cu capacele lor, în sos de roșii
Ardeii umpluți se acoperă cu capace decupate de la cotoare și se fierb în sos de roșii / Shutterstock

Dacă ți-am stârnit pofta, îți dorim spor la preparat rețeta de ardei umpluți cu orez și ciuperci și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×