Este o rețetă perfectă pentru perioadele de post, sau pentru atunci când dorești ceva simplu, dar gustos. Modul de gătire al orezului este simplu și uşor, însă trebuie respectate câteva reguli.
Prima regulă constă în alegerea tipului de orez, în funcție de preparatul pe care îl dorim.
Acum este mai simplu, pentru că in magazine găsim orezul în pachete direct selecționat pe tipuri de preparare. Găsim orez pentru sarmale, orez pentru pilaf sau pentru desert.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o mâncare simplă de orez.
Pilaf cu legume – Ingrediente
- 250 gr orez pentru pilaf
- 750 ml supă de legume, sau apă
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 150 ml suc de roșii
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 ardei gras, roșu
- 2 morcovi
- sare și piper
- 2 foi de dafin
- 1 crenguță de cimbru
- fulgi de chili
- 1 legătură de pătrunjel verde
Rețetă de pilaf cu legume – Mod de preparare
Mai întâi se pregătesc toate ingredientele, pentru că orezul se prepară foarte rapid. În maxim 15 minute acesta este deja fiert.
Începem prin a clăti orezul în două ape reci, apoi îl lăsăm în apă rece cât să fie bine acoperit. Îl lăsăm așa până îl vom adăuga în vasul de fierbere, pentru a mai elimina din amidon.