Cu ingrediente puține și foarte accesibile, poți pregăti pentru masa de prânz sau cină, un preparat gustos și ușor. Poți opta pentru a folosi fasole verde, proaspătă, sau fasole verde congelată. Mâncarea va fi la fel de gustoasă, dar și hrănitoare, datorită multiplelor proprietăți ale păstăilor de fasole.
Specialiștii în probleme de nutriție ne asigură că păstăile de fasole verde, consumate regulat pot avea diverse beneficii asupra organismului. Dintre acestea amintim scădere nivelului de colesterol, reglarea nivelului glicemiei, combaterea afecţiunilor cardiovasculare și, foarte important, reducere a riscului de obezitate.
Păstăile de fasole verde au un conținut ridicat de vitamine şi proteine. De asemeni conțin și multe fibre și nu conţin multe grăsimi. Dar, pentru a beneficia de aceste proprietăți, o mare atenție trebuie acordată timpului de preparare. Fasolea verde nu trebuie supusă tratamentului termic timp îndelungat, ci trebuie preparată al dente.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu acest preparat de post.
Fasole verde la tigaie – Ingrediente
Pe cât de simple sunt ingredientele folosite, pe atât de gustos este preparatul și conferă sățietate, datorită conținutului ridicat de fibre.
Pentru prepararea păstăilor de fasole:
- 1 kg păstăi de fasole verde
- 150 ml apă sau supă de legume
- sare și piper
- 3 căței de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 250 gr roșii cherry
- zeamă de lămâie