Reclamă

Alimente care stimulează funcțiile creierului: mănâncă inteligent

Există alimente care stimulează funcțiile creierului și sunt benefice pentru acțiunile pe care le întreprinde materia cenușie. Fie că ai un examen important pe care vrei să-l depășești sau ai programată o ședină cu șefii de dimineață, o dietă sănătoasă te poate ajuta.

Publicat: 22 februarie 2021, 16:37

Cunoscute și ca „mâncarea pentru creier”, acest tip de alimente previne apariția bolilor mentale precum Alzheimerul sau demența. Înainte să pui produsele în coș gândește-te cât de mulți nutrienți conțin și cât de bine îți vor stimula funcțiile cognitive ale creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care stimulează funcțiile creierului

Să ai o alimentație sănătoasă și o dietă echilibrată te poate ajuta să-ți crești puterea de memorare. Concentrarea și atenția ta vor beneficia și ele de efectele pozitive ale acestor alimente. Iată zece dintre cele mai bune produse care stimulează funcțiile creierului.

Cerealele integrale

Cerealele integrale sunt niște produse ideale care îți vor îmbunătăți concentrarea și atenția. Cum nici tu nu poți să lucrezi fără energie, așa se întâmplă și cu creierul tău. El are nevoie de nutrienți și suplimente pentru a funcționa la capacitate maximă. Cerelele eliberează energia în sistemul tău circulator, ceea ce îți determină funcțiile mentale să fie în alertă.

Uleiul de pește

Reclamă

Unul dintre cele zece alimente care stimulează funcțiile creierului este uleiul de pește. Acesta întărește funcțiile vitale ale creierului într-un mod sănătos și constant. Acizii grași esențiali pe care îi conține acest ulei, dar și omega-3, ajută pe lângă creier și inima. Aceste surse de nutrienți pot fi găsite și în plante precum boabele de soia și semințele de dovleac.

Afinele

Afinele sunt cele mai potrivite alimente dacă vrei să-ți întărești memoria pe termen scurt. Dacă le consumi într-un mod relativ constant, îți pot întârzia pierderea memoriei. Sunt accesibile și se pot pregăti sub diferite forme.

Reclamă

Roșiile

Roșiile fac parte din cele zece alimente care stimulează funcțiile creierului prin antioxidanții pe care îi conțin. Această legumă poate preveni anumite părți ale creierului să se deterioreze. Licopenul pe care îl conțin roșiile protejează celulele. Îl poți găsi și în papaya, graprefruitul roșu și pepenele.

Ouăle

Consumate la intervale regulate, ouăle pot întârzia contracțiile care apar în creier. Vitaminele B, B6 și B12 sunt cunoscute pentru faptul că reduc compușii numiți homocisteine. Aceștia sunt asociați cu apariția bolilor mentale cum este Alzheimerul.

Coacăzele negre

Aceste alimente care stimulează funcțiile creierului sunt recomandate pentru consum deoarece reduc anxietatea și stresul. Vitamina C are rolul de a îmbunătăți agilitatea mentală și de a preveni îmbătrânirea creierului și apariția bolilor mentale.

Semințele de dovleac

Aceste semințe care conțin zinc pot spori funcțiile memoriei și îți vor da o energie mai mare. Semințele de dovleac sunt niște minerale utile creierului, deoarce te ajută în procesul de gândire. Eliberează de asemenea și stresul datorită vitaminei B.

Broccoli

Și brocoli este unul dintre acele alimente care stimulează funcțiile creierului datorită faptului că are în compoziția sa vitamina K. Consumat în cantități moderate, acesta poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate da creierului o putere mai mare. Îți menți de asemenea și memoria la capacitate maximă.

Salvia

Este bine-cunoscut faptul că salvia are capacitatea de a îmbunătăți memoria și concentrarea. Deși studiile arată că este mai eficient uleiul de salvie, poți adăuga și frunze proaspete din plantă în preparatele tale.

Nucile

Ultimele alimente care stimulează funcțiile creierului sunt nucile. Acestea protejează funcțiile vitale ale creierului prin faptul că au în compoziția lor vitamina E. Pot preveni de asemenea și clacajul cognitiv, mai ales la persoanele mai în vârstă. Și legumele verzi au arătat că au aceleași proprietăți precum nucile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×