Cartofii fac parte din lista alimentelor cu o mare popularitate în rândul românilor. Iar dintre speciile de cartofi cele mai folosite la noi, sunt cartofii albi și cartofii roșii.
Cartofii roșii sunt preferați ca garnitură la fripturi, sau incluși în rețete de salată cu sau fără maioneză. Au o textură mai densă, mai crocantă. Cartofii albi au o textură mai făinoasă și sunt perfecți pentru piureuri, supe și preparate la cuptor.
Pentru rețeta de față vom folosi cartofi albi. Aceștia fierb mai rapid și, fiind mai făinoși, vor îngroșa ușor textura supei.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi o delicioasă și simplă ciorbă de cartofi.
Ciorbă de cartofi – Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 150 ml suc de roșii
- 1 crenguță de cimbru uscat
- 40-50 ml ulei de floarea soarelui
- pătrunjel verde
- mărar verde
- sare, după gust
- 2 l apă
- 1 l zeamă de varză
Ciorbă de cartofi – Mod de preparare
Începem prin a curăța și spăla toate legumele. Ceapa o tocăm solzișori, morcovii și păstârnacul rondele, iar cartofii în cuburi mari. Punem cartofii în apă rece până când îi vom adăuga în ciorbă.
Într-un vas, pe foc, punem apa la fiert. În alt vas, punem uleiul la încins. Adăugăm ceapa și o amestecăm pentru 1-2 minute în uleiul încins, apoi adăugăm peste ea o ceașcă de apă fierbinte. Infuzată în ulei încins își va accentua gustul mai mult decât dacă ar fi adăugată direct în apă.