Reclamă

Ciorbă de fasole: rețetă simplă de post

Ce poate fi mai gustos în post decât o porție dintr-o ciorbă de fasole, simplă și cu ingrediente puține! Servită caldă, cu ceapă verde și pâine de casă este absolut delicioasă!

Publicat: 18 martie 2021, 7:54 / Actualizat: 30 noiembrie 2021, 16:36

Fasolea boabe este unul dintre alimentele preferate, mai ales, în perioadele de post. Este preferată atât pentru gust cât și pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Boabele de fasole au un conținut bogat de fibre si proteine și, foarte important de știut, au un indice glicemic scăzut. Dar pe lângă acestea, fasolea mai conține și calciu, potasiu, acid folic, fosfor, magneziu și fier. 

În plus, are avantajul că se poate găti în multe feluri, dar în cele mai simple moduri. Urmăriți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare a uneia dintre cele mai simple rețete de post.

Ciorbă de fasole – Ingrediente

  • 500 gr fasole albă, boabe
  • 2 buc. ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ardei gras, roșu
  • 250 gr roșii cuburi din conservă
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • cimbru uscat
  • tarhon uscat
  • 2 foi de dafin
  • sare și piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 3 litri de apă
Reclamă

Ciorbă de fasole – Mod de preparare

Boabele de fasole, atent selecționate, se clătesc în mai multe ape reci. Apoi se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Se fierb pentru câte 4-5 minute în două etape. Apa se aruncă și boabele de fasole se clătesc și se pun din nou la fiert. Abia în a treia apă se lasă să fiarbă definitiv.

Când boabele de fasole încep să se pătrundă, se adaugă în vas o ceapă tocată mărunt. Imediat se mai adaugă un morcov, curățat și tocat și un păstârnac, de asemeni, curățat și tocat mărunt.

Într-o tigaie, pe foc, se pune ulei la încins și se călesc ușor în el, o ceapă tocată și un morcov dat pe răzătoare. Se stropesc ușor cu zeamă de la fasole, pentru a se pătrunde bine. Peste acestea, se adaugă roșiile din conservă, pasate. Este recomandat să folosim conserve de roșii mai acrișoare. Dau gust mai bun ciorbei, o acresc ușor. Sau, putem folosi borș pentru a acri fasolea. Adăugăm în acest sos și două foi de dafin și puțin cimbru uscat.

Reclamă

Când fasolea din vas este bine fiartă, adăugăm sosul de roșii, dar nu înainte de a înlătura foile de dafin. Foile de dafin nu se fierb timp îndelungat deoarece devin amare. Se lasă doar câteva minute, atât cât să aromatizeze ușor preparatul.

Cum potrivim gustul ciorbei de fasole

Se mai lasă delicioasa ciorbă de fasole să fiarbă 6-8 minute împreună cu sosul de roșii. În acest timp se adaugă și un ardei gras tocat cuburi, puțin tarhon uscat și se potrivește gustul cu sare și piper.

După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt, pentru un plus de prospețime. Foarte bun este și leușteanul verde. Însă acesta se va adăuga cu 5 minute înainte de stingerea focului.

Tarhonul adăugat în ciorba de fasole îi conferă o aromă tare plăcută. Este foarte recomandat, alături de cimbru în ciorbele de fasole ușor acrișoare.

Ciorba de fasole este foarte gustoasă servită caldă, cu pâine de casă și ceapă verde. Dar merge de minune și ceapa roșie, sau un ardei iute.

Ciorbă de fasole într-o oală neagră
Ciorba de fasole albă este foarte gustoasă aromată cu tarhon / Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×