Se știe că fasolea boabe este o ideală sursă de fibre, atât solubile, cât și insolubile. Iar despre fibre se știe că reprezintă componentele esențiale în alimentația zilnică.
Consumul de fasole ajută la îmbunătățirea nivelului colesterolului și totodată la reducerea riscului de boli cardiace. Urmăriți mai jos ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a pregăti o rețetă gustoasă și sănătoasă.
Mâncare de fasole scăzută – Ingrediente
- 500 gr fasole albă, boabe
- 2 buc. ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- 250 gr pastă de roșii
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 1 crenguță de cimbru
- 2 foi de dafin
- sare și piper
- pătrunjel verde
Rețetă de fasole scăzută – Mod de preparare
Modul de preparare al acestei rețete nu este complex, însă pregătirea boabelor de fasole necesită mai mult timp.
Se începe prin a alege boabele de fasole sănătoase și a le spăla bine în 2-3 ape reci. Apoi, se pun boabele de fasole într-un vas încăpător și se acoperă cu apă rece. Se pune apă cât dublul volumului boabelor de fasole din vas. Vasul cu fasole și apa rece se lasă la frigider de seara până dimineața.
A doua zi, se scurg boabele de fasole, se clătesc bine și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Se lasă să fiarbă 5-6 minute de când apa atinge punctul de fierbere. Prima apă se scurge, pentru a elimina din toxine. Dacă fasolea este mai veche, se va repeta procedeul de două ori.
Apoi, se pune din nou fasolea la fiert în apă fierbinte. Când boabele de fasole încep să se pătrundă, se adaugă o ceapă tocată mărunt și un morcov curățat și răzuit. Mai târziu, se adaugă și 2 foi de dafin și crenguța de cimbru.